Arrangementer 2018

 

 

________________________________________________________________________________________________

Arrangement i Esrum Ældre Klub d. 13. december 2018

 

Da alle 70 medlemmer var samlet op i to store busser, blev vi budt velkommen til en forhåbentlig dejlig eftrmiddag, og så satte vi kursen mod Gerlev, og præcis klokken 12 ankom vi til en smuk julepyntet kro.

Vi blev modtaget i entreen hvor en tjener tog imod vores overtøj, og inden længe sad vi bænket omkring juleborde pyntet med nisser og alle mulige juleting, der stod sild på bordene, og da alle var på plads, kom der brød ind.


Vi nød en rigtig lækker julefrokost med alt hvad hjertet begærer, af fiskefilet, laks, and, flæskesteg, skinke med grønlangkål, sylte, medister, æbelflæsk og meget andet godt, kort sagt alt hvad der hører til en rigtig julefrokost, til sidst var der ost og kiks, herefter kom ris á la manden ind, en skål til hvert bord, med en mandel i, så der var én ved hvert bord som var heldig at få en mandelgave og til slut var der kaffe og brune kager.Og indimellem delte Irene sange rundt, hvilket satte stemningen i vejret

Overalt var der pynter med juleting, både på hylder og borde, og disse juleting kunne man købe, hvilket mange benyttede sig af.


Under hele arrangementet sad krofatter og underholdt med musik og sang, og efter maden og kaffen var der tid til en svingom, hvis ikke man havde spist lidt for meget, men så kunne man jo liste lidt rundt og kikke på alle de fine juleting, og der var mange der måtte en gang rundt om kasseapperatet, på vej tilbage på pladserne.

 

Men alting har en ende, så da klokken nærmede sig 16.30 gik Jane og Preben ud for at varme busserne op, men også de to fik en mandelgave hver, som tak for en hyggelig og sikker tur i busserne

 

Klokken ca. 17.45 var vi tilbage i Esrum, godt trætte efter en dejlig eftermiddag med skøn mad sang og musik.

Det var det sidste arrangement i Esrum Ældre Klub i 2018.

Vi ses igen til Nytårskur d. 10 januar i vores lokaler på Tingbakkeskolen, hvor Frank Samuelsen og hans hustru vil underholde med sang og musik, og hvor vi nok får et lille glas til at ønske hinanden godt nytår med.

Esrum ældre Klub siger tak for året der er gået, og ser tilbage på et herligt år med mange gode timer i godt selskab med gode foredragsholdere, og ikke mindst på vores store jubilæumsfest.

 

Med venlig hilsen

Betty Ellegaard

Sekretær

_________________________________________________________________________________________________

Referat af Esrum Ældre Klubs Julearrangement

 

d. 6 december 2018

Eftermiddagen startede med en ekstraordinær gudstjeneste i Esbønderup kirke kl. 15, kun for medlemmer af Esrum Ældre Klub, der var godt fyldt op i kirken denne eftermiddag, hvor vores søde præst, Else prædkede over emnet forskellen på at pege ad, og pege af.

Vi startede med at synge adventssalmen ” Vær Velkommen Herrens År” af Gruntvig Herefter sang vi ” En Rose Så Jeg Skyde” af Th. Laub,

Herefter gik Else på prædikestolen og bagefter prædiken sang vi ” den Yndigste Rose Er Fundet” Af H.A Brorson, og sluttelig ” Dejlig Er Jorden” af B.S. Ingemann.

Så var det blevet tiden hvor vi skulle hen i skolen, og fortsætte festen.Først kom 16 yndige børn og sang luciasangen mens de gik ind i salen, og herefter sang de julesalmer og -sange.

Der var skam også et par nisser der havde sneget sig med.

 

Efter dette fine optog var der gløgg og æbleskiver til alle, både børn og voksne. Men inden da bød Irene velkommen til alle 77 fremmødte, og bekendt-gjorde at arrangementet denne eftermiddag var gratis, og at turen til Gerlev kro ville koste 200,00 kr i stedet for 250,00. disse oplysninger faldt i god jord.

Der var også hæfter fra Grethe og Niels Steinmann, fra turen til Agerskov, disse hæfter kostede 40,00 kr. stykket.

 

Mens vi spiste æbleskiver læste Irene et stykke om 4 lys, som hver især stod for fred ,tro, håb og kærlighed, herefter var der lodtrækning på medlemsnumrene, om fine gaver fra REMA 1000, Jytte og Jens Jacob, Bent Ole og Esrum Ældre Klub.Men tiden løber hurtig i godt selskab, men inden det hele var slut skulle vi synge ” Det Kimer Nu Til Julefest”,af Grundtvig ” Glade Jul ” af B.S.Ingemann og ”Dejlig Er Jorden” af B.S.Ingemann.

Herefter ønskede Irene alle en rigtig glædelig jul til dem der ikke skal med til Julefrokosten næste torsdag på Gerlev kro, og mindede alle om at det nye år i Esrum Ældre Klub, starter den 10 januar med nytårskur, og optræden af Frank Samuelsen og hans hustru.

Med venlig hilsen og glædelig jul.

Betty Ellegaard

Sekretær 

___________________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

29 november 2018

Dessværre var der kun mødt 43 medlemmer op til dette udmærkede arrangement, ” Det smilende Wietnam ”et foredrag af Kim Greiner.

Irene startede med at byde de fremmødte velkommen, og især velkommen til Kim Greiner.

Hun gjorde opmærksom på, at man kunne tilmelde sig til julefrokosten ved at skrive sig på listen som lå på bordet ved Bent Oles hjemmebar, og så opfordrede hun til at synge ”Katinka Katinka” af Sigfred Pedersen. Herefter var der kaffe og mandarinkage, bagt af Irene og Inge Blok, samt småkager.

Kim Greiner lagde ud med at fortælle lidt om sig selv, han var oprindelig uddannet som skovfoged, men lysten til at rejse ud i verden havde nu bragt ham verden rundt på mange spændende rejser som nu var blevet til foredrag, krydret med flotte billeder.

 

Foredraget i dag var beretningen om ”Det smilende Wietnam” hvor han rejste sammen med sin kone. Det tager 12 timer med fly at komme til Wietnam, et land med 82.000.000 indbyggere.

Vietnam er ikke en krig, men et land og tilmed et ualmindeligt dejligt og sikkert rejseland. Vi besøger hovedstaden Hanoi og ser på byens seværdigheder bl.a. det nedskudte bombefly, Ho Chi Mings bolig og mausolæum, templer, pagoder og byens ubegribelige intensive liv på gaderne. Senere tager vi en afstikker til de grønne rismarker, hvor tusindvis af bønder går i vand til knæene og planter ris, og vi sejler ad floden igennem de disede bjerge til Parfumepagoderne. 

 

Derefter tog vi med tog op langs Den røde flod, helt op til det næsten uberørte Nordvietnam nær grænsen til Kina. I 4 dage vandrer vi i de grønne bjerge imellem forskellige etniske stammefolk i deres fantastiske farverige klædedragter, og vi overnatter på primitiv vis hos de indfødte. Selv om vi gjorde store øjne over stammefolkenes ejendommelige liv, var det alligevel de indfødte, der kikkede mest, for på de kanter har de dårligt nok set hvide mennesker før.

De var en gruppe på 3, og med 3 bærere, de blev hentet i jeep og kørt ud til der hvor de skulle vandre. Den tredje person der var i gruppen, var deres guide.

De overnattede i en bambushytte, hvor toilettet var et hul i jorden, og toiletpapiret var en bog, som man så rev sider ud af !

Alle kvinder og piger var klædt i meget farvestrålende dragter, som de selv syede.

Da det var første nytårsdag de var der, blev det fejret med masser af blomster, og risbrændevin, en speciel delikatesse var risbrændevin, som havde lagret i en flaske med en slange og en scorpion, en sådan flaske havde Kim Greiner med for at vise os, hjelmen han har på hovedet blev brugt både som styrthjælm og solhat.

Kim Greiner

Efter en uge i det fattige men smukke område blev de igen kørt i jeep tilbage til Hanoi, de kørte forbi teplantager, unge piger som vaskede deres tøj i floden, og alle vegne plantede man ris.

Til slut tog de til den tågefyldte Halongbugt og sejler med en kinesisk junker ud i mellem de tusindvis af kalkstensklipper, der står som søjler spredt i havet, og området er ikke uden grund optaget på UNESCOS liste over verdens naturarv. 

Vietnam er så utrolig anderledes, og efter mange års undertrykkelse og krig sprudler landet af optimisme, og der er virkelig kommet gang i hjulene med en kapitalistisk form for kommunisme. Optimismen giver glade mennesker, alle smiler og er glade.

Efter dette spændende foredrag var der lodtrækning på medlemsnumrene, og Irene mindede om at der kun er en uge til næste arrangement som er den 6 dec. og starter i kirken kl. 15.00 og slutter her på skolen med gløgg og æbleskiver samt lotteri.

Eftermiddagen sluttede med sangen ”De Nære Ting ” af Åse Gjødsbøl Krogh, og selvfølgelig vores slagsang.

Sekretær

Betty Ellegaard

____________________________________________________________________________________

 

 

Arrangement i Esrum Ældre Klub d. 15 November 2018

 

Denne eftermiddag kunne Irene byde velkommen til 57 medlemmer, som var kommet for at høre om Pingvinelskerens Paradis, fortalt af Leif Stubkjær.

 

Efter Irenes velkomst sang vi fødselsdagssang for Ulla, som fyldte 75 år, og i den anledning gav portvin til hele forsamlingen, og herefter sang vi ” Dybt Hælder Året I Sin Gang ” af C.J.Boye.

efterfulgt af kaffe med banankage bagt af Grethe S. og Betty samt småkager og chokolade.

 

Herefter var det Leif Stubkjærs tur til at fortælle,

Han startede med at fortælle at han allerede som lille havde en drøm om at komme til Falklandsøerne, og klappe en pingvin, øerne ligger helt nede ved sydamerikas sydspids, og fylder i størrelse et område på størrelse med Sjælland, Fyn og Lolland Falster tilsammen.

Ejerskabet blev afgjort mellem England og Argentina, i det der blev kaldt Falklandskrigen, hvorfra vi så billeder af krigsmateriel og voldsomme kampe, hvor 250 englændere, og ca.700 argentinere døde. I Coventry er der rejst mindetavle over de faldne, og stadig den dag i dag hylder befolkningen på Falklandsøerne Margareth Thatcher som frihedshelt.

I vandet omkring øerne er der mange hvaler, og man kan se buer lavet af hvalkæber. På land er der masser af får, ca. 30.000.

Pingvinerne er en turistattraktion, avisen hedder Pinquin News og skal man rundt på øen foregår det i små fly, og ude hos pingvinerne kan man leje små hytter.

Man kan også være heldig at møde en søelefant, et dyr på ca. 5 tons. Vi så billeder af søelefanter, og sågar en søelefantfødsel, og så var der også spækhuggere i vandet, og store albatrosser.

Leif Stubkjær viste os billeder af den storslåede natur, og det utrolig rige dyreliv.

Kongepingvinerne i al deres værdighed i kjole og hvidt, og de små unger, som fra starten er små brune uldtotter, det tager 1 ½ år at blive voksen og flot som forældrene.

Så holdt vi pause, hvor Irene fortalte vitser, og andre fik strakt benene.

Albatrosserne er fantastiske fugle, nærmest kæmpemåger med et vingefang på op til 3 meter, og så er der Æselpingviner, med ørefjer og røde øjne, det er en mellemstor pingvin på ca. 50 cm. Og som skryder som et æsel, deraf navnet.

 

 

 

Sjove ser de ud, og så kan de hoppe 50 – 100 m. for at komme frem til ynglepladsen, her er det hannen der bygger rede, som konen så skal godkende.

Der kunne nemt opstå slagsmål om redepladserne, især når en han huggede redemateriale fra naboens rede.

Leif Stubkjær sluttede foredraget med et billede af sin livslange drøm, om at klappe en pingvin.

Herefter sang vi ” Fred Hviler Over Land Og By” af Ingemann, og til slut vores slagsang.

 

Betty Ellegaard

Sekretær

________________________________________________________________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

1.november 2018

 

Dette arrangement var bankospil, og aldrig har vi set så mange til et bankospil, 71 glade medlemmer var mødt op, dejligt at se.

Irene bød velkommen og foreslog at vi skulle synge ” Det Haver Så Nyligen Regnet” af J. Ottosen.

Efter dette var der kaffe og pålægsmadder, smurt af køkkenpigerne, og til den søde tand var der både chokolade og småkager.

Klokken 15.20 gik spillet i gang, og der var både vin og snaps som præmier, og øl som side-gevinster.

Betty var opråber, og Inge P. var kontrollør, efter 4 spil var der pause, så man kunne få strakt benene, og få en lille tår for tørsten, og så gik spillet i gang igen, indtil kl. 17.00 hvor der var lodtrækning på de grønne sedler.

Efter dette sang vi ” I Skovens Dybe Stille Ro. af Fritz Andersen.

Irene takkede for i dag og ønskede alle en god tur hjem, hvorefter vi sang vores slagsang.

Betty Ellegaard

Sekretær.

__________________________________________________________________________________________________

 

Arrangement i Esrum Ældre Klub d. 16 Oktober 2018,

 

50 års jubilæum

 

Dette arrangement var noget helt særligt, der var tilmeldt 117 medlemmer, incl. 5 gæster. Festen blev afholdt i Gillelejehallens festlokale, og datoen var 16 oktober, altså selve dagen, selv om det var en tirsdag.

Bordene var pyntet flot, hvilket udløste mange overraskede udbrud fra gæsterne da dørene til festlokalet blev åbnet.

Irene bød velkommen, og opfordrede til at vi sang vores slagsang, hvorefter der blev serveret en lækker forret: varmrøget laks fra eget røgeri.

Herefter holdt Irene tale, hvor hun fortalte om klubbens tilblivelse, og om hvordan det foregår i dag, og hvor hun håbede, at der var nogle der havde lyst til at gå ind i arbejdet og give en hånd med i bestyrelsen, med nye ideer og andre muligheder.

Inden hovedretten sang vi : ”Dagen Er Din”og så var der ellers linet op med Dyresteg, Kalveculotte, hasselbalchkartofler, hvide kartofler, Waldorfsalat, spidskålssalat med ærter og asparges, pæresalat, rødvinssovs og svampesovs. Drikkevarer ad libitum.

Så var det tid til at synge en sang, forfattet af Grethe Steinmann, og herefter en tale af Pia Foght, hvor hun roste klubben for dens arbejde, og takkede bestyrelsen for det store frivillige arbejde der bliver lagt i arbejdet for de mange medlemmer.


Næste punkt var dessert: hjemmelavet islagkage med portvin.og da dette var fortæret var der optræden af de lokale bakkesangerinder, under stor jubel fra publikum, og raslen af mønter på gulvet.

Efter dette kunne alle trænge til en pause, og vores faste huspianist til lidt mad, så mens gæster og medlemmer nød en kop kaffe med Irenes hjemmebagte kransekager, og lidt chokolade til kaffen, var der lodtrækning om flotte sponsorgaver fra Rema 1000 i Esbønderup, Blomsterværkstedet i Græsted, Tøjeksperten i Helsinge, Ilse Lykke, og garnforretningen Fruens, også i Helsinge.

Der var taler fra både Gerda, Anne og Jønn, med ros til både bestyrelse og medlemmer.

Herefter kom musikeren igen på banen og proklamerede at nu var ballet åben, så alle kunne få sig en svingom.

Denne opfordring var der mange der fulgte, og til dejlig musik og en glad stemning fortsatte festen til klokken var godt 18. og sluttede med at man dannede rundkreds, og til musik af Stig Sommer sang ” Skul Gammel Venskaw Rein Forgå”

Bussen holdt for døren, og Irene takkede for en dejlig eftermiddag, med mange glade gæster, god mad, skøn musik, og med høj sol på en blå efterårshimmel, og ønskede alle en god tur hjem, med håb om gensyn til banko d.1 november.

 

Med venlig hilsen

Betty Ellegaard

Sekretær.

________________________________________________________________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 4 oktober

2018

Irene startede med at byde alle de 79 fremmødte velkommen, og især velkommen til H.C., som skulle underhoolde os med en sangquiz.

Efter velkomsten var der kaffe med snegle og småkager, og så skulle vi synge ”Nu Falmer Skoven Trint Om Land” af Gruntvig.

Så var det H.C.´s tur til at sætte fut i fejemøget. Først fortalte han, at han som barn skulle synge i Kirkekor, og til optagelsesprøven skulle han synge ” I Skovens Dybe Stille Ro ” af Frits Andersen, og den måtte vi jo så genopfriske sammen med ham.

 

H.C.For fuld udblæsning

 

 

 

Efter en ordentlig klapsalve var der lodtrækning på medlemsnumrene, og Irene mindede om at jubilæumsfesten d. 16 oktober er en tirsdag, hvorefter vi sang ”Jeg Elsker De Grønne Lunde” af J.Helms. Og til allersidst vores slagsang.

 

Referent

Betty Ellegaard

________________________________________________________________________________________________

ARRANGEMENT I ESRUM ÆLDRE KLUB

 

DEN 20. SEPTEMBER 201.

 

Irene bød velkommen, og fortalte der var kommet 4 nye medlemmer med denne eftermiddag. Herefter gav Irene ordet til Anna og Villy. Anna fortalte, at det var 10 år side

n, hun var blevet syg, og det derefter var Irene der havde overtaget formandshvervet. Dette havde hun gjort godt, og det var også 10 år siden, Bent Ole var blevet klubbens faste ”ølmand”. Både Irene og Bent Ole fik overrakt en gave.Der var mødt 57 medlemmer op.

Vi startede med at synge nr. 57 - ”Dybt hælder året i sin gang”.af C.J.Boye. Alle nød kaffen og de lækre, smurte pålægsmadder.

Lidt i halv fire gik vi i gang med bankospillet. Det var Irene, der råbte numrene op, og Inge P. der kontrollerede. Nu blev der ro i ”lejren”, og alle håbede på at få en gevinst med hjem. Inge Blok og Hanne delte gevinster ud, og mange fik noget godt ud af det.

 

Da klokken var fire holdt vi en pause i spillet. Derefter spillede vi videre, og klokken fem sluttede spillet, og alle præmierne var nu delt ud.Til slut var der lodtrækning på de numre, vi fik da vi købte pladerne.

Irene gav os besked om næste møde med H.C. Jepsen. Den dag vil også være sidste frist for tilmelding til jubilæumsfesten den 16/10.

Vi sang derefter nr. 93 - ”I skovens dybe, stille ro”,af Frits Andersen og Birgit stod for musik-ledsagelsen. Sidste punkt på eftermiddagen var vores slagsang på melodien General Napoleon.

 

Grethe Steinmann.

________________________________________________________________________________________________

 

Referat fra Arrangement i Esrum Ældre Klub d.6.

September 2018

 

Dette arrangement var lidt afkortet, da skolen skulle bruge lokalet kl. 17, så vi startede med en kort velkomst fra Irene, hvor hun gav os besked om at mødet sluttede kl 16.30, hvor bussen ville komme og hente dem der skulle med den.

Herefter var der kaffe i ti min. med hjemmebagt Ølkage, bagt af Irene og Grethe S.samt småkager.

Så var det Rasmus Rohde der skulle holde foredrag om ”En slæderejse med SIRIUS” i Nordøst-grønland. Der var mødt 57 medlemmer op til dette foredrag

 

Rasmus Rohde

Rasmus startede med at fortælle lidt om sig selv, han var udsendt fra politiet, han havde arbejdet sammen med Troels Kløvedal, da denne havde lavet en film om Grønland, hvilket havde taget 2 år, og videre om den tur hans foredrag omhandlede.

Rasmus startede med at vise os en lille film på 1 minut om Grønland, så vi ligesom kunne komme i grønlandshumør, og befinde os nord for polar cirklen.

 

 

 

Det starter med at man ankom mer til Daneborg, til Arktisk kommando, hvor man skal på specialkursus, typisk 6 pers.

fra militæret, 6 personer fra Beredskabsstyrelsen. Man får 4 mdrs, hård træning i Mestervig og 4 mdrs special kursus, herefter 100 km. skimarch. Og kun de 6 allerbedste bliver udtaget til videre patrulje.

Når man ankommer til Station Nord i Danmarkshavn får man stukket en øl i hånden og får ordre til at tage et bad inden maden, da det godt kan være flere uger siden man har fået vasket kroppen.

 I Maj 1945 nedlægger man patruljen p.g.a. Krigen, men i 1953 genopstår den som SIRIUS. Patruljens opgaver er Suverænitetshåndhævelse, Militær overvågning, civil politimyndighed og hundepleje.

Når man drager afsted med hundeslæde med fuld oppakning, fortæring til hunde og mennesker, er det med en slæde på ca. 400 kg. Man skiftes til køkkentjans, og der klages aldrig over maden, da klageren omgående blive beordret til køkkentjans.

 

Når det bliver jul, får man besøg af julemanden, for julemanden BOR i Grønland, ikke på Nordpolen eller andre steder, man får julegaver og fejrer julen præcis som i Danmark, man får bl.a. julefrokost med 18 lune retter.

 

Den 20 januar er det tid til afrejse fra Daneborg med hundeslæde 17.871 km. og i starten af marts er man tilbage, en enkelt gang måtte man skyde en isbjørn der var kommet for tæt på overnatningsteltet, men man må kun skyde isbjørne i selvforsvar.

Det var et meget spændende foredrag, så inden længe måtte vi slutte, så de næste kunne komme til.

Vi sluttede med vores slagsang, og tak for i dag

 

Referent

Betty Ellegaard

___________________________________________________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub 23 august 2018

 

Efterårets første arrangement blev skudt igang med startfesten, hvortil der var mødt 66 medlemmer op hver med ”madpakke” under armen.

Irene bød velkommen, og fortalte gæsterne om de nye sangbøger, som var sponseret af ” Det Grønne Hus” i Helsinge, så nu kunne alle få en sangbog.

Irene fortalte videre, at d. 6 september skulle skolen bruge vores lokale kl. 17.00, så vi ville blive nødt til at slutte kl. 16.30. men det ville ikke blive noget problem for foredragsholderen.

 

Tirsdag d. 16 oktober fylder klubben 50 år, her er alle velkommen, og vi håber at der kommer rigtig mange, festen foregår i Gillelejehallen, og der vil blive lister man kan skrive sig på. Bemærk at det er en tirsdag, da festen bliver holdt på selve dagen.

 

Glade festdeltagere                                                                                 Stig ved tangenterne

Herefter sang vi ”Marken Er Mejet” af Adolph Recke, også gik festen i gang, med indtagelse af den medbragte mad,samt ledsaget af god musik fra vores

Efter en tur fra Engeland til Skotland + et par skålsange,var der kaffe med en lille flødekage,( pom-fitterolles)og et par ”øretæver”.                                                       

 

Vi sluttede af, med et par vitser fra Irene, og sangenJeg er en folkepensionist, hvorefter Irene sagde tak for i dag, og på gensyn d. 6 september.

 

 

Referent

Betty Ellegaard

 

_________________________________________________________________________

 

 

LØVSPRINGSTUR MED ESRUM ÆLDRE KLUB

 

TORSDAG DEN 17. MAJ 2018.

 

Turen startede med opsamling i bussen fra Gilleleje, og endte i Græsted

hvor de sidste stod på bussen. Vi var 56 deltagere i alt, og nu gik turen rask mod Lynge.

Irene bød os alle velkommen. Preben var igen vores gode friske chauffør.

Vi nåede til Lynge Kro kl. 12,00, og her var middagen parat. Den bestod af lækker mør oksesteg med tilbehør, og desserten var en fin isanretning.

Før vi nåede kroen havde Irene informeret os om priserne på diverse drikkevarer.

Klokken 13,30 var der afgang fra den hyggelige gamle kro. Alle var mætte, og vi måttet spise alt det, vi orkede, fortalte kroejeren. Inden vi kørte fortalte krofatter os en god vits.

Fra Lynge kørte vi videre ind mod København, og vi nød det dejlige forårslandskab, hvor alt var klædt i grønt, og vi så også mange gule rapsmarker.

Turen gik til Folketinget, hvor Preben fandt en parkeringsplads tæt ved Christiansborg. Før vi kom ind skulle vi gennem en sluse, og her blev vores ting gennemlyst. Det var på samme måde, som det foregår i lufthavnen.

 

Kl. 14.45 var der rundvisning, det var Christine Antorini, der havde inviteret os til folketinget , og som var vores gode guide på rundturen.

Vi kom rundt og så mange at de store sale. Der var meget at se, og det var rart, vi havde en person med, som var stedkendt.

Vi nåede også ind i Folketingssalen, hvor var var møde, men med meget få deltagere.

På mange af væggene var der ophængt malerier af diverse afgåede ministre. Vi fik fortalt, at ministeren selv måtte vælge den kunstner, der skulle male billedet, og her kunne vi se, at der var stor forskel på de forskellige kunstværker.

I bygninger var der mange trapper, og det var også muligt at køre med elevator.

Vi var også i socialdemokratiets store flotte mødesal, og her fortalte Christine Antorini også om dette store hus.Vores rundvisning sluttede med en god kop kaffe i

snapstinget, og hertil fik vi serveret et dejligt stykke mazarinkage, der var flot pyntet med jordbær, blåbær og flødeskum.

 

Vi gik alle tilbage til bussen, og var både varme og trætte.

Kl. 17,15 kørte Preben hjemad, og undervejs fortalte han om de seværdigheder, vi passerede. Der blev et stop mellem Skodsborg og Vedbæk, og her var vi tæt ved Øresund, og her nød vi en øl eller vand. Nu gik turen hjemad, og her fortalte Irene et par vitser.

Både Irene og Preben sagde tak for turen og de ønskede alle en god sommer. Vi nåede det første stop i Græsted, da klokken var 19,00.

 

Grethe Steinmann

 

 

_____________________________________________oOo________________________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

torsdag d. 3 maj 2018

 

Denne dag fejrede vi sommerens komme, med afslutning af vintersæsonen, der var 83 medlemmer som ønskede at være med til denne fest,og alle havde en hyggelig eftermiddag/aften.

Festlighederne startede med at bestyrelse og hjælpere, mødte klokken 15.oo, hvor vi over en kop kaffe, og Grethe O.s hjemmebagte kage fik fordelt opgaverne forud for festen, der skulle stilles borde op, dækkes bord, pyntes med friske bøgegrene, stilles gaver fremog gøres klar til at sælge billetter og amerikansk lotteri.Festen startede med at vi sang ”Kom Maj Du Søde Milde”

Bordet pyntet med friske bøgegrene                                              Sponsorgaver

Klokken 17.oo ankom Ulle med maden, og en liflig duft bredte sig i lokalet, og som altid gjorde Ullas mad stor lykke.

Ulla skærer kød ud                                                                             Salater og kartofler i lange baner

Der blev spist, hygget og snakket så det var en lyst, og som sædvanlig var det Stig Sommer der leverede hyggemusikken, hvilket han gør til alles tilfredshed, og indimellem spiller til de udleverede sange, bl.a. ”Fagre Blomst” med forsanger Sussi.

Som dessert blev der serveret islagkage med vafler og Bailey.

Bailyen var givet af Gerda, som dagen efter fyldte 90 år, noget vi fejrede ved at vi alle sammen rejste os op og sang fødsels-dagssang for fødselaren.

Halvfemsårige Gerda                                                           Stig Sommer

Herefter var der lodtrækning på det amerikanske lotteri, der var gaver både fra Blomsterværkstedet i Græsted og Rema 1000 Esbønderup og mange fik noget med hjem til den søde tand.

Lodtrækning og uddeling af gaver

Så var der kaffe og chokolader, hyggesnak, dans og sang, der var rigtig mange på dansegulvet, folk var glade og musikken var lige noget der passede de tilstedeværendes årgange og smag.

Som afslutning sang vi ” Skuld Gammel Venskaw Rein Forgo” af Jeppe Åkjær, og til allersidst vores slagsang, hvorefter Irene takkede for fremmødet og for en hyggelig aften, og ønskede alle en god sommer.

 

Referent

Betty Ellegaard

Foto: Niels Steinmann

_________________________________________________oOo____________________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 19 – 4 – 2018

 

Denne eftermiddag var der mødt 61 medlemmer frem, for at høre Magna Håkansson fortælle omKøbenhavns sporveje og HT.

Irene bød velkommen til alle, specielt til Magna Håkansson.Der ville blive sendt sedler rundt, i pausen, som man kunne tilmelde sig på til afslutningsfesten.

Herefter sang vi ”Se Det Summer Af Sol Over Engen” af Holger Drachmann.

Magna Håkansson startede med at fortælle om sig selv, hun er 87 år, har 4 børn, 10 børnebørn og en masse oldebørn.

Hun var datter af en jord-og betonarbejder og en hjemmegående mor, som var ud af en børneflok på 22 børn.

Det var en tryg barndom, hvor børnene fik lært at hjælpe til og hvor faderen gav dem mange gode ord og læresætninger med på vejen, bl.a. ” nyd jeres succeer, og lær af jeres fejl”

Hun gik til dans sammen med sin bror, men da han blev nitten og hun var seksten, var det ikke så sjovt at danse med sin bror længere, så var der andet der trak.Hun traf sin mand som hun blev så glad for at hun blev gravid,manden sejlede, så derfor fik de en lille lejlighed i Nyboder.

Hun blev gift som attenårig og fik sin første søn i 1941, sin datter i 1951 og en søn igen i 1954, og den sidste søn i 1955,hun passede dem hjemme, mens hun sad og syede for at tjene lidt ekstra penge, men da hun var gravid med den yngste søn fik hun en virus i blodet og kunne ikke lave noget, derfor fik hun en husmoderafløser, som det hed dengang, hun passede både huset, børnene, ...og manden.

Derfor blev hun skilt, og blev alenemor, og flyttede hjem til sine forældre i en alder af 24 år, hun fik børnepenge fra det offentlige, fordi manden ”glemte”at sende penge til hende, hun var hjemmesyerske fra 1955 til 60, men så så hun en annonce om at Københavns sporveje søgte damer til at klippe billetter, den stilling søgte hun og fik den.

Hun skulle igennem en masse prøver, som hun klarede, og så var hun klar til arbejdet.

 

 

Magna i bussen

Efter en tid blev hun vognstyrer, og det var jo ikke normalt at se en kvindelig vognstyrer, så en dag hun kom kørende stod der to arbejdsmænd på gaden, som troede hun havde hugget en sporvogn.

Magna fik også gennemført at de kvindelige medarbejdere fik uniform, lige som de mandlige, og senere blev tjenestemænd, og fik ligeløn. Magna kørte på linie 10 fra Toftegårdsplads til Carlsbergbryggerierne. Vognen havde Motorvogn med lædersæder og varme, mens bivognen var kold, men her kunne man ryge og lave sjov, her holdt bryggeriarbejderne til. En dag var der én der spurgte hende om hvem der havde haft den penge- og billettaske før hende, det var en taske delt op i rum til de forskellige mønter. Men det vidste hun ikke, hvorpå manden sagde, at det plejede at stå i bunden. Hun vendte tasken om, hvorpå alle pengene lå i én stor uorden i tasken.

Så var der pause, hvor der gik tilmeldingslister rundt, og Irene fortalte vitser.

Der var mange sjove episoder i disse år, men alt får jo som bekendt en ende, og en dag kørte den sidste sporvogn, og så måtte Magna til at tage buskørekort, men først skulle hun tage kørekort til lastvogn, og herefter til bus. Først kørte hun bus nr. 29, med blev så flyttet til linie 37, her var der god tid til at yde service, hun kørte meget på Amager, og oplevede en masse.

 

 

Da Magna fyldte 70 år fik hun et faldskærmsudspring af sine børn, og da hun fyldte 75 fik hun et paragliderspring . Det var to store oplevelser for hende.

Den dag i dag underviser hun i to hold gymnastik i en ældreklub.

Magna har haft et godt og spændende liv ved KS, og HT sidenhen som pensionist og foredragsholder

Efter dette spændende foredrag takkede Irene Magna, som fik et stort bifald med på vejen, og så blev der trukket lod på medlemsnumrene, og som sidste punkt på eftermiddagen sang vi ”Flyv Fugl Flyv” af Chr. Vinther. Samt vores slagsang

Referent

Betty Ellegaard

 

__________________________________oOo______________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub, d. 5 april 2018

 

Dette arrangement var modeopvisning fra, Ilse Lykke og Tøjexperten i Helsinge, til dette arrangement var der mødt 58 medlemmer op, hovedsagelig damer, selv om der også var tøj til herrer.

Irene bød velkommen , især til Ilse Lykke, og til Otto fra Tøjexperten, herefter sang vi ..uden musik ”Nu Lakker Det Ad Tiden Småt”.af Chr. Vinther, og så var der kaffe med hjemmebagte roulader med flødeskum, fremstillet af Irene, Grethe O. Inge og Betty.

 

Så var det tid til opvisning.

Irene, smart i sort

Grethe Steinmann                                                                             Grethe olsen

Ilse og Hanne                                                                                 Betty

John og Gert                                                                                   Leif og Bent Ole

Ilse, med alle modeller linet op

Efter opvisningen var der rig mulighed for at se, føle, prøve og købe, både hos Ilse og Otto, der var ivrig købelyst, og hyggelig snak, ja selv buschaufføren var kommet tidligt og var henne og se på varerne.

Eftermiddagen sluttede med vores slagsang, og alle gik glade hjem, de fleste med en ekstra pose under armen.

 

Referent

Betty Ellegaard

 

___________________________________oOo_____________________________________

 
 
REFERAT AF BANKOSPIL I ESRUM ÆLDREKLUB
 
TORSDAG DEN 15. MARTS 2018
Irene bød os alle velkommen til eftermiddagens bankospil. Hun var glad for det store fremmøde, da hun ikke regnede med, at så mange ville dukke op. Der var ialt 70 deltagere.
Vi startede med at synge ”Hvad var det dog der skete?” Den er skrevet af Egil Harder og Kaj Munk. Birgit leverede musikken på klaveret. Efter dette fik vi nu kaffe og dejlige madder samt kokosmakroner. Da kl. var 15,30 startede bankospillet, og det 
Midt i spillene fik vi en pause, og her serverede Irene nogle festlige vitser, så vi kunne få rørt lattermusklerne. Spillelysten var 
Irene bød os alle velkommen til eftermiddagens bankospil. Hun var glad for det store fremmøde, da hun ikke regnede med, at så mange ville dukke op. Der var ialt 70 deltagere.
Vi startede med at synge ”Hvad var det dog der skete?” Den er skrevet af Egil Harder og Kaj Munk. Birgit leverede musikken på klaveret. Efter dette fik vi nu kaffe og dejlige madder samt kokosmakroner. Da kl. var 15,30 startede bankospillet, og det var Irene, der råbte numrene op.
Midt i spillene fik vi en pause, og her serverede Irene nogle festlige vitser, så vi kunne få rørt lattermusklerne. Spillelysten var stor, og først da kokken var 17,00 var alle spillene overstået. Mange var heldige og fik gode gevinster med sig hjem.
D
 
To søde gæster til bankospillet                                                         flotte præmier i anledning af påsken
Derefter var der lodtrækning, og igen var det dejlige gevinster.
Irene fortalte, at næste gang ville der være modeshow, og det var den 5. april. Ilse Lykke ville vise det nyeste indenfor forårets mode, og fra Tøjeksperten kom man med den nye herremode. Begge firmaer er lokale og ligger i Helsinge.
Vi sluttede med sangen ”Dit sind flyver altid så viden omkring”, og sangen er med tekst af Aase Gjødsbøl Krogh. Vi afsluttede eftermiddagen som sædvanlig med vores slutsang.
Grethe Steinmann
 
____________________________________________oOo_________________________________________________
 
 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

d. 22 februar 2018

Til dette arrangement var der kun mødt 55 medlemmer op, dette kunne meget vel skyldes den igangværende influenzaepedemi. Irene bød velkommen især til dagens foredragsholder Leif Stubkjær som skulle fortælle om en fantastisk sejlads i stillehavet.

Men inden da fortalte Irene om ændringer i programmet, fordi skolen i ugen omkring d. 22 marts skal have temauge. D. 22 marts med Ilse Lykke udgår, i stedet for mødes vi til bankospil d. 15 marts. Ilse Lykke kommer så i stedet for d. 5 april. programændringen vil fremgå af en omdelt seddel, som alle fik i pausen.

Sidste tilmelding til teater i Blistrup var dagen i dag. Efter dette sang vi om Jens Vejmands Enke.

Herefter var der kaffe med ølkage, bagt af Irene og Grethe S. og til den søde tand var der små vandbakkelser med flødeskum

                                

Leif Stubkjær

Leif Stubkjær fortalte om en sejltur på Stillehavet, med sin kone og 3 sønner i en stor lækker sejlbåd, og viste os billeder af båden både udvendig og indvendig

Turen startede med at kone og børn fløj i forvejen til Tenerife, og her blev de samlet op på båden.

Herefter sejlede de langs Portugals kyst, hvor de samlede et par duer op, som åbenbart var kommet længere ud end de kunne klare, de fik dem varmet og fodret, og da man kunne se land blev blev de kastet op i luften, og da de kunne klare sig selv, fløj de ind til kysten.

Ude på havet hvor der normalt ikke er den store trafik, kom der pludselig et stort skib, det var kystvagten, der bad om at komme ombord for at lede efter Narkotika.

6 Soldater kom ombord, og mens de 5 undersøgte skibet læste den sjette Peter Pedal på dansk for børnene, selv om han ikke forstod ordene, men børnene hyggede sig.

Herefter gik det gennem Panamakanalen, et ret lovløs sted, men igennem sluserne var det en oplevelse, når vandet bliver lukket ud og man daler 50 – 60 meter ned, og man sejlede videre til Galabagosøerne med kæmpestore kaktus, skilpadder man kunne sidde på, liguaner på 1 1/2 m. Suler Søløver og kæmpestrandkrabber

 

  
Der var også delfiner, store tunfisk på 2 m, hajer og meget meretil stor fornøj-else for både børn og voksne.

 

Efter besøget her, sejlede man til Tongaøerne, Salomonøer-ne, hvor der kun er mørke mennesker og man måtte gøre sig for-ståelige med fagter, men det gik fint,og man så koraløer, laguner med masser af småøer, barracudaer, og giftige havslanger og flotte laguner med store vandfald, hvor der var lange reb spændt ud fra træerne så børnene kunne svinge sig ud og lege tarzan, og lade sig dumpe ned i det skønne blå glasklare vand

 

Herefter var der pause, hvor der blev delt sedler ud med programændringer på, og samlet kaffepenge ind.

Efter pausen så vi masser af billeder af en helt fantastisk natur, med vandfald vulkaner, naturlige vandrutchebaner, huler, grotter,flyvende hunde med 1 m vingefang, som kun måtte skydes af Tongas konge, der var vandrende pinde og paradisfugle, smukke piger, klædt på til fest.

 

 

 

På Ny Guinea var der stammedans, og forhenværende kannibaler, og her er det, (som visse andre steder ) kvinderne der tager sig af børn, husholdning og dyrkning af afgrøder, mens mændene går på fisketure, hvor de skyder fisk med bue og pil og laver kanoer.

I Polynesien blev de modtaget som kongelige, og beværtet som sådanne, børnene som aldrig havde ser hvide mennesker før,blev lidt bange i starten, men fik alligevel hurtigt startet ege med Stubkjærs drenge, og den mindste fik krone på.

Hermed var det slut på en hyggelig eftermiddag,men da klokken var blevet mange nøjedes vi med at synge vores slagsang, og så var det blevet tid til at sige farvel og tak for i dag.

 

Referent

Betty Ellegaard

_________________________________________________oOo_________________________________________________

 
 
 
 
 
 
Fastelavnsfest i Esrum Ældre Klub den 8. februar 2018.
 
Irene bød alle 71 mødedeltagere velkommen, og hun fortalte om eftermiddagens program.
Irene meddelte desuden, at Græsted Rotary afholder dilettant i Blistrup den 1. marts. Der ville komme sedler rundt vedr. tilmelding til dette arrangement i løbet af eftermiddagen.
Mange af klubbens medlemmer var klædt lidt festligt ud i dagens anledning.
 
 
 
Vi startede med at synge ”Spurven sidder stum bag kvist” af Jeppe Aakjær. Birgit leverede musikken på klaveret.
Alle nød kaffen, de lækre fastelavnsboller samt småkagerne.
Klokken et kvarter i fire startede eftermiddagens gratis bankospil. Klokken halv fem sluttede spillet, og mange fik gode præmier med hjem.
 
 
 
Nu var det blevet tid til at spise røde pølser med brød, hvor man fik en øl eller vand eller et glas vin alle hyggede sig med dette måltid. Og lidt over fem var alle pølser samt brødene spist.
Irene serverede nu lidt sjove vitser, og derpå sang vi ”Jeg er pensionist, og født syvtiotte”, det var en sang på melodien Skamlingsbanken.
Til sidst var der lodtrækning på medlemsnumrene, og gevinsterne var flotte fastelavnsris, der var pyntet af Hanne Stenskilde.
Irene fortalte, at næste gang ville Leif Stubkjær komme og undeholde med et billedforedrag, der hedder ”Sydhavs-Odyssé”.
Vi sluttede en hyggelige eftermiddag først med sangen ”Gyldenlakken” og derefter vores slagsang.
Grethe Steinmann
 
________________________________________________oOo__________________________________________________
 
 
 
 
Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub,.1. februar 2018

 

Det var med en vis spænding at 59 medlemmer var mødt op til dette arrangement: en Sangquiz med en ung mand, Hans Christian Jepsen, kaldet H.C. som quizmaster, men de medlemmer som ikke var mødt op, gik glip af en virkelig underholdende eftermiddag, et festfyrværkeri af underholdning.

Hans Christian Jepsen, kaldet H.C.

Irene startede med at byde velkommen til alle, især til H.C. og opfordrede til at synge ” Hvem Sidder Der Bag Skærmen” af Jeppe Aakjær.

Herefter var der kaffe med hjemmebagt mandarinkage, som Irene, Inge B. og Inge P. havde fremtryllet, og en småkage til sidst.

H.C. var uddannet Gymnasiemusiklærer, men havde i sin læretid udviklet det koncept som vi skulle stifte bekendt-skab med denne eftermiddag, og som han i dag beskæftigede sig med på fuldtid, han havde bare i år 150 arrangementer booket indtil nu.

Han bor i Valby v. Kbh. med kone og barn.

H.C. lagde ud med at opfordre til røvballevals... d.v.s.man sidder på stolen og vrikker fra side til side, i takt til tonerne fra ”Hjemmebrænderiet” og derefter til ” Ølhunden glammer”.

Så var vi ligesom rystet sammen, og stilen var lagt, for H.C. dansede rundt på gulvet og opfordrede til at synge højere og højere.

Herefter blev vi delt op i 12 hold, som hver fik en tipskupon, på tavlen blev der så vist en stor firkant, med 12 små firkanter i med et tal på , under hver firkant var der et ord, hold 1 skulle starte med at vælge et tal, og så blev der lukket op for ordet, hvorefter hold 2 skulle gætte sangen, hvis man ikke kunne det, skulle hold 2 vælge et tal, og så skulle hold 3 gætte, o.s.v. Når sangen var gættet skulle vi synge sangen.

Det blev til : Solen er så rød mor, En lille pige i flade sko, og Den allersidste dans.

I runde 2 skulle vi gætte årstal, vi fik 3 ledetråde, i form af 3 billeder på tavlen, hvorefter vi skulle gætte hvilket årstal det drejede sig om.

Herefter sang vi Dit hjerte er i fare Andresen.

Inden pausen sang H.C. en sang for os, som Tonny Åbo havde skrevet, men aldrig udgivet, denne sang hed  

A Ska´Saftsuseme Ik´ op å Flyv

Og så, efter en latterorkan og en højlydt klapsalve var der pause.

Efter pausen ville H.C. have os til at synge sneflokke kommer vrimlende, men da der ikke var noget sne, sang vi i stedet Regndråber drypper i mit hår, den passede ligesom bedre til vejret, efter denne sang skulle vi i gang med 3. runde, denne gang var det billeder der blev vist på tavlen under tallene, den første var Kim Larsen, hvorefter vi sang Kvinde Min. Næste billede var Flemming ”Bamse” Jørgensen, og efterfølgende sang vi, Tænker altid på dig.

I runde 4 var det flag vi skulle gætte, og til sidst skulle vi svare ja, eller nej til et udsagn om hundes feber kan mærkes på snuden, svaret var nej, det skal måles i den anden ende.

Vi sluttede af med Så længe jeg lever af John Mogensen, og Under stjernerne på himlen af Tommy Seeback,

Efter dette var der for første gang i klubbens historie stående applaus, som tak for en sjov, hyggelig festlig og skøn eftermiddag som fløj afsted.

Vi sluttede eftermiddagen med lodtrækning på medlemsnumrene og sangen ” Jeg Vil Bygge En Verden” og herefter vores slagsang.

 

Referent

Betty Ellegaard

__________________________________oOo______________________________________

 

Referat af generalforsamling i Esrum Ældre Klub

18 januar 2018

 

Til dette arrangement var der mødt 72 medlemmer op, formanden bød velkommen til den årlige generalforsamling og håbede på et godt møde.men først skulle vi synge ”Når Vi Gamle Mødes”, af Ebba Kanding

Efter kaffen, med Inges hjemmebagte boller, og kringle købt i Kvickly, gik vi over til general-forsamlingen

pkt. 1: valg af dirigent.

Bestyrelsen foreslog Leif Ellegaard, der var ikke andre forslag, så Leif blev valgt, så Irene gav ordet til Leif , som gennemgik dagsordenen, hvorefter Irene fik ordet til beretningen:

Ja, så gik det år. Jeg syntes, det har været et godt år.

Vi har fået en hel del nye medlemmer i 2017, så vi er nu 123 medlemmer. Det er vi rigtig glade for, der er måske nogen der syntes at vi lige pludselig bliver for mange, men der kommer jævnligt ca. 65 – 70 medlemmer til arangementerne. Nogen kan lide foredrag, andre bankospil, så vi i bestyrelsen føler ikke at vi er for mange. Det er kun til fester, der møder rigtig mange op, men så står bordene også anderledes så der er plads til os.

Der er jo også nogen der holder op i foreningen af den ene eller anden grund.

Dem som har IT kan gå ind på Esrum Ældre Klub og se de fine referater med billeder fra arrange-menterne, som Betty som sekretær står for.

Hvis der er nogen som har forslag til foredrag eller andet som man synes er spændende, skal i endelig komme til bestyrelsen

Vi i bestyrelsen siger tak for et godt fremmøde igennem hele året og håber på et lige så godt år i 2018. Bestyrelsen vil gøre sit til at Esrum Ældre Klub fortsat vil være en klub som medlemmerne glæder sig til at komme til.

Vi glæder os til den 16. Oktober 2018 som godt nok er en tirsdag. men vi synes at vi vil fejre Esrum Ældre Klub’s 50 års jubilæum på dagen.

Dirigenten takkede formanden for beretningen, som blev fulgt af klapsalver, og gav herefter ordet til Inge Blok, som kasserer gennemgik regnskabet, som var blevet delt rundt til alle. Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger og med akklamation.

Kontingent blev af bestyrelsen foreslået uændret, hvilket også blev godkendt med akklamation.

Punkt 4, 5, 6, og 7 var valg, disse punkter var hurtigt overstået, da alle modtog genvalg, og der ikke var andre forslag fra forsamlingen, så alt fortsætter som hidtil.

Sidste punkt var eventuelt.

Bestyrelsen foreslår en ændring af stk. 6 i love for Esrum Ældre Klub til: Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal indgives til bestyrelsen senest 14 dage før generalforsamlingen, og dette blev vedtaget.

Den reviderede lov udsendes sammen med programmet for efteråret 2018.

Hermed var generalforsamlingen slut, og dirigenten takkede alle for god ro og orden.

Herefter var der pause, hvor foreningen var vært ved en øl eller vand.

Fra vores miniferie havde Grethe og Niels Steinmann lavet en flot billedkavalkade, med bemærkninger til hvert billede. Og til slut en sang som Grethe havde digtet om turen, som alle sang med på.

Vores Hotel og Bus                                                                Den gamle by i Aarhus

Fredericia Miniby                                                                       Paradis for tørstige sjæle

Til slut var der lodtrækning på medlemsnumrene, og efter dette sang vi ”Jylland Mellem Tvende Have” af H.C.Andersen, og som sædvanlig vores slagsang.

Referent

Betty Ellegaard

_______________________________________________oOo___________________________________________________

 

Nytårsarrangement i Esrum Ældre Klub d. 4 januar 2018

 

Dette arrangement samlede 67 medlemmer om smukt pyntede borde, og i spændt forventning til eftermiddagens underholdning.

Men inden da, bød Irene velkommen til alle, og især til Nelly og Frank Samuelsen, som traditionen tro skulle synge og spille. Irene fortalte at der ville blive serveret kaffe, ”øretæver” og småkager, og efter pausen portvin og kransekage, men inden man gik i gang med kaffen skulle der synges ”Vær Velkommen Herrens År” af Grundtvig, og Irene ønskede Godt Nytår til alle.

Nelly og Frank Samuelsen                                                           Smukt pyntede nytårsborde

Frank ønskede alle Godt Nytår, og fortalte hvordan det gik til da deres første barnebarn kom til verden 1. maj for 6 år siden, Det var en drøj omgang for..........ham.

Den første sang vi skulle synge hed ”Aktiv Pensionist”, som man kunne synge med på, idet teksten blev vist på overhead, med store bogstaver, den handlede om at samle flasker.

 


 

Herefter fik vi Flemming Bamse Jørgensens sang,På En Bænk I Kongens Have”, efterfulgt af Anne Dorthe Michelsens sang ” Venter På Far” Så fulgte ”Veras Vinterven” af Peter Vest.En smuk lille sang der hed ”Lad Syrenerne Gro”Alle sang med på ” Jeg Ved En Lærkerede”, og Lone Kellermanns ” Vandkunstens Lille Cafe”

Herefter var der pause, Irene fortalte at da Hans havde rundet det skarpe hjørne ( 90 år ) her i December måned, ville han, i den anledning, give portvinen, og vi kvitterede med en fødselsdags-sang, Irene havde bagt kransekagerne, og mens vi fortærede disse lækkerier fortalte hun vitser.

Efter pausen sang og spillede duoen Kim Larsens ” Moder Jord”, og Frank fik også lyst til at fortælle en lille vits.

Efter denne spillede de ” I Skovens Dybe Stille Ro”, ” Nu Sover Geden, Grisen Og Koen”, ”Nostalgi”, ” Henry Er Kun 11 År”, og til sidst Benny Andersen og Poul Dissings ” Gå Nu Nat, Og Gå Nu Lige Hjem”

Men inden vi gik hjem var der lodtrækning på medlemsnumrene. Og Irene fortalte at hun til Miniferien i år havde booket Agerskov Kro, hvilket udløste en stor klapsalve, dernæst orienterede hun om næste arrangement, som er Generalforsamlingen, hun sluttede af med at sige tak for i dag og bad forsamlingen synge ” Dejlig Er Jorden” af Ingemann, og til slut vores slagsang.

 

Referent: Betty Ellegaard