Arrangementerne 2015

Visninger: 9767

 

 

Esrum Ældre Klub, ønsker alle en glædelig jul

og et godt nytår

 

 

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub 10 – 12                                          2015

Kl. 14.oo samledes bestyrelsen i musiklokalet på Gribskolen, og over en kop kaffe blev der lagt slagplan over dette arrangements forløb, der blev stillet borde og stole op, og der blev dækket borde og pyntet op med lys og gran, for det var dette års sidste arrangement: Juleafslutning

Kl. 16.oo tog de fleste til gudstjeneste i Esbønderup kirke, mens andre blev på skolen for at tage imod mad og musiker.

I kirken startede det hele med Luciaoptog og sang, lyset i kirken blev slukket, og ind kom Esbønderup kirkes Børnekor med lys i hænderne og en yndig luciabrud med lyskrans på hovedet førte an.

Kl 17.oo vendte alle tilbage til skolen, fandt en plads ved bordene og fik forsynet sig i Bent Oles Bar. Der var tilmeldt 77 medlemmer til denne fest.

Herefter bød Irene velkommen, og så blev der serveret flæskesteg rødkål og brunede kartofler og surt.

Da alle var næsten mætte ( der skulle jo også være plads til Ris a la manden )var der lodtrækning på indgangsnumrene, der var fine gaver, Æbler fra Jytte og Jens Jakob Hinhede, Clementiner fra Rema 1000, Snaps fra Ester, chokolade, vin, 2 røde potter med kogler m.m.først den ene halvdel.

Så kom Ris a la manden ind der var 2 skåle med en mandel i hver, til hvert af de 4 borde og så gik man ellers på jagt efter mandlerne, og i år var gaverne forskellige, og pakket ind af Hanne Steenskilde, så man ikke kunne se hvad der gemte sig i papiret, og så måtte finderne op og trække en gave i Hannes fine julesæk. Og så trak man lod om den sidste halvdel af julegaverne.

Hannes julesæk                                                     En heldig vinder

 

Efter dette var der musik og fællessang mens kaffe og småkager blev båret ind, småkager bagt af Grethe O. Sussi, Inge P. og Irene lækre sager, og et lille glas portvin til.

Der var rigtig god julestemning ved bordene, som det kan ses af billederne.

kl.20.30 ankom bussen, så efter en enkelt dans brød gæsterne op og takkede Ireneaf for en dejlig aften, og Doris takkede bestyrelsen for det store arbejde.

Næste arrangement er d.7 januar 2016 hvor Frank Samuelsen kommer og underholder, mens vi drikker kaffe og hygger som vi plejer.

 

Referent

Betty Ellegaard

 

_______________________________oOo________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

3 december 2015

 

Så kom dagen hvor der var Luciaoptog med børnene fra Esbønderup børnehave, og hvor der blev serveret gløgg og æbleskiver, med syltetøj og flourmelis.     

Det var en yndig luciabrud og 10 terner der kom ind med alle deres lys, og sang, først luciasangen, og derefter ”på loftet sidder nissen”, det var rigtig flot klaret når man tænker på at det var børn på 4 og 5 år der optrådte for os

      

Efter det flotte optog bød Irene velkommen til alle 70 fremmødte medlemmer, og fortalte en historie om de 4 adventslys for fred, tro, kærlighed og håb.

Irene orienterede om juleafslutningen,hvor sidste frist var i dag,så hvis der var nogle der ikke havde fået tilmeldt sig, så var det tiden nu.

Efter gløgg og æbleskiver blev der serveret kaffe og småkager, og vi sang ” Der Er Noget I Luften” af Vilhelm Gregersen, og selvfølgelig ”Vær Velkommen Herrens År” Af Gruntvig

 

Herefter var der tid til snak rundt omkring ved bordene, inden der blev annonceret lodtrækning på Amerikansk lotteri, hvor mange dejlige præmier blev delt ud til de glade vindere.

Fællessang må der også til ved en luciafest, først sang vi ”Dejlig Er Jorden” af Ingemann, herefter ”Julen Har Bragt Velsignet Bud Af Ingemann og til sidst ” Velkommen Igen Guds Engle Små” af Gruntvig.

Vitser skulle der heller ikke mangle, det sørgede Irene for, hvorefter hun sagde tak for i dag, og det hele sluttede med vores slagsang

 

Referent

Betty Ellegaard

 

___________________________oOo____________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

19 november 2015

Irene bød velkommen til alle, og Specielt til Poul Kragelund, som skulle fortælle os om Benny Andersen.

Der ville blive sendt lister rundt hvorpå man kunne tilmelde sig juleafslutningen, afbud hertil er den 3. dec. hvorefter tilmeldingen er bindende. Der ville i pausen være mulighed for at købe hæfter hos Grethe og Niels Steinmann, omhandlende vores ferie i Sønderjylland. Efter dette sang vi ” Dybt Hælder Året I Sin Gang” af C.J.Boye.

Herter var der kaffe, med ølkage, bagt af Grethe S. Grethe O. og Betty, og så var der en lille lækker vandbakkelse med flødeskum indeni.

Da dette var sat til livs, var det Poul Kragelunds tur til at fortælle om dagens emne: Benny Andersen

Benny Andersen blev født i november 1929 i Søborg. Som man kan se af nedenstående billede havde han både en mørk og en lys side, han kunne være både trist, og meget lys i sindet. Han er også tegnet med store ører, ikke fordi han havde det i virkeligheden, men fordi han var god til at lytte, og ud fra det han hørte digtede sine humoristiske digte og historier, på billedet er der også sommerfugle, som skal ilustrere hans romantiske poisi.

 

Benny Andersen                         Poul Kragelund

Benny Andersen er meget tænksom og stilfærdig, i sine unge dage stod han i lære som kontorist, men han måtte ikke tale i telefon, fordi han stammede.

Ved siden af arbejdede han som cykelbud, og gik på studenterkursus om aftenen. Poul Kragelund viste os billeder af familien, mor og 2 søakende, fotograferet da Benny var ca. 12 år.

På studiet mødte han Sine, som han blev gift med som 20 årig, og for at tjene penge, tog han rundt i landet og spillede, og sendte pengene hjem til Sine. Dette var uholdbart, så Benny holdt op,, og de flyttede ind i en lejlighed i Kompagnistræde på 3. sal over spillestedet la Fontaime, og det var her han skrev Svantes viser. Man ægteskabet var i krise, p.g.a. Hans druk og mærkelige påfund, såsom at gå udenfor på gesimsen i trediesals højde, kravle op i lygtepæle o.s.v. Han mente at man jo sagtens kunne finde ham, for han stillede altid sine sko nedenfor.

I starten af 70erne flyttede Sine fra ham, og blev gift med Halfdan Rasmussen, det tog hårdt på ham, han drak, og spillede på værtshuse. Men han skrev også børnedigte, Snøvssen med Eigil, og Katten i sækken, og voksendigte f.eks. Den indre Bowlerhat, som udtrykte den indre pænhed hos folk, han skrev om lykken, Det danske smil og Den musikalske ål (skål)

 

Og så gik han i gang med at skrive om Svante, en fordrukken Svensker, en lille mand som var god til at danse, men alle damerne var højere end ham, så da han blev spurgt om det ikke var besværligt at danse når alle damerne var højere end han, svarede han at det var det sandelig ikke, for han var jo altid i brysthøjde.

Efter dette var der pause, hvor Irene traditionen tro fortalte vitser, og Grethe S. solgte hæfter og folk fik tanket op hos Bent Ole.

Det var her han mødte Poul Dissing, som han ville have til at synge Svantes viser, men Peter Abrahamsen som skulle sætte musik tilvar ikke begejstret for Poul Dissing, men Benny holdt på sit, og til sidst gav Peter Abrahamsen sig, og de indspillede ”Svantes Lykkelige Dag” ( om lidt er kaffen klar) i Peter Abrahamsens studie: Abrakadabra, og alle ved jo hvor populær den blev, og med Peter Abrahamsens ord var det: Den største opfindelse siden leverpostegen !

Benny Andersen spillede i Slukefter, og en aften kom en meget mørk dame ind, nemlig Rosalina, som han senere blev gift med.

Benny Andersen var humorist med kant, det kan man finde ud af, ved at læse hans digte: Afkroge er ikke hvad de har været, Citronfuglen,Hikke, Nu og da, Tro, Pyt og livet er smalt og højt, nogle af disse digte læste Poul Kragelund op for os.

På et tidspunkt mistede han Rosalina, men en dag i toget mødte han sin tredje kone,Elisabeth, som han flyttede ind i Lise Nørgaards hus i Sorgenfri sammen med.

Elisabeth og Benny Andersen                                                Der lyttes opmærksomt

Poul Kragelund slutte foredraget med Benny Andersens digt TIL.

Til slut var der lodtrækning på medlemskortene, hvor folk bl.a. vandt kalenderlys, og vi sang ”Natten Breder Sine Vinger” af Adolf Recke, og selvfølgelig vores slagsang. Irene sagde tak for i dag, og mindede om at der næste gang er adventshygge, og sang af børnene fra esbønderup børnehave, samt gløgg og æbleskiver.

 

Referent

 

Betty Ellegaard

 

 

Referat af bankospillet i Esrum Ældre Klub

5 november 2015

Til dette arrangement var der denne gang kun mødt 53 medlemmer op, men stemningen var nu helt i top alligevel.

Efter at medlemmerne havde forsynet sig med bankoplader hos Inge, bød Irene velkommen og samtidig gjorde hun opmærksom på, at der lå brochurer fremme vedr. bustur til Lübeck, hvis der var nogle af medlemmerne som skulle have lyst til en lille juleudflugt til denne hyggelige julepyntede by syd for grænsen.

Irene fortalte endvidere, at Grethe Steinmann havde hæfter med fra turen til Sønderjylland, med tekst og dejlige billeder fra den skønne miniferie på Agerskov Kro, hæfterne kunne købes for 30 kr. Der blev gjort opmærksom på, at der også ville være mulighed at købe hæfter næste gang.

Efter velkomsten sang vi om Jens Vejmands Kone og herefter var der kaffe og ”madder” som køkkenpersonalet havde tryllet frem, og en lille småkage var der også .

Da kaffen var drukket og man havde forsynet sig ved Bent Oles bar, var der tid til at få sat gang i bankospillet, og som sædvanlig var det Betty der var fuld af numre, og Irene der kontrollerede.

Der var vin, snaps og meget andet godt på gevinstbordet, som blev fordelt til de mange glade vindere, af vores to hurtige nummeroplæsere og gaveudbringere Inge og Grethe O.

Efter en lille times spil, var der pause så man kunne få strakt benene og få tanket op hos Bent Ole eller købt hæfter hos Grethe, imens fortalte Irene vitser, og så gik spillet i gang igen.

Kl. godt 17 var det slut, og Irene takkede af for denne eftermiddag, og foreslog at vi sang ” Jeg Elsker Den Gamle” Den Vaklende Rønne”, og bageftervores slutsang.

 

Referent

Betty Ellegaard.

 

______________________________oOo_________________________________

 

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub,

torsdagden 22 oktober 2015

Til dette arrangement var der mødt 62 medlemmer op, vi blev budt velkommen af Irene, som også orienterede om en Tysklandstur til Lübeck med Gribskov Turist, mere om dette næste gang, og om at Grethe og Niels´s hæfte fra Agerskovturen var lige på trapperne.

 

Leif Stubkjær                                                     Galapagosøerne

 

En speciel velkomst lød der til Leif Stubkjær, som skulle holde et fore-drag om Galapagosøerne, der hvor vilde dyr er tamme.

Herefter sang vi N.F.S.Gruntvigs ” Nu Falmer Skoven Trint Om Land.” og så var der kaffe med walesstænger med både syltetøj og flødeskum, bagt af Irene og Grethe,og derefter småkager

Galapagosøerne ligger ud for Sydamerikas kyst. Iflg. Darwin et Bauntyland, Darwin var ham med ”Arternes oprindelse.”

Leif Stubkjær sejlede derover, det var en meget behagelig rejse, idet det næsten aldrig blæser, og rundt om båden kunne man følge med i hvaler, sæler og delfiners leg. Skipperen på båden var i vandet og fik mulighed for at lege med delfinerne.Det er svært at komme ind til havnene på øerne, man skal registreres, og man skal have en god undskyldning for at komme i land, f.eks problemer med motoren, så kan man få lov til at ligge der i 1 – 2 uger indtil man igen er sejlklar, men turbådene har førsteret, det er jo bl.a. det man lever af.Om foråret er der pænt grønt på øerne, men senere på året er vegetationen brændt af af solen. Byen på den største ø er rigtig hyggelig, man må kun køre med en hastighed af 20 km. I timen.

De tre vigtigste øer er Isabella, Santa Cruz og Fernandina, og de beboes Leif Stubkjær sejlede derover, det var en meget behagelig rejse, idet det næsten aldrig blæser, og rundt om båden kunne man følge med i hvaler, sæler og delfiners leg. Skipperen på båden var i vandet og fik mulighed for at lege med delfinerne.

Det er svært at komme ind til havnene på øerne, man skal registreres, og man skal have en god undskyldning for at komme i land, f.eks problemer med motoren, så kan man få lov til at ligge der i 1 – 2 uger indtil man igen er sejlklar, men turbådene har førsteret, det er jo bl.a. det man lever af.

Om foråret er der pænt grønt på øerne, men senere på året er vegetationen brændt af af solen. Byen på den største ø er rigtig hyggelig, man må kun køre med en hastighed af 20 km. I timen.af ca. 32.000 mennesker, som lever af fiskeri og turisme.

I restauranten kan man købe en 3 retters menu til ca. 25 kroner, der er meget varmt her, og byen lever et meget stille liv. Man bliver passet godt på, byens indbyggertal er ca. 2000 personer, og der er en politistyrke på 80 mand der er omkring 28 grader varmt vand i havet , der er sandstrande og koralrev, og nogle steder lava, som skyldes jordskælv og nogle små vulkaner, som ind imellem går i udbrud

Om sommeren er den eneste vegetation kaktusser og mangroveplanter, som tåler saltvand.

 

Leif viste flotte billeder, f.eks suler i mange forskellige arter, Blåfodet sule, blåøjet sule, sorthættet sule o.s. v.Der var billede af en albatros, som har et vingefang på 2 ½ m.Vi så billeder af fuglenes parringsdans, og flotte billeder af naturen på øerne 

Flamingoer soppede frit rundt i gadekæret, og sæler og søløver sov på havnekajen eller på bådene i havnen, så man kunne komme helt tæt på og røre ved dem.

 

 

 

Så var der tid til en pause så man kunne forsyne sig hos Bent Ole, og få strakt benene, og man fik også rørt lattermusklerne da Irene fortalte vitser.

Efter pausen så vi billeder af strandkrabber, landskilpadder, havskilpadder pingviner og øgler.

 

Galapagosøerne er meget smukke, der er et rigt dyre-og fugleliv, det er et fantastisk sted i verden, og det eneste sted man kan komme så tæt på dyrene.

 

Efter foredraget blev der trukket lod på medlemsnumrene, og der blev sunget ” Jeg Elsker Den Gamle Den Vaklende Rønne” af Olfert Jespersen. Og til slut vores slagsang.

Referent

Betty Ellegaard

_________________________oOo______________________________________

 

Referat af Løvfaldsturen i Esrum Ældre Klub

d. 8 oktober 2015

Endelig kom dagen hvor 54 medlemmer skulle ud på den årlige løvfalds-tur,bussenstartede i Gilleleje, og tog turen rundt om Dronningmølle, Villingerød, Esrum, Saltrup og Græsted, og så gik turen sydover, Irene og Preben bød begge to velkommen ombord og ønskede alle en god tur.

Første stop var Skævinge kro.

 

Indenfor blev vi budt velkommen og det flinke personale fik hurtigt maden på bordet: Kalvesteg stegt som vildt, med brunede- og hvide kartofler, broccoli tyttebærsyltetøj, waldorfsalat og en dejlig sovs. Desserten var Belle Helene ( pære med is og chokoladesovs)

 

Efter middagen gik turen mod Amager, Irene fortalte et par vitser, og Preben fortalte om alt det vi kørte forbi.

Kl. 15,00 var vi ved Den Blå Planet, og så var der 2 timer til at gå rundt og kikke på fisk, en enkelt slange og et par Oddere.

Efter en spændende rundgang, og for nogles vedkommende en kop kaffe, var det tid til at vende næsen hjemad. Det blev en dejlig tur ind omkring det indre København, hvor Preben fortalte om de forskellige bygninger, havneanlæg, kirker og meget mere, en rigtig skøn guidet tur rundt i København.

 

På vejen hjem gjorde vi holdt på en rasteplads, hvor dem der havde lyst kunne komme ud at strække benene og få en lille tår for tørsten.

Næste arrangement er den 22 oktober, hvor vi skal en tur til Galapagosøerne, via foredrag og billeder forståes, det er der hvor vilde dyr bliver tamme, vi ses

Referent

Betty Ellegaard

 

_______________________________________oOo_________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub den

1 – 10 - 2015

 

Irene bød velkommen, med en særlig velkomst til dagens foredragsholder Ivan Liljebæk som skulle holde et musikalsk foredrag om John Mogensen.

Irene fortalte at der var endnu et par ledige pladser til Løvfaldsturen, og hun præciserede, at bussen i Græsted holder ved præstegårdsparkeringspladsen.

Herefter gjorde Irene opmærksom på, at der ved hver kuvert stod et glas portvin, og det var fordi vi skulle fejre Inge Blok, som d.d. havde fået tildelt Seniorprisen, af Social- og sundhedsudvalget i Gribskov kommune, med denne hæder fulgte en check på 5000 kr. Alle rejste sig og efter en stor applaus, skålede vi for prismodtageren

Birgit Rosvald overrækker prisen                                                     Irene hylder Inge med tale og portvin

 

Inge med blomster, Check og Diplom

Seniorprisen er en pris, som Social- og sundhedsudvalget i Gribskov kommune stiftede i 2013, og som overrækkes på ældremessen hvert år.

Formålet med prisen er, at påskønne og vise anerkendelse for den frivillige indsats seniorer gør i kommunen. Og den gives til en person, en gruppe, en forening eller en organisation, som gør en helt særlig indsats inden for det frivillige arbejde.

En samlet bestyrelse i Esrum Ældre Klub indstillede i juni måned Inge til prisen, for det syntes vi alle at hun havde fortjent. Inge har igennem 25, snart 26 år, været kasserer for klubben, og hun har gennem årene i bestyrelsen, været med til at arrangere mange foredrag, ture og fester, så det er helt fortjent og det syntes Gribskov kommune heldigvis også.

Stort tillykke til vores dygtige kasserer Inge Blok.

 

Ivan Liljebæk som vi kender ham

 

 

Herefter sang alle fremmødte, 55 i alt, ”Dit Sind Flyver Altid Så Viden Omkring” af Åse Gjødsbøl Krog, og så var der kaffe og pæretærte med vanillecremfraice bagt af Grethe O. og Betty, og til slut småkager.

Ivan Liljebæk satte sig herefter til keybordet, og startede sit foredrag om John Mogensen.

John Mogensen blev født den 5 maj 1928 på Amager, han sang i Københavns drengekor, og gik til klaverundervisning, han var cykelbud, filmspolefornikler, messedreng på en damper, og desuden en glimrende tegner.I sept. 1949 mødte han sin Ruth, som han blev gift med, og fik en datter sammen med. Han skulle aftjene sin værnepligt, som garder på Amalienborg, men hans fremtidsdrøm var musikken.Han blev autoelektriker, men ved siden af, puslede han med musikken, og efter et foreningsbal sammenkaldte han 3 af sine venner, og sammen dannede de Blue Boys, hvis helt store hit blev Oppe På Bjerget, som Ivan sang og spillede for os.

 

 

Four Jacks, som de så ud i 1956, flotte fyre !

Men i 1956, 28 år gammel, ville han gerne noget andet, noget mere Jazzet, og derfor startede han, sammen med Poul Rudi, Otto Brandenburg og Bent Werther, Four Jacks,John Mogensen var nerven bag gruppen,han ville helst holde sig i baggrunden og skrive tekster, bl.a. Slentre gennem regn som blev en stor succes, men i 1958 forlod Otto Brandenburg gruppen, fordi han ville noget i retning af den nye sanger der var kommet frem, Elvis Presley.

I stedet for kom James Rasmussen ind i Four Jacks, og i 1960 udkom så deres allerstørste succes nemlig Åh Marie.

I første omgang syntes John ikke den var noget særligt, krøllede den sammen og smed den ind under sofaen, her fandt Bent Werther den et par måneder senere, foldede den ud, og sang den for John på Ravjysk, og så var succeen hjemme, den blev solgt i 100.000 eksemplarer, og det var rigtig mange på det tidspunkt, hvor ikke alle havde grammofon.

Efter denne historie sang Ivan et John Mogensen Medley for os, nemlig Så bare ta´det roligt, Som den vilde vind, Når bare man har det godt, Tapre Ørn, Bjergene kalder, Kongens Klæ´r, Åh Marie og Mandaley

Ved årsskiftet 1963/64 stoppede Four Jacks, og herefter startede John Mogensens nedtur, han startede en ny gruppe som mislykkedes, tiden var løbet fra den måde at synge på, han spillede på Oslobåden, til sølvbryllupper og på små cafeer, hår og skæg fik lov at gro, og han voksede til omkring 100 kg. Sov på en bænk ved kanalrundfarten og havde det rigtig skidt.

I 1966 skrev han: Sæt dig ned i en vejgrøft, en sang om hans egen tilværelse, og han skrev: Du ser mig når jeg kommer, til Grethe Sønck, som hun sang til Melodi Gran Prix i 1968, men Fut I Fejemøget og mange andre sange endte i skrivebordsskuffen.

Men så i 1968 den 1. september startede Jørn Hjorting Dansktoppen, og så røg Fut i Fejemøget helt til tops.

Herefter skrev han Sidder på et værtshus, til Liller, som også røg til tops.

I starten af 70erne kom så : Der er noget galt i Danmark, og efter Ivans fremførelse af den var der pause, hvor Irene fortalte vitser.

71 blev hans store gennembrudsår, men han havde nerver på, drak lidt for meget for at dulme nerverne, og efter en tur på Bornholm kollapsede han, og måtte på rekreation, og aflyse en masse jobs.

I oktober 72 kom så: Danmarks Jord For De Danske, og det var jo timet, lige op til EF valget i ´72.

24 juni døde Bent Werther, kun 40 år gammel. Herefter lavede John en single med bl.a Så Længe Jeg Lever, også den blev en stor succes

I november kom så pladen ”Taurus” Taurus betyder Tyr, og John var født i tyrens tegn, Elmer Jensen skulle spille violin til sangen om Den gamle Violin, og det selv om han ikke var helt perfekt, men John syntes at det gav den helt rette stemning.

I 1976 kom så Karl Og Ann Katrin og Carl Herman Og Jeg, og begge sange sang og spillede Ivan for os.

Den 9 april 1977 sang John Mogensen fra en blokvogn og Svend Skipper spillede til. Og så den 10 april 1977 sov han ind, ramt af en blodprop, - det hårde liv sled ham op.

Bag det barske væsen var der en følsom sjæl, og selv om det ikke er nævnt, så var det John der blev sunget om i sangen som hans kone Ruth skrev: Man Skal Aldrig Sige Aldrig”som Ivan sluttede med at synge for os.

Så var foredraget slut, og der blev trukket lod på medlemsnumrene, og der blev sunget” Den Sommer Svandt” af Nicoline Christoffersen.

Og til sidst vores slagsang

 

Referent

Betty Ellegaard

__________________________________________oOo_______________________________________

Referat af bankoarrangement i Esrum Ældre Klub

17 september 2015

 

Til dette arrangement var der mødt 66 medlemmer, deriblandt et nyt medlem, dejligt

at der stadigvæk kommer nye til.

 

Irene bød velkommen og orienterede om løvfaldsturen, som i år går til Skævinge kro til en god middag,

 

 

Derefter kører vi til ”Den blå planet” Irene sendte senere lister rundt som man kunne
tilmelde sig på, der blev i alt tilmeldt 51 medlemmer, så der er plads til et par stykker endnu.
 
 
 
 
Efter denne introduktion sang vi en sang som hed ” Den Sommer Svandt” skrevet af Nicoline Christoffersen, og så var der dækket op til kaffe, madder, som  køkken-pigerne” havde smurt, og til den søde tand var der ”Øretæver”, og efter en god gang snak var det tid til bankospillet, der var otte spil i alt, med en lille pause efter de fire første. Der var mange der gik hjem med fine gevinster, som sædvanlig var vin, snaps og div. små sidegevinster, og til slut lodtrækning på bankonumrene.
 
Efter denne introduktion sang vi en sang som hed ” Den Sommer Svandt” skrevet af Nicoline Christoffersen, og så var der dækket op til kaffe, madder, som køkken-pigerne” havde smurt, og til den søde tand var der ”Øretæver”, og efter en god gang snak var det tid til bankospillet, der var otte spil i alt, med en lille pause efter de fire første. Der var mange der gik hjem med fine gevinster, som sædvanlig var vin, snaps og div. små sidegevinster, og til slut lodtrækning på bankonumrene.I pausen kunne man forsyne sig i Bent Oles bar, med både øl og vand, og man kunne tage en brochure med om en koncert i Helsinge med Tony Landy og Tove Hyldgaard, den 15 november, hvis man var interesseret i det.

Irene bød som sædvanlig på et par vitser, så vi kunne få rørt lattermusklerne.

Til slut sang vi ” Når Vi Gamle Mødes” af Ebba Kanding, hvorefter Irene sagde tak for i dag og vi sluttede af med vores slagsang.

Referent

Betty Ellegaard

__________________________________________oOo_______________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub,

3 - 9 - 2015

 

Der var mødt 57 medlemmer op til dette arrangement, der som foredragsholder havde besøg af Marie Finne fra Sønderjylland.

Men først bød Irene velkommen til alle, og især til Marie Finne som havde rejst så langt for at besøge os, Irene foreslog at vi skulle synge ”Marken Er Mejet” af Mads Hansen. Og derefter var der kaffe med hjemmebagte boller, fabrikeret af Inge Blok og Inge Pedersen, og derefter chokoladekiks

Marie Finne

79 årige Marie Finne startede med at fortælle om sin barndom og ungdom på en gård i nærheden af Aabenraa, hun hjalp sin far med at malke, fodre, pløje o.s.v. når hun ikke var i skole.

Men sønderjyder var noget nærige, så hun fik ingen løn, så da hun blev en 14 – 15 år ville hun finde en uddannelse som ikke var for lang, og som gav nogle penge, så hun gik på biblioteket og undersøgte hvad der bedst kunne betale sig, og her faldt hun over uddannelsen som telegrafist, som kun varede 2 år, men det kunne ikke lade sig gøre, da man skulle være 17 år for at komme ind på Navigationsskolen i Svendborg.

I mellemtiden begyndte hun at dyrke atletik, i starten vidste hun intet om atletik, og syntes at det var lidt mærkeligt at voksne mennesker sprang ud i en stor sandkasse, og nogle satte en pind op som de sprang over og ned i sandet, men hun trak i sin lyseblå gymnastikdragt og begyndte at dyrke kuglestød, og blev hurtigt optaget på landsholdet, hun havde jo masser af armkræfter efter mange år på gården.

Da hun blev 17 år startede hun så, som eneste pige på søfartsskolen. Og som færdiguddannet telegrafist blev hun ansat i rederiet I.C.Lauridtsen, og påmønstrede i 1956 et skib til Nordengland.

Kaptajnen ville ikke have en pige som telegrafist, så han ringede til rederiet og beklagede sig, men uden at få medhold, altså blev Marie telegrafist på skibet.

Dengang var der stor forskel på mandskabet ombord, så der var 7 messer som de forskellige var fordelt i når man skulle spise, for kaptajnen kunne jo ikke sidde til bords med bådsmænd og maskin mænd o.s.v. Dengang.

I hendes kahyt vrimlede det med kakkerlakker, men dem måtte hun bare ryste af dynen inden hun skulle sove..

Det første telegram hun modtog var til en matros, som havde fået en søn, der blev jublet i messen indtil en anden spurgte om hvor længe han havde været på søen, og det viste sig at han ikke havde været hjemme i 16 måneder, men så blev der ønsket tillykke og så blev der festet alligevel

Næste tur gik til spanien, hvor hun for første gang skulle prøve at være med i land, det endte med en kæmpe brandert, fordi der var noget som hed Anisette og som smagte så godt.

Det endte med at hun fik en kæmpe skideballe af kaptajnen,og efterfølgende skulle spørge om lov til at gå i land, og melde sig på kontoret hver morgen kl.9 præsis.

Marie kom på mange ture, Finland, Grønland, og andre lande, engang i Biskayen blev hun syg og kastede op, hun havde fået søsyge, så efter den tid havde hun altid en Pøs i nærheden, når der var hårdt vejr.

Hun påmønstrede herefter et fragtskib, som var udstyret med svimmingpool, bibliotek med 2 – 3000 bind, fodboldbaner, bordtennisbaner og meget mere. Marie blev målmand på fodboldholdet, og blev derfor kaldt Marie målmand, det var et dejligt og kæmpestort skib og de bedste kammerater, hvilket var nødvendigt når man dag efter dag, uge efter uge, kun så vand, vand og atter vand, når man var på langfart.

På en tur sydpå var der temmelig hårdt vejr og skibet svajede 60 gr. Marie gik ned i kabyssen for at se til kokken som var ved at lave gule ærter og bævreflæsk i 40 gr.varme, sveden løb af ham, lige ned i de gule ærter. Alle var søsyge, og sad og kastede op alt imens der blev spist gule ærter ved siden af.

Marie havde sejlet med Polarskibe i kraftig is på Nordpolen, hun har set kejserpingviner på Sydpolen, hun har været på vejrstation Danmarkshavn i Østgrønland og besøgt Siriuspatruljen

På en tur til Haifa i Israel så hun hvordan man kunstvandede træerne og gav køerne brusebad, for at de kunne holde varmen ud.

I et muslimsk land så hun hvordan man offentlig afstraffede mænd med 50 piskeslag med en læderrem til stor fornøjelse for tilskuerne

Efter borgerkrigen i Bangladesh blev krigsveteraner skudt, fordi der ikke var hospitaler og læger til at tage sig af dem.

Marie havde 2 gange været i Calcuttas slumkvarterer og set hvor forfærdelige vilkår der hersker der, hvordan folk ligger og dør i gaderne og bliver hentet på vogne og bliver kørt til brændepladsen og stablet op og brændt!!

Marie fortalte om ture til Afrika, Brasilien, Santos, Argentina og Sidney, hvor hun i Operahuset oplevede opførelsen af Hendels ”Messias”.

Hun fortalte om hvordan man fejrede jul ombord, med plastictræ, flæskesteg, and og ris á la mande og sang de gamle danske julesalmer, og sluttede af med ”nu er det jul igen”, mens man dansede hele skibet rundt.

I 1995 stoppede hun som sømand, købte et landbrug på sin hjemegn ved Aabenraa, hvor hun stadig lever som landmand, men dog har forpagtet jorden ud.

Det var en dejlig eftermiddag, hvor der blev grinet en hel del af Maries jyske lune og dejlige humør, og efter hendes ønske sluttede vi med at synge ”Jeg Elsker Den Brogede Verden” af H.V. Kaalund, herefter var der lodtrækning og slutsang inden der blev sagt tak for i dag

 

Referent

Betty Ellegaard

 

________________________________oOo______________________________

 

Referat af startarrangementet i Esrum Ældre Klub,

d. 20 – 08 – 2015

 

I bagende solskinsvejr mødte bestyrelsen op kl. 15,00 for at gøre klar til efterårssæsonens første arrangement. Der blev stillet borde og stole frem, dækket borde, og pyntet op med blomster og servietter. Der mødte 65 glade medlemmer op til dette arrangement.

Maden skulle man, traditionen tro, selv medbringe, så der var ingen der klagede over anretningerne.

kl. ca. 16,30 begyndte medlemmerne at møde ind, og inden man gik ind i festsalen, kunne man købe amerikansk lotteri hos Inge blok, som havde taget plads i gangen, så undgik man nemlig ”trafikpropper” i døren.

Festen startede præcis kl. 17,00 med velkomst fra Irene, og musik af Karen og Egon, herefter blev der spist og hygget til den store guldmedalje, afbrudt af fællessang ind imellem, hvilket godt kan sætte humøret et par grader i vejret. Efter maden var der lodtrækning om gevinsterne fra lotteriet, og et par vitser fra Irene.

Kl. 19,30 blev der serveret kaffe, med et par fyldte vandbakkelser, og så var det tid til at få en svingom, det var der en del der benyttede sig af, selv om det var varmt som i en sauna, på trods af åbne døre og vinduer.

Efter lidt flere fællessange blev sluttidspunktet rykket frem til kl.20,30 p.g.a.varmen, herefter takkede Irene alle for fremmødet og fortalte om næste arrangement den 3. september,

Lars var klar med sin fine nye bus, som vi fik lov til at beundre, flot var den med 2 køleskabe, kaffemaskine, flot toilet, og teatergulv, så alle har en mulighed for at se ud af vinduerne, i stedet for lige ind i ryggen på sædet foran, en skønhed til bare 2,8 millioner.

Vi ønsker ham held og lykke med vognen, og håber på mange gode ture i den fremover

 

Referent

Betty Ellegaard

________________________________________oOo_________________________________________

 

LØVSPRINGSTUR MED ESRUM ÆLDRE KLUB TIL

SLOTTET SOFIERO D. 21. MAJ 2015

 

Turen startede fra Gilleleje kl. 10,13 i den store dobbeltdækker bus fra Gribskov Turistfart. Vi var 58 personer i selskabet.Da alle var samlet op, bød Irene os velkommen. Vi fik en dejlig tur ad Strandvejen til Helsingør, og dagen startede med sol og enkelte skyer.Vi ankom til Kronborg Havbad et kvarter i tolv, og her fik vi en lækker buffet med mange dejlige retter. Det var et dejligt sted, og vi havde den flotteste udsigt over Nordhavnen i Helsingør. Det var et hyggeligt spisested, og personalet tog pænt imod os, så vi følte os meget velkomne. Alle var vist godt mætte da vi forlod stedet kl. 13,30.

 

Færgen Hamlet

Vi kørte til færgen, hvor vi sejlede over med Hamlet kl. 14,01. Turen varede kun 20 min. Vi blev alle siddende i bussen. Betty havde læst på lektien, så hun fortalte meget levende om Slottet, og at der var meget at se. Det havde været Dronning Ingrids barndomshjem, og var opført i 1864.

 

Sofiero Slot

Efter en kort køretur fra Helsingborg mod Kullen,ankom vi til Sofiero kl. 14,41, og vi skulle først være ved bussen igen kl. 17,00.

Det var dejligt, vi havde god tid til at gå rundt i den store park. Vi var også flere, der var inde og se slottets indretning. Her var både møbler, gamle fotografier og malerier.

De kongelige personer var let genkendelige. Nogle af vore deltagere var også inde og drikke kaffe i Slottets restaurant. Rummene, i den gamle bygning, var hyggelige, ikke så store og prangende, som man tit ser på andre slotte.

 

Parkens store plæner var slået meget tæt, og der var ingen skilte, der forbød os at træde på græsset.

Der var rododendron i mange farver, og det var et betagende syn. Der var også en butik, der solgte forskelligt souvenir.

Vi mødtes ved bussen lidt før afgangstidspunktet,og her var der en gratis øl eller vand til alle. Bent Ole havde sørget for forsyningerne.Vi nåede hurtigt tilbage til færgen, og det var igen Hamlet, der sejlede os hjem til Helsingør. Inge B. indkasserede penge for turen, da vi holdt stille inden udkørslen fra færgen.Vores chauffør hed Allan, og han kørte os videre hjemad da kl. var 18,00. Vi tog igen turen tilbage ad Strandvejen, nu fortalte Irene os et par vitser. Nu blev der igen tid til et lille stop, og det var i nærheden af Julebæk. Her var der igen uddeling af øl eller vand, og vi kunne nu stå og kikke over på Sofiero, hvor vi lige var kommet fra.

Vi kørte tilbage og satte folk af de forskellige steder, og ved nittentiden var vi igen tilbage efter en dejlig og meget vellykket tur.

Tak til arrangørerne for det hele – Grethe Steinmann

Fotos: Betty Ellegaard

_____________________________________oOo____________________________________________

 

Referat af afslutningsfesten i Esrum Ældre Klub

d. 7. maj 2015

 

Bestyrelsen, plus 5 hjælpere, mødte op på skolen kl. 14,00, for at gøre klar til det store brag af en afslutningsfest den 7. maj. Efter et lille planlægningsmøde gik man igang med at stille bordeop, finde stole frem, og dække bord, pynte med lysegrønne bøgegrene og bordouxfarvede blomster, resultatet ses her:

 

Senere mødte vores nye spillemand Stig Sommer frem, han fik sit kyeboard og sinehøjtalere stillet op, og så begyndte medlemmerne at komme, 63 ialt, som fik købt lodder, betalt indgang, og betalt for miniferien, hvilket foregik i forhallen, herefter var der mulighed for at forsyne sig ved baren.

Irene bød velkommen kl. 17,00, og præsenterede vores nye spillemand,og så sang vi"Kom Maj Du Søde Milde", ledsaget af Stig Sommer.

Nu kom der mad på bordet, og sikke et syn, der var kalvesteg stegt som vildt, glaseret kamsteg, 2 slags kartofler, 3 slags salat, surt, sovs, og hjemmebagt brød og smør, det var helt overdådig, og de feststemte medlemmertog for sig af retterne, efter at være delt op i fire hold, så alt kunne foregå i god ro og orden

 

Da maden var fortæret, og bordet ryddet, var det tid til at få trukket lod om de fine præmier, og der var mange der fik en lille ting med hjem,der var både portvin, vin, kaffe, chokolade og blomster.

Men vi var ikke færdig med at spise endnu,for nu kom turen til det store Esrumske kagebord, med kringle, lagkager, tærter, ostelagkager, pandekager med is og småkager, alt fremtryllet af hele den kvindelige bestyrelse, det var et syn for slikmunde, og folk med en sød tand.

FØR                                                               EFTER

Og alt imens disse lækkerier blev fortæret, spillede vores fantastiske spillemand mange gode og sjove melodier, som vi kunne synge med på, og Irene fortalte vitser. Et par danse blev det også tilblande andet Buggi Vuggi, som fik sat gang i kludene.

Det blev en dejlig aften, en succes som vil blive husket.

Referent og fotos

Betty Ellegaard

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

d. 23 april 2015

 

Der var mødt 63 medlemmer op til dette arrangement, Irene bød alle velkommen til dette arrangement, og især til Frank Samuelsen, som var trådt til med kort varsel, i stedet for Marie Finne som var blevet syg. Marie Finne kommer i stedet 4 september.

Irene orienterede om afslutningen d. 7 maj, pris 150,00 kr. der blev sendt tilmeldingslister rundt i pausen. Herefter sang vi ” Kom Maj Du Søde Milde ” af C.A.Overbeck.

Så var det Franks tur til at underholde, han ville før pausen fortælle om sit liv som pilot, og efter pausen ville han spille og synge viser.

Efter at have fløjet verden rundt med prominente gæster i en Falcon 20, blev han ” smidt ud ” som 30 årig så var man for gammel til den slags.

Herefter søgte han om arbejde hos SAS, han kom til optagelsesprøve, bestod og blev ansat, og startede i 1986 hos SAS. Han skulle flyve en DC 3, i sådan en maskine er der 3 mand i cocpittet.

Sådan et langrutefly vejer fuldt lastet 263 ton, 121 ton tom, og kan flyve 10.600 km. uden at mellemlande.

Frank fløj ture til Tokyo, Bankok o.s.v., nogle gange var der lidt problemer med tidsforskellene, når man faktisk, på uret, var landet på distanationen før man var startet hjemmefra !

Men inden han kom ud på de lange turer skulle han lære teknikken i sådan en maskine, teknikken lærte han i en simulator, og de første gange fløj han rutetræning med en instruktør.

Frank viste os billeder af cokpittet fra en DC 3 og en DC 10, for at vise os forskellen, og han fortalte om de forskellige instrumenter.

Når de fløj, var de 3 i cokpittet og 11 mand i kabinen. Når de kom om bord var det trediepilotens arbejde at lave en turnlist, altså en liste over hvornår den enkelte pilot skulle flyve og hvornår han skulle holde pause.

På en typisk tur til Tokyo fløj man 3 timer og 20 minutter og holdt så pause. På turene til Tokyo fløj man via Alaska, man kunne nemlig ikke dengang, flyve over Nordpolen, da man så ville komme ud af kurs, fordi man havde magnetiske kompas.

Frank fortalte om ophold i Moskva hvor de mellemlandede, de boede på et stort hotel, og for 15 dollars fik de caviar, ristet brød og champagne, og han fortalte, og viste billeder fra en kæmpe Pipeline til olie som var ved at blive bygget, og som de store brune bjørne fandt ud af at bruge som hovedvej gennem landskabet. Det var et spændende foredrag, hvor vi også fik rørt lattermusklerne ind imellem. Han viste også billeder fra et hundevæddeløb på 1700 km.over 10 dage, hvor hundene var så ivrige efter at komme afsted, så der måtte stå en persom ved hver hund, og løfte den op indtil der blev fløjtet afgang, og for at hundene ikke skulle få poterne ødelagt af is og salt, havde de alle små sko på poterne.

I pausen gik der lister rundt med tilmelding til afslutningen, Irene fortalte vitser, og så var Frank igen på banen, denne gang med sang og Guitarspil.

 


Frank lagde ud med sangen: Pak mig ind i min færøske trøje, og herefter, Poul Dissings: Sov min lille hundemand.Kim Larsens sang om Hubertus, som er en lille hund, en Moppe !

Manden på risten, som i sin tid blev sunget af Osvald Helmuth i en revy, var også på programmet.

Edvard Taubes Så længe skuden kan gå, blev sunget, og Halfdan Rasmussens: Noget om billigrejser.

Vi fik også Tom Dooley, og Fra Halifax tilSpanien, og herefter sluttede han af med at vi alle sang Erik Gribs Åbne landskaber, herefter var det tak for i dag, og han fik overrakt 3 flasker rigtig god rødvin,med en ekstra tak fordi han bare lige sprang til på et afbud.

Til slut var der lodtrækning på medlemsnumrene og fællessang, nemlig Sigfred Pedersens ” En Vår Er Kommet..” hvilket jo passede perfekt til årstiden, og sluttelig sang vi vores slagsang

 

Referent

Betty Ellegaard

 

______________________________oOo_________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub, d. 9.

april 2015, 75 års dagen for Danmarks besættelse

I strålende sol, mødte 62 medlemmer op til dette arrangement. Irene bød vel-kommen, specielt til dagens foredragsholder Ingrid Daege, som under krigen ople-vede de mest rædselsfulde ting.

Irene delte programmer ud til vores miniferie på Agerskov Kro, og turene i omegnen, herefter sang vi ” Det Haver Så Nyeligen Regnet” Af: Johan Ottesen, en sang der passer fint til dagen og foredraget. Kaffen blev serveret med mandelhorn, bagt af Irene,Sussi og Grethe, og kokusmakroner bagt af Inge B.

Efter kaffen var det Ingrid Daeges tur til at fortælle, allerførst lidt om sig selv, hun er uddannet journalist, og kom til Danmark via Malmø og Helsingborg i 1957.

Ingrid er 83 år, født i 1932 i Slesvig/Holsten og ” 3F´er,” d.v.s Forfatter, Foredragsholder og Folkepensionist, hun er frivillig i hjemmeværnet, og fik i 2002 fortjenstmedalje, og i 2012, 25 års fortjensttegn, og så er hun besøgsven.

 

Hendes beretning starter i Byen Tilsit, som er kendt for sine gode oste og kønne piger, men i 1938 gik Adolf Hitler ind i Polen, og dermed kom krig, rationeringsmærker og hårde tider.

I 1941, 10 år gammel blev hun sendt ud at arbejde sammen med andre kvinder og børn for at skaffe penge til mad til soldaterne.

De kom ud på en gård, og troede de kunne sove på et værelse med senge, men de måtte sove i laden i halmen, de fik to tæpper, et til at lægge over halmen, og et til at have over sig, og ikke rigtig noget at spise.

Børnene fandt ud af at der var en stor gruekedel i gården, hvor der blev kogt kartofler og grøntsager til dyrene, der gik de ud og fik lidt mad, men skulle passe meget på ikke at blive opdaget.

Her var hun sammen med sin mor og sin søster indtil Stalingrad faldt, flyene fløj henover dem og bombede i flere timer, hvor de var i beskyttelsesrum, men endelig kom de udenfor, og så alle de dræbte soldater der lå alle vegne, og de fik at vide, at de som forgreb sig på materiel ville blive skudt.

De var alle sultne, men en dag fandt de en masse konservesdåser som lå og flød, dem samlede de sammen og gemte i huler, og hentede dem når det blev mørkt. Den første dag Ingrid kom hjem med konservesdåser fik hun to lussinger, moderen blev jo bange, tænk hvis hun blev opdaget, men det var alligevel spændende at åbne dåserne og se hvad der var i dem, når dåserne så var tømt måtte de mase dem sammen og gå flere kilometer væk med dem, for ikke at blive opdaget, hvilket ville være den visse død.

Ingrid og hendes mor og søster blev udkommanderet for at grave skyttegrave til soldaterne, og måtte ikke forlade byen, men i 1944 blev det hus de boede i udbombet, og de måtte kravle igennem en kældergang under murbrokker, der var intet tilbage, og de måtte på flugt

Ingrid fortalte levende og interessant i halvanden time uden et eneste manuskript, det var et fantastisk foredrag.

I pausen fortalte Irene vitser, og man fik lejlighed til at strække benene, og få indbøbt drikkevarer. Irene gjorde opmærksom på at der næste gang vil være mulighed for at tilmelde sig afslutningen.

Ingrid fortalte om den Østprøjsiske vinter som kunne være meget kold, helt ned til 25 - 30 graders frost, hvor de måtte gå mange kilometer, i gamle soldaterstøvler, som ikke passede, og klædt i tyske soldateruniformer for ikke at blive opdaget, ind imellem fik de kørelejlighed med lastbiler, og måtte sidde på ladet og fryse, men det var bedre end at gå, på et tidspunkt kommer Ingrid væk fra sin mor og søster, og må klare sig selv 13 år gammel.

En morgen blev de omringet af russiske kampvogne, som voldtog kvinderne, tog alt af værdi, brækkede Ingrids kraveben med geværkolben, og så var det afsted til en fangelejr, aflevere sokker og støvler og stå som sild i en tønde, man måtte vikle undertøj om fødderne for at få en smule varme, og spise sne for at slukke tørsten.

De var nogle , deriblandt Ingrid som fik held til at flygte derfra, men de havde ingen papirer og ingen penge, alt havde russerne taget fra dem.

De nåede frem til Braunsberg, og her fande hun sin mor og søster, søsteren var syg af difteritis, og hendes egne fødder var et stort sår op til knæet, og man kunne ingen medikamenter få.

De fik et værelse på 11 kvadratmeter hvor de både skulle sove, lave mad og opholde sig. Ingrid fik arbejde på et lazeret så de kunne få mad og penge.

Da Ingrid kom til Danmark, måtte hun lære sig dansk, ved at læse i det nye og det gamle testamente.

Ingrid fortalte om sin konfirmationskjole, som var syet af gamle flag som var forsøgt farvet sort, som konfirmationskjoler var dengang, det var nu ikke lykkedes helt, så i stedet var den blevet mørkebrun.

Ingrid endte med at blive dansk statsborger, gift 2 gange, men overlevede begge mænd, og lever i dag et fredeligt liv med sine bonusbørn, og besøger ind imellem sin syge søster, som også lever endnu.

Mirakuløst har Ingrid ikke fysiske mén af den hårde medfart under krigen.

Efter et fantastisk foredrag blev der trukket lod på medlemsnumrene og der blev sunget ” Jeg Elsker Den Gamle Den Vaklende Rønne” af : Olfert Jespersen, plus vores slagsang.

Referent

Betty Ellegaard

_______________________________oOo________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub,

den 26 marts 2015

 

Til bankospillet denne eftermiddag var der mødt 61 medlemmer, og gæster op.

Irene startede med at byde alle velkommen, og erindrede om at skolegården er røgfrit område.

Irene fortalte videre om at ferien til Agerskov kro, ville koste 2500,00 kr. pr person i dobbeltværelse, og lidt mere for enkeltværelse, første rate skal betales 7. maj og anden rate 17 juli. Irene har programmer plus sedler med bankkontonummer med den 9 april altså næste gang.

Afmelding senest 16 august, dette vil ikke give problemer, da der er 8 personer på venteliste.

Efter dette sang vi ”Jeg Elsker De Grønne Lunde”af J.Helmer, og så var der kaffe og pålægsmadder.

Hygge ved kaffebordet inden bankospillet

Efter den første runde spil var der pause, så man kunne strække benene, få tanket op ved Bent Oles bar, eller bare sludre lidt med hinanden, alle muligheder blev flittigt brugt.

Irene benyttede lejligheden til at fortælle et par vitser, som blev belønnet med klapsalver.

Herefter fortsatte spillet, indtil alle præmier var væk, for bagefter at trække lod blandt de lyserøde kontrolnumre.

Der var mange der gik hjem med en præmie eller 2 under armen.

Vores uundværlige spilledame

Næste gang vi skal mødes er den 9. april, og der får vi besøg af Ingrid Daege, som vil fortælle om sit grumme liv,som flygtningebarn under anden verdenskrig.

Til slut ønskede Irene alle en god påske, hvorefter vi sang ” Jeg Ved En Lærkerede” af Harald Bergstedt. Og selvfølgelig vores slagsang

Sekretær

Betty Ellegaard

________________________________oOo_______________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub torsdag

d. 19 marts 2015

 

Dette arrangement blev afviklet i strålende solskin, og foredragsholder var advokat

Tine Jakobsen Helsinge.

 

Men først bød Irene velkommen til alle, og især til Tine.Desværre var der også en meddelelse som nogle måske ikke var så glade for, nemlig en indskærpelse af rygeforbuddet, som ikke kun gælder skolen, men også skolegården, altså hele matriklen

Vi skulle jo gerne kunne blive ved med at holde vore populære arrangementer her.Efter denne meddelelse sang vi ” Nu Er Dagen Fuld Af Sang” af Jeppe Aakjær.

Så var der kaffe med hjemmebagte boller, fremstillet af Inge B. og Inge P., og derefter ”øretæver” og småkager.

Tine Jakobsen startede med at præsentere sig selv og fortalte, at hun jo næsten var nabo til skolen, og kendte en hel del af de fremmødte.Overskriften på hendes foredrag handlede om

Arv og Testamente”

Men af fare for at skrive noget forkert desangående vil jeg her nøjes med at holde mig til overskrifterne, og så i øvrigt henvise til Tine, hvis man skulle have behov fordet, og til dette brug havde hun lagt visitkort frem til fri afbenyttelse.

Punkt 1. Hvem arver ? Eksempel 1. Ægtefæller uden børn: efterlevende er enearving, og når denne dør, arver begge familier hver en halvdel, se dette punkt er nemt nok, men når der så er børn, fælles børn, særbørn eller børn som kun skal have tvangsarv, begynder problemerne at opstå, og så er det en rigtig god ide at få oprette et testamente.

Punkt 2. Uskiftet bo, her gælder nye regler, idet arveloven blev ændret i 2008

Punkt 3. Give afkald på arv

Punkt 4. Samboende

Punkt 5. Båndlæggelse af arv til børn og børnebørn

Punkt 6. Boafgifter.

Der er mange former for testamenter, man kan lave testamente alene, fælles testamente, Notartestamente, Vidnetestamente, Nødtestamente, og Tilbagetagelse.

Notartestamente er at foretrække sagde Tine

Herefter var der pause, hvor Irene fortalte nogle af hendes populære vitsen, og hvor der blev strukket ben, og fylde op i tomme glas.

 

Efter pausen gav Tine Jakobsen en række gode råd:

  1. Lav testamente, og tjek det jævnligt, ca. hver femte år.

  2. Lav fortegnelse over indbo

  3. Lad dine nærmeste vide hvorledes du vil herfra

  4. Have konti i begges navne, da ens konti bliver spærret promte ved dødsfald, og der kan gå op til 6 uger inden de igen bliver frigivet

  5. Lav en fuldmagt

  6. Overvej om Du/I skal give gaver, p.t. kan man give pengegaver på 60.700 kr. pr år til børn, svigerbørn og børnebørn, skattefrit.

Hermed var Tine færdig med sit foredrag, og vi var mange der var blevet meget klogere, og rådet var: Få det nu gjort !

Efter lodtrækning på medlemsnumrene sang vi ” Jeg Ved Hvor Der Findes En Have Så Skøn” af Mads Hansen, og til sidst vores slagsang.

Referent

Betty Ellegaard

 

______________________________oOo_______________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub torsdag

d. 5 Marts, som denne eftermiddag var henlagt til

Blistrup Medborgerhus.

 

60 medlemmer af Esrum Ældre Klub, var denne eftermiddag draget til Blistrup,inviteret af Græsted Rotary Klub, til at overvære en klassisk komedie ” Når katten er ude...," skrevet af Johnnye Mortimer og Brian Cooke og oversat af vores egen Bent Mejding.

Det var 27. gang, at Græsted Rotary Klub kunne indbyde til den årlige teatrforestilling, og vi blev alle modtaget standsmæssig af formanden Peter Agerbo, som i høj hat og butterfly, bød alle velkommen med et håndtryk og et smil.

Peter Agerbo bød også velkommen fra scenen, og fortalte at det var René Richardt fra Græsted Kro som havde instrueret stykket, hvilket man var meget taknemmelige for.

 

René Richardt havde taget opgaven meget seriøs, og havde fået det hele til at hænge rigtig godt sammen.

Græsted Rotary Klub serverede gratis kaffe og kage,

Herefter kunne forestillingen starte. Personerne er den let koleriske Mildred, og hendes noget undertrykte mand Georg, samt Mildreds overklasseløg af en søster Ethel, og hendes charletante ægtemand Humphrey.                                             Mildred har arrangeret ægteparrets anden bryllupsrejse, men den vil hendes mand absolut ikke med på, så da pigerne er draget afsted med kufferter og det hele, opstår der en masse forviklinger med to veninder, Jennifer og Shirly.

Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag, med en masse grin, og lidt hyggesnak i pausen, hvor man kunne forsyne sig i baren med både vand øl eller vin.

Referent

Betty Ellegaard

_________________________________________oOo________________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

d. 26 februar 2015

 

Der var denne eftermiddag mødt 65 medlemmer op som Irene bød velkommen, en

særlig velkomst til Ivan Liljebæk som skulle underholde med et musikalsk foredragom vores allesammens Poul Richard.

Men inden da viderebragte Irene en besked til alle medlemmer om at rygning i skolegården ikke mere var tilladt, ærgerligt,men vi må følge skolens regler. Irene fortalte at der stadig var hæfter om ferieturen sidste år, som kunne købes for 25 kr.

Herefter sang vi ”Det Er I Dag Et Vejr” af Ludvig Holstein. Så blev kaffen serveret, sammen med mandarinkage, bagt af Irene og Betty, samt småkager til den søde tand.

Så var det Ivan Liljebæks tur til at indtage scenen.

Ivan fortalte levende og vældig engageret om hele Danmarks Poul Richard, og sang mange af hans velkendte sange, som publikum sang med på, så godt som vi nu kunne huske.

Poul Richard blev født d 2. februar 1913 i Ganløse, men senere flyttede familien til Egegade på Nørrebro, tæt på fælleden. Pouls far var slagter, men blev senere det man kaldte studepranger.

Poul havde en god barndom og klarede sig rimelig godt i skolen, men han ville meget hellere ud på landet, som han havde været på ferier hos sin mormor og morfar, han tog realeksamen i 1930, 17 år gammel, men hans far nægtede ham at blive bonde.

Istedet tog hans mor initiativ til, at han kom til at synge, og fik sangundervisning, og i 1931 tilbød Aksel Fritzhe ham et job på teatret, til 2 kroner om dagen. Og stolt var han, da Osvald Helmuth kom og trykkede på næven, for han var Pouls store idol.

Poul var med i forestillingen ” Fra kap til Kronborg” i en meget lille rolle,

På Betty Nansens teater var han med i en Revy, og i 1939 fik han en rolle i ” Sommer i Tyrol, hvor han rigtig fik lov til at synge.

Herefter sang Ivan et medley herfra, nemlig ” Man kan vel ikke gøre for at man har charme” ”Det er det skønneste jeg ved” og ” I sommer og sol ved den hvide hest”.

1932 blev Poul Richards første optræden på film, nemlig en stumfilm med Fy og Bi.

Herefter kom han til Det ny Teater hvor han var med i ” De tre Musketeer”og her var han sammen med Ib Schønberg, som han lærte en masse af.

I 1933 var han med i filmen om København, den hvor Chr. Arhof render rundt og siger ”okke ja og okke nej.,.. og så fik vi sangen om København

 

Men Poul Richard havde udlængsel, han var ikke rigtig tilfreds, han savnede at tá fat, så i 1934 stod han til søs, med DFDS båden til Amerika, han skulle banke rust, og vaske op, det var en af de gladeste perioder i hans liv.

Han sejlede også med Mærsk, til 60 kr. om måneden, han kom vidt omkring, et sted købte han en abe som han ville have med hjem, men Kaptajnen ville ikke have sådan en abekat om bord, så den måtte han sælge igen.

Da han kom hjem og mødte Ib Schønberg på Det Ny Teater blev han mødt med ordene ” Nu har du bare at blive hjemme”

Herefter fik vi et dejligt sømandspotpurri:

På´en igen

Der går altid både tilbage

Katinka Katinka

Hos mor derhjemme, i Kerteminde

og Du raske sømand

Senere fik Poul en rolle i Jomfruburet, hvor han spillede sammen med Sitter Horne Rasmussen, de blev kærester, og deltog meget i nattelivet f.eks. i Adlon.

Og så kom besættelsestiden, og det blev faktisk en optur for Poul, han ville gerne have været med i modstandskampen, men det kunne ikke lade sig gøre, for hver gang han skulle stå vagt, stimlede pigerne sammen om deres store idol, så det fik hurtigt en ende. Han indspillede 17 film under besættelsen, og havde 90 velgørenhedsarrangementer. Han var med i ” Den usynlige hær” og lige efter krigen ” De røde enge” hvor han spillede sabotør.

I 1948 var han med i 300 opførelser af ”Styrmand Karlsen” på Nørrebros teater.

Herfra sang Ivan: Nu stævner jeg mod Nord igen, og Hjemme i en lille by ved sundet.

I maj 1946 mødte Poul Reichard den svenske skuespillerinde Lili Lani, de blev gift og drog herefter på bryllupsrejse i 2 måneder til USA. 2000 mennesker stod parat og bød dem velkommen hjem, de var meget populære begge to.

Det var også Poul Reichard der i ”Mød mig på Cassiopaia”sang og dansede ” Den allersidste dans”

men her var det Ivan der gav os sangen.

Så var der pause, hvor Irene orienterede om næste gang, hvor vi skal til Blistrup medborgerhus og se stykket ” Når katten er ude ” Dørene åbnes kl. 13.00 og stykket spilles fra kl.14. til 17.00, og der er gratis kaffe og wienerbrød.

Irene fortalte vitser, og så var det Ivan Liljekær der fortalte videre om Poul Reichard.

I Styrmand Karlsens flammer, spillede Poul sammen med Poul Bundgaard,og de to forblev venner resten af livet på trods af den store aldersforskel

 

1947 – 48 Spillede Poul med i ”Den glade Enke” i Norge, den pillede 70 gange. Som operettehelt i fyrrene blev Poul Reichard en holden mand. I 1949 blev Poul ringet op fra Det Kongelige Teater, og tilbudt en rolle i ” En sælgers død” og på trods af en meget lavere løn, sagde han ja tak.

Poul var en utrolig afholdt mand som gik ind i alle hjerter med træsko på, det gav lidt ”brødnid” på det kongelige,hvor han af Poul Reumert blev kaldt Poul Popularis.

Poul arbejdede hårdt med at læse roller, læse noder og gå til taleundervisning, for på det kongelige taler man ikke i sømandsjargon, der taler man et pænt sprog.

I halvtresserne kom så alle Morten Korck filmene, ” De røde heste”, ”Det store løb” Arvingen til Næsbygård” ”Det gamle guld”o.s.v. o.s.v.

Disse film tiltrak omkring to en halv million tilskuere pr. Film, og Poul boltrede sig i landmandslivet under indspildningen af filmene                                                   I 1954 blev han skilt fra Lili Lani, han havde mødt Margarethe Vilen, som han blev gift med i Sverrig.Poul talte aldrig om sit eget talent, han var meget beskeden, men stillede altid op for pressen.

Ægteskabet med Margarethe holdt ikke, og i 62 mødte han Charlotte Ernst som var 26 år yngre, de blev gift og fik 4 børn sammen,

 

I halvfjerdserne medvirkede har også i alle tv-udsendelserne om Huset på Christianshavn.

Desværre døde Charlotte Ernst i 1973 af Leukæmi, og så stod 60 årige Poul alene med 4 mindreårige børn.

1983 Fik Poul en hjerneblødning, og blev lam i den ene side af ansigtet, men han ville ikke have besøg, ingen skulle se ham, ingen måtte besøge ham ud over børnene, men Poul Bundgaard sneg sig alligevel ind, med en flaske cognac under armen, han fik lov at komme ind, og Poul Reichard sagde ” jeg kan jo se at du har taget kage med til kaffen”

Ivan sang flere sange for os, bl.a. ”Rødtop” ”Er du dus med himlens fugle” ”Du er min øjesten” ” Fløjt om kærlighed” ” Pigelil ”og ”Lille du”

Den 19. oktober 1985 døde Poul Reichard 72 år gammel.

Ivan sluttede det musikalske foredrag af med at synge ”Ibrahim” fra filmen ”Det store løb”

Herefter orienterede Irene om den 19 marts, hvor vi får besøg af advokat Tine Jakobsen, som vil fortælle om arveregler og meget andet, og svare på spørgsmål.

Vi sluttede eftermiddagen af, med at synge ” De Nære Ting” af Aase Gjødsbøl Krogh, og vores slagsang SMIL

 

Referent

Betty Ellegaard

 

________________________________oOo_______________________________

 

Referat af fastelavnsarrangement i Esrum

Ældreklub d. 19 februar 2015

 

Til dette arrangement var der mødt ikke mindre end 79 personer op,en del var udklædt, og mange havde hatte på, det var i høj grad med til at sætte humør og liv i kludene.

Irene                                                                          Anne i egyptisk outfit

Vores nydelige hatteprydede formand Irene, bød velkommen til dette arrangement, og fortalte forsamlingen at om lidt var der kaffe og fastelavnsboller, som Grethe O. og Betty havde lavet, efter det ville Grethe og Niels Steinmann vise billeder fra Miniferien tilTåsinge, og til sidst ville der blive serveret pølser og brød, og en gratis øl eller vand.

Irene fortalte at dette års miniferie til Agerskov kro allerede var fuldt booket og at der var venteliste.

Dilletantforestillingen i Blistrup medborgerhus kunne man stadig tilmelde sig.

Herefter sang man ” Nu Lakker Det Ad Tiden Småt” af Chr. Winther, til akkompagnement af Birgits spil.

 

Blomsterpigen Elisa                                                                   Klædt på til fest

 

Og så gik snakken, i en halv times tid, mens kaffe og fastelavnsboller blev sat til livs, herefter var det Grethe og Niels´s tur til at underholde, det blev en herlig genopfriskning af turen til Tåsinge og Ærø, besøg ved Elvira Madigan og Sixten Sparres grav på Landet kirkegård. Grethe sluttede af med et digt, som lød sådan her:

En tur der var skøn – vi fik meget set,på det der i tidens løb var sket

Vi så sæler og marsvin og mange fisk, og blæsten i Kerteminde var frisk.

Figuren Amanda vi hilste på, og høkerbutikken vi også så.

Om Ærø vi megen viden fik, vor guide var god til en rask replik.

På havnen i Bagenkop var der et stop, her nød vi vor madpakke, den var i top

Med færgen til Tårs gik turen afsted, ja dejligt at Preben og bussen var med.

Da det blev aften var alle hjemme, med mange minder, vi ej kan glemme

 

Da foredraget var slut, var det igen køkkenpersonalet der var i sving,med røde pølser, brød, og hvad dertil hører, og da det var fortæret,fik vi et par af Irenes gode vitser, så latteren rungede i det halve af skolen, og en sang skulle vi også ha´ og hvad var mere velplaceret end ” Min Amanda Var Fra Kerteminde” skrevet af Axel Schwanenflügel.

To glade damer                                                                             Ny i Klubben ?

Irene havde bundet tre flotte fastelavnsris med en pose mundgodt, som blev udtrukket på medlemsnumrene, og sluttelig sang vi vores slagsang, en rigtig hyggelig eftermiddag var slut, bussen holdt for døren, og Preben var klar til at køre de glade gæster hjem

Dejligt at se kreativiteten folde sig ud

Referent

Betty Ellegaard

 

_________________________________oOo__________________________

 

          Referat af bankospil i Esrum Ældre Klub,           torsdag    d. 5 - 2 – 15

 

Der var mødt 62 medlemmer op til klubbens populære bankospil, denne hundekolde eftermiddag.

Irene bød velkommen og omtalte ferien d. 24 – 8 til d. 27 – 8 – 2015 til Sønderjylland,der blev også omdelt overslag over priser.

Af påtænkte udflugter på ferien, nævnte Irene bl.a. Frøslevlejren, Løgumkloster, Olsens paradis og Mandø, men dette var ikke helt fastlagt endnu.

Der gik tilmeldingslister rundt til denne ferie, som man kunne skrive sig på.

Som man kunne se, havde bestyrelsen besluttet, at salg af plader til bankospillet var flyttet ud i skolens foyer, i stedet for inde i salen. Dette skyldes, at der altid opstod ”trafik-prop” når pigerne fra køkkenet skulle frem og tilbage med rullevognene med kaffe og brød m.m.

Dette arrangement gav også bedre plads til at man kunne få tid til at udvælge sig de aller bedste plader.


Og det gav også meget bedre plads til vores ”kassemester” når pladerne skulle betales.

Og sidst men ikke mindst gav det bedre plads for vore travle ”køkkenpiger”

Irene benyttede også lejligheden til at fortælle om arrangementet i Blistrup medborgerhus, hvor Rotary inviterer til dillitantforestillingen ” Når katten er ude...” d. 5 marts fra kl. 14:00 til 17:00, og i pausen gik der tilmeldingslister rundt til dette arrangement.

Men inden bankospillet startede, sang vi ”Sneflokke Kommer Vrimlende” af Jeppe Aakjær, og så var der kaffe med pålægsmadder, plus flødeboller fra Inge B, som tak for jubilæumsarrangementet sidste gang.

Og så var alle ved at være klar til selve bankospillet, og sjældent har man set så mange dobbeltbankoer som denne gang, så man måtte gang på gang ud i lodtrækning om præmierne, hvilket bevirkede at vi blev lidt pressede til sidst, men vi nåede det hele, både vitser fra Irene, sangen ”I Skovens Dybe Stille Ro” af Frits Andersen, og vores afslutningssang.

Herefter måtte man i en fart rydde op, inden næste arrangement skulle starte, i skoleregi, så det blev lidt kaotisk til sidst. Husk fastelavnsfest næste gang, og gerne udklædt.

 

Referent

Betty Ellegaard

__________________________________________oOo_______________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub 22 januar 2015

 

Dette arrangement blev meget begivenhedsrigt, idet der var hele tre arrangementer samme eftermiddag.

 

Først bød Irene velkommen, og bad alle finde en sang under desserttallerkenen, denne sang var tilegnet Inge,i anledning af hendes 25 års jubilæum i bestyrelsen for Esrum Ældre Klub, en enestående præstation.

Herefter rejste resten af bestyrelsen sig, og fremtryllede hele 9 hjemmelavede lagkager, pyntet med Inges navn og antal år i bestyrelsen, til Inges meget store overraskelse,Så blev der drukket kaffe og spist boller og lagkage, bollerne var Inge P´s værk og lagkagerne havde Irene, Grethe O.og Betty fabrikeret, og smuglet ind i det bagerste rum, så Inge ikke opdagede at der var noget i gære.  

 

Herefter fik Inge først en tale fra formanden, så et gavekort på 1000 kroner samt en stor buket blomster, alt sammen velfortjent efter så mange år i bestyrelsesarbejde, og  alle årene som kasserer, og stadigvæk Still going strong. Stort tillykke til Inge, som herefter måtte sidde ned og sunde sig lidt.

Herefter gik vi over til næste punkt, som var generalforsamlingen. Irene foreslog som dirigent Leif Ellegaard, som takkede for valget og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt, og gav herefter ordet til Irene til formandens beretning.

Irene bad allerførst forsamlingen rejse sig og holde 2 min. stilhed for dem som gik bort i 2014.

Irene gjorde beretningen kort, men kom ind på alle vores ture og arrangementer og glædede sig over endnu et godt år i klubben, og den store interesse der stadigvæk er for Esrum Ældre Klub.

Beretningen blev godkendt med akklamation.

 

Næste punkt var kasserens fremlæggelse af regnskabet. Inge gennemgik alle punkter i det uddelte regnskab. Kontingentet er uændret, og også dette punkt blev godkendt med akklamation.

 

Så var der valg til Bestyrelsen, og her blev alle der var på valg, genvalgt

Under eventuelt var der ingen forslag eller kommentarer,så Leif takkede for god ro og orden, og gav ordet til Irene for en afsluttende bemærkning.

 

Irene takkede også forsamlingen for god ro og orden,og gik herefter videre til eftermiddagens tredie punkt, nemlig Emilie Steinmanns beretning og billedfremvis-

ning af hendes tur til NEBRASKA

Emilie fortalte levende og meget interessant om hendes tur til Nebraska, hvor hun var inviteret over og kunne bo ved én af af hendes fars venner der, i byen Blair.

Hun fortalte om huset hvor hun boede, og hvordan det var, pludselig at stå ud af bilen med air condision, til 39 gr. varme. Hun var med familien på besøg i en afhængig kirke, hvor et band spillede på scenen, og folk sang med, og dansede lidt, så var der taler fra scenen ikke om gud, men om det globale samfund, hvilket gav rigtig god mening, idet der på de kanter var meget langt imellem folk, og det var faktisk det eneste sted man fik orientering udefra, efter gudstjenesten blev folk hængende og hyggede sig, og folk der havde overskud af ting delte ud til folk der ikke havde så meget.

Emilie Steinmann

Emilie fortalte om et besøg i verdens største Zoo i Omaha, hvor der befandt sig 17.000 dyr, til sammenlignig er der 4.500 dyr i Københavns Zoo.

I denne Zoo var der også et bassin med selvlysende gobler, der var krybdyr, Krokodiller, Bizamrotter og papegøjer.

Emilie viste mange flotte naturbilleder fra hendes tur gennem Colorado Springs til Rocky Mauntains, med masser af majs- og soyamarker.

Emilie var også på bjergbestigning, så højt at hun kunne stå og se helikoptere fra oven, nede under sig.

Hun var på besøg i et Dansk/Amerikansk arkiv, hvor der var bøger og sangbøger fra attenhundredetallet, klokkestreng med danske motiver, og meget andet med relationer til Danmark. Det var et meget spændende foredrag, med efterfølgende store klapsalver, og om en uges tid skal Emilie stille på Almegårds kasserne på Bornholm for at aftjene sin værnepligt.

Efter dette var det tid til at slutte denne begivenhedsrige eftermiddag, først med lodtrækning på medlemsnumrene, så med et par vitser fra Irenes samling,og opfordring til at møde talstærk op næste gang hvor der er banko, hvorefter vi sang ”Jo Mere Vi Er Sammen” af Irving King. Efterfulgt af vores slagsang

 

Referent

Betty Ellegaard

___________________________________oOo____________________________

 

Referat af Nytårskur i Esrum Ældre Klub d. 8 januar

                                       2015

 

Til dette arrangement var der mødt 71 medlemmer op, det var rigtig dejligt at se så stor interesse for klubbens arbejde.

Inge Blok var på pletten med nye medlemskort til alle de fremmødte, og humøret var højt mens alle fik ønsket hinanden godt nytår, og fandt plads ved bordet, som i dagens anledning var pyntet med serpentiner og levende lys.

Vores nytårsgæst fra sidste år Frank Samuelsen var også mødt op, for at underholde igen i år, og det er noget der kan sætte gang i lattermuskler og klapsalver.

Irene bød velkommen til alle og ønskede godt nytår, herefter sang vi alle med på Grundtvigs  ” Vær Velkommen Herrens År” og så var der kaffe med hjemmebagte boller, som Inge Blok og Inge Pedersen havde trillet, og som smagte himmelsk.

 

Nu var der så tid til at vores gæst skulle træde op Hyggeligt var det som han sad der på kanten af en stol med guitaren på skødet og sang for os.

Den første var en vise om mandens snorken, den blev sunget på melodien ” Når jeg står ved en bar, og min lomme er tom !!

Herefter fulgte ” Her I Vores Hus Er Glæde ”, som Raquel Rastenni sang en gang for mange år siden, men som vi sang med på ved hjælp af teksten på skærmen bag ved Frank.

Frank sang ” Avenuen” for os, og fortalte at den var skrevet af Brdr. Madsen, Hjerneforskeren og hans bror” Anders Lund Madsen

Så skulle vi høre om Bennys brudefærd, den, hvor først faderen siger nej til sønnen som vil giftes med naboens datter fordi han mener at det er sønnens søster, men hvor moderen trøster sønnen med at faderen slet ikke er hans far !!!

Herefter skulle vi alle synge med på ” Åh Marie Jeg Vil Hjem Til Dig” og efter den sang Frank om Flade Jensen ved Fladen Strand, om nytårs fortsæt og Nyboders Pris

Og efter en skrækkelig smuglertur til Capri var der pause.

I pausen blev der serveret Kransekagekonfekt, som Grete O. og Irene havde fremtryllet, hertil Portvin, og imens det blev fortæret fortalte Irene at hun havde reserveret Agerskov kro til den 24 – 27 august til vores miniferie, og der var ikke en eneste der protesterede.....

Irene fortalte også et par vitser, som satte humøret en ekstra tand i vejret.

Så var det blevet tid til at Frank skulle fortælle hvordan Kai fra Solitudevej oplevede situationen i stedet for den version Elga Olga sang om da hun stod der i regnvejr og sang om Kai og strapudemaj

Herefter fulgte Mormors Kolonihavehus, ”Bjørnen sover” som er en gammel russisk folkemelodi som Benny Andersen har skrevet dansk tekst til, Lili Marleen fulgte efter, ligesom Bette Marie (flyttedag) hvor fremmedord bliver tolket en smule forkert 

 

Efter en rigtig hyggelig eftermiddag, var der lodtrækning på medlemsnumrene,hvorefter Irene gjorde opmærksom på, at næste arrangement er generalforsamlingen, og alle kunne bare møde op, idet alle i bestyrelsen har sagt ja til at fortsætte i bestyrelsen.

 

Efter generalforsamlingen vil Steinmanns barnebarn fortælle, og vise billeder fra hendes tur til Nebraska.

Til slut sang vi om pigerne udi Spanien, og vores slagsang, derefter var det tid til at sige farvel og tak for i dag

Referent

Betty Ellegaard