Arrangementer

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 26 september 2019

 

Lone bød velkommen til de 42 fremmødte, samt til bedemand Dennis Tobiasen fra Græsted. Inge B. omtalte et gymnastikhold, tilmelding til løvfaldsturen, og indlevering af e-mailadresser.   Herefter sang vi ”Marken Er Mejet” af Adolf Recke.

 

Dennis Tobiasen

Så var der kaffe med mandarinkage, bagt af Irene og Inge B.Og så var det Dennis Tobiasens tur til at underholde, han lagde ud med at fortælle lidt om sig selv, han var bedemand, gift og havde 6 børn i alderen fra 9 – 20 år. Han var født med et stort behov for at hjælpe og beskytte andre mennesker, så en aften han sad alene og kikkede på sin PC, kom der en lille udsendelse om fattige børn i en flygtningelejr i Palæstina. Han blev optændt af lyst til at komme derned og hjælpe disse børn, så han ringede til Folkekirkens nødhjælp, og søgte om at komme til lejren.

Han blev testet, og blev den første dansker der kom derned og arbejdede med gadebørn og handicappede børn i flygtningelejren AIDA CAMP i Bethlehem by på Vestbredden, og var der i 2 måneder

Dennis viste lysbilleder fra lejren, og fra Bethlehem by, hvor han fik tid til at besøge Jesu fødselskirke, og gå tur på Via Dolorosa, der hvor Jesus iflg. Bibelen gik med korset.

                                                                           Jesu fødselskirke

Han badede i det døde hav, men arbejdede mest med ”sine” børn, disse børn kunne end ikke skrive deres eget navn, hverken på engelsk eller arabisk, og var man handicappet, var man ingenting, man kunne ikke engang få en seng at sove i.

Dennis boede i et Safe House, sikkerhedshus, med pigtråd omkring, og hvor folk skød i gaderne om natten, ikke for sjov, men for at dræbe.

I Bethlehem var der en arbejdsløshed på 60%.

Mænd arbejder ikke med børn, det er kvindearbejde, så de syntes at det var lidt mærkeligt med Dennis. Det var et vældigt spændende foredrag, og mange fine billeder fra lejren, og et foredrag der gav stof til eftertanke om hvor godt vi har det i lille Danmark.

 

Så var der pause, og efter pausen fortalte Dennis lidt om det at være bedemand, om hvad det var vigtigt at huske på når man engang stod i situationen, han havde en masse pjeser med til fri afbenyttelse, hvor man kunne læse om ”Min sidste vilje” , om begravelsesopsparing og et lille hæfte omhandlende når nogen dør.

Herefter sang vi ” Nu Falmer Skoven Trint Om Land” af Gruntvig, og ” Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat” af Thøger Larsen Der var lodtrækning på medlemsnumrene,og til slut sang vi vores slagsang.

Betty Ellegaard

Sekretær

______________________________________________________oOo______________________________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 12 september 2019

 

Dette arrangement var bankospil, og der var mødt 60 medlemmer op, som forsynede sig med bankoplader inden Irene bød velkommen, og da der var mange medlemmer der ikke var med til startfesten, repeterede hun de oplysningeer hun kom med der: Irene oplyste at Lars er rejst fra Gribskov Turisttrafik, og der er nu er nyt telefonnummer I kan ringe til hvis i skal med fra Esbønderup eller Græsted Nummeret er: 41 61 77 55 og så får i fat i en Birgit Hansen, ellers ringer I til mig på min mobil: 50 90 38 15.

Der er nemlig nogle ændringer i programmet for efteråret

Den 26 september kommer Dennis Tobiasen og vil fortælle om ” Min Sidste Vilje”, Dennis har udvidet det til også at fortælle om hvordan han har levet i en flygtningelejr i 2 mdr. som frivillig på Vestbredden, og hvordan livet er i Palæstina.

Den 21 november skulle Henrik Teileskov komme og tage os en tur med på en spændende rejse til de Vestindiske øer. Han har desværre måttet melde afbud, da han har fået kræft og skulle igennem kemobehandling i oktober og november md. Men han ville meget gerne komme til foråret og holde foredrager

Istedet har vi fået Anne Echwald til at komme og fortælle om, hvordan hendes liv formede sig i det ekstremt autoritære Nordkorea fra 1975 -76

Desuden mindede hun om tilmelding til Løvfaldsturen den 10 oktober, man kan tilmelde sig fra mandag d. 23 september mellem kl. 9.00 og 12.00 på tlf : 4839 0238

Og så kom der gang i sangbøgerne: første sang var ”Dybt Hælder Året I Sin Gang”af C.J Boye

Herefter var der kaffe, og pålægsmadder som sædvanlig, smurt af: Jytte, Betty og Inge P. Kl. 15.20 Startede bankospillet, og i pausen blev der serveret vitser af Irene, da bankospillet var slut, blev der trukket lod på bankonumrene, og Irene sagde Tak for i dag, hvorefter vi sang ” I Skovens Dybe Stille Ro” af Fritz Andersen.

Der blev vundet fine præmier

Og selvfølgelig vores slagsang

 

Betty Ellegaard

Sekretær.

__________________________________________________oOo_________________________________________________________-

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 5 september 2019

 

 

Irene bød velkommen til efterårets sæsonstart, og orienterede om at arrangementet var blevet flyttet fra den 29 august til den 5. september p.g.a. ombygninger på skolen og et andet arrangement den 29 august, som ville have givet alvorlige parkeringsproblemer for de 71 fremmødte.

Irene delte sedler ud, så medlemmerne kunne skrive deres e-mail adresser på. Så vil det lette bestyrelsens arbejde hvis der opstår uforudsete hændelser.

Irene oplyste at Lars er rejst fra Gribskov Turisttrafik, og der er nu er nyt telefonnummer I kan ringe til hvis i skal med fra Esbønderup eller Græsted Nummeret er: 41 61 77 55 og så får i fat i en Birgit Hansen, ellers ringer I til mig på min mobil: 50 90 38 15.  Der er nemlig nogle ændringer i programmet for efteråret

Den 26 september kommer Dennis Tobiasen og vil fortælle om ” Min Sidste Vilje”, Dennis har udvidet det til også at fortælle om hvordan han har levet i en flygtningelejr i 2 mdr. som frivillig på Vestbredden, og hvordan livet er i Palæstina.

Den 21 november skulle Henrik Teileskov komme og tage os en tur med på en spændende rejse til de Vestindiske øer. Han har desværre måttet melde afbud, da han har fået kræft og skulle igennem kemobehandling i oktober og november md. Men han ville meget gerne komme til foråret og holde foredrager

Istedet har vi fået Anne Echwald til at komme og fortælle om, hvordan hendes liv formede sig i det ekstremt autoritære Nordkorea fra 1975 -76

Betty orienterede om sangeftermiddage i Esbønderup Kirke, med start den 11 september, hvor vi alle 6 onsdage starter med kaffe og kage i sct.Laurentiushuset kl. 14,30 hvorefter vi går over i kirken kl.15.00 og synger fra hhv. den nye og den gamle salmebog, og højskolesangbogen, skkompagneret af organist Kim Eriksen på orglet.arrangementet er gratis.

Herefter foreslog Irene at vi skulle synge ” Marken Er Mejet”

Næste sang: Nu mødes alle vi gamle igen, akkompagneret af vores faste huspianist Stig Sommer, og så gik man i gang med at spise vores medbragte mad, mens Stig spillede velkendte melodieer, tilpas dæmpet så alle kunne tale sammen imens,indimellem var der også en skålsang, Inden man sang den næste sang: Katinka Katinka.

Man fortsatte med at hygge, spise, synge og klappe af Stig indtil kl. var omkring 18.30

Bla. Sang vi ” Hører Du Hende”, ”Jeg Er Pensionist” og ” hun Var Jens Vejmands Enke

Efter maden var der lodtrækning på det amerikanske lotteri, mens musikken holdt pause, og herefter var der kaffe og pomfitterolles/ vandbakkelser med creme og småkager, bagt af Irene, og inden festen var forbi ,og man har fået en lille svingom, sang vi ” Skul Gammel Venskaw Rein Forgo”

Irene sluttede med en tak til de fremmødte samt til vores huspianist Stig Sommer.

Med venlig hilsen

Betty Ellegaard

Sekretær

_________________________________________oOo___________________________________________

 

Referat af arrangement torsdag i Esrum Ældre Klub d. 16 maj 2019

 

Det var den obligatoriske løvspringstur, og solen skinnede fra en skyfri himmel, da Jane og Preben samlede 64 glade medlemmer op i deres busser.

Irene havde fået fri denne dag, så det var Betty der bød velkommen da vi forlod Græsted med to fulde busser, og hun fortalte om turen, som først gjorde holdt i Lynge til en lækker middag på Lynge Kro.

Ankomst til kroen

Ved ankomsten mødte der os flotte opdækkede borde, og vi fik besked på at forsyne os med drikkevarer i baren inden vi gik til bords,og da dette var overstået var maden klar. Der var rigeligt af oksesteg med brune kartofler, waldorfssalat, asier og lækker brun sovs, og bagefter var der chokoladesskåle med 3 slags is, og kaffe til at fuldende en lækker middag.

Efter middagen satte vi kursen mod København, hvor vi skulle ombord på en kanalbåd, og sejle på kanalerne.

Vi kom ombord,med hjælp af guiden og bådføreren og da alle var på plads stævnede vi ud på bølgen blå.

Alle mand ombord i Snedronningen

 

Vi sejlede først forbi Operahuset, dernæst gik turen forbi et amerikansk skoleskib

Et af de meget få gange solen forlod os

Skoleskibet,og en stor yagt

Guiden Kristine fortæller om alle seværdighederne

Vi nød det dejlige vejr, og på udturen kom vi forbi mastekranen ude på Holmen, vi så en under-vandsbåd, som var oven vande, og hele vejen sejlede vi under en masse broer, både nye og gamle.

På vej tilbage kom vi bl.a. forbi Marmorkirken og Amalienborg

Marmorkirken og   Amalienborg set fra vandsiden

Vi sejlede også forbiVor Frelsers Kirke ,og videre ind til Kristiansborg, hvor vi gik fra borde, fandt vores busser, og satte næsen hjemad. For at det skulle være en god afslutning på turen, kørte vi ad strandvejen hjem, det var jo en lidt lang tur, så vi måtte finde et sted hvor der var mulighed for en øl eller vand og hvor der var mulighed for en tissepause.

 

Herefter gik turen hjemad, og Betty takkede for en dejlig dag med glade mennesker, store smil og hyggeligt samvær, og ønskede alle en god tur hjem.

 

Betty Ellegaard

Sekretær

 

________________________________________________________oOo_______________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 9 maj 2019

Dette arrangement var afslutningen på forårssæsonen 2019, der var tilmeldt 73 medlemmer, og arrangementet startede med at bestyrelse og hjælpere mødte ind kl. 15,00, og over en kop kaffe fik fordelt opgaverne med hhv. bordopstilling, borddækning, blomsterarrangementer, kaffebrygning, og div. andre ting som skulle være i orden, alt imens vores sædvanlige hyggepianist stillede op til aftenens musikalske indslag.

Pyntede borde

Efterhånden som gæsterne/medlemmerne indfandt sig, kunne man betale for aftenens arrangement, og forsyne sig med numre til amerikansk lotteri, med gaver fra REMA 1000, Blomsterværkstedet og Esrum Ældre Klub.

Hanne sælger lotteri

Gaver fra sponsorene

Irene bød velkommen og fortalte om aftenens forløb, herefter delte hun en sang ud til alle med tek-sten ” Jeg Vil Male Himlen Blå”, og så gik man i gang ved Ullas overdådige madbord.

Ulla, og hendes gode mad

Festdeltagere

Der blev sendt flere sange rundt efterhånden som aftenen skred frem, hyggen bredte sig, og efter den overdådige buffet var der kaffe og amerikansk lotteri, hvor mange af medlemmerne fik en ekstra gave med hjem, herefter fortalte Irene vitser.

 

Der var enkelte der fik sig en svingom til Stigs festlige musik, men kl. 20,30 var festen forbi, og alle sang med på ”Skuld Gammel Venskaw Rein Forgå” hvorefter Irene takkede for en rigtig god sæson, og opfordrede til at man til efterårssæsonen inviterede en gæst med som eventuel kunne være interesseret i at deltage i vores klubliv, i stedet for måske at sidde ensom derhjemme. Så var det tid til at slutte, med et tak for i dag

Gave sponseret af Blomsterværkstedet

Betty Ellegaard

Sekretær

___________________________________________________oOo______________________________________________________

Referat fra arrangement i Esrum Ældre Klub d. 25 april 2019

 

Dette arrangement var modeopvisning af hhv. Ilse Lykke og Tøjexperten fra Helsinge, til denne eftermiddag var der mødt 63 medlemmer op.

Irene bød velkommen til alle, både medlemmer og forretningsfolk, og så var der fællessang, uden musikledsagelse, men det gik fint, vi sang, meget aktuelt ”Kom Maj Du Søde Milde” Af Chr. A. Overbæk, og musik af Mozart.

Bagefter var der kaffe med prinsessestænger, som Betty selv havde hentet hos Rema 1000 og bagt.

Og så var der ellers gang i modeshowet. Leif, John, Irene, Anita, Anne og Betty viste på skift de flotte modeller frem:

Irene       

Anne

Betty og Anita

Betty

Leif

John

Ilse Lykke

 

 

 

 

 

 

 

            Der var travhed ved disken

Der gik sedler rundt, med tilmeldinger til afslutningen d. 9 maj, og efter opvisningen og kø ved prøverummene var det ved at være slut, men inden havde Betty en hilsen til alle, fra vores præst Else Korsholm, vedr. et arrangement i Kirken med fællessang og gudstjeneste lørdag d. 4 maj, majgudstjeneste kl. 20,00

Da der var lang kø ved kasserne, sløjfede vi farvelsangen,og Irene takkede for i dag så man bare kunne gå når man var færdig.

Med venlig hilsen

Betty Ellegaard

Sekretær

_________________________________________________oOo________________________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 11 april 2019

Til dette arrangement var der mødt 57 medlemmer op, som Irene bød velkommen, og en speciel velkomst til Allan Vendeldorf som skulle holde foredrag om Fuglehans fra Helsinge, og sin bedstefars hus

Men inden da, orienterede Betty om Løvspringsturen d. 16 maj, som går til Lynge kro, for derefter at fortsætte til København og sejle på kanalerne med overdækket kanalrundfartsskib.

Men allerførst blev der skålet tillykke til Birgit som fyldte 80 år, og gav portvin til hele forsamlin-gen, og der blev sunget fødselsdagssang.

Herefter sang forsamlingen ” Det Haver Så Nyeligen Regnet” Af Johan Ottosen, herefter var der kaffe med hjemmebagte boller bagt af Lone, Inge P. og Inge B., og derefter walesstænger bagt af Irene og pyntet af Betty, lækre sager fra køkkenet !

Så var det Allan Vendeldorf´s tur til at fortælle om Fuglehans fra Helsinge. 

Allan Vendeldorf

Fuglehans på arbejde

Fuglehans var født i Ramløse i 1888, han var vældig interesseret i fugle, og vidste alt om fugle, faktisk inden han kom i skole, han tegnede fugle med kul fra kakkelovnen. Da han fyldte 18 år kom han i lære i Helsinge apotek, Apotekeren her var også konservator, og fandt hurtigt ud af at de to kunne hjælpe hinanden med mange ting.

En skoleleder fra Gilleleje ville gerne have nogle udstoppede fugle i skolestuen , for at lære børnene om fugle. Apotekeren gav Fuglehans opgaven, og allerede som nittenårig nedsatte Hans sig som konservator, og ved sin død havde han konserveret ca. 12.000 fugle og smådyr.

I 1917 kom Hans i lære hos en stenhugger, og lærte at hugge i sten, og mange steder i det Nordsjællandske står der den dag i dag mange natursten med forskellige inskriptioner.

I 1920 kom han i lære hos en kobbersmed i Hillerød, kobbertøj gik af mode på den tid, og i stedet lærte han at lave fade og dåbskander af messing. bl.a. et dåbsfad til Gilleleje kirke, som den dag i dag bliver brugt her.

Dåbsfad lavet af Hans Andersen

Fadet og kanden  er ejet af Frederiksholms kirke

Ved Genforeningen i 1920 skulle alle have en genforeningssten, både Hillerød og Helsinge fik lavet en sten af Hans Andersen.

I Helsinge havde Jeppe Åkjær været og holde foredrag, Fuglehans spurgte ham om ikke det var en ide, at indhugge et vers af Jens Vejmand i en stor natursten, det syntes Jeppe Åkjær, denne sten står den dag i dag ved gadekæret i Helsinge. Åkjærmuseet hørte om denne sten, så nu er der et billede af den i Jenle.

Fuglehans, eller Hans Andersen har hugget rigtig mange sten, men altid natursten, bl.a. til Tegners Museum, og mange andre steder, Der har gået en masse historier om Hans Andersen, mest dårlige, og desværre endte hans liv tragisk. Han blev ked af de dårlige rygter, og i 1962 kom han på hospitalet, man da han kom hjem, skød han sig med sit jagtgevær.

Så var der pause, hvor der gik tilmeldingslister rundt til Løvspringsturen, og hvor Irene fortalte vitser.

Efter denne pause fortalte Allan Vendeldorf om sin bedstefars hus i Koldsbækshuse, om hvordan han lavede vognhjul, bl.a. til en bagerivogn til Matador. Han fortalte om Rågeleje badehotel, hvor de fine gæster kunne få havbad, frisk luft og god mad.

Efter foredraget var der lodtrækning på medlemsnumrene, der blev sagt tak for i dag, og vi mødes igen d. 25 april til modeopvisning v/ Ilse Lykke og Tøjeksperten. Eftermiddagen sluttede af med sangen ” Jim Og Jeg Var Venner Alle Dage” af Olfert Jespersen, og til sidst vores slagsang.

 

Sekretær

Betty Ellegaard

____________________________________________________oOo_________________________________________________________

 

Referat af bankoarrangement i Esrum Ældre Klub,

4 april 2019

 

Irene bød velkommen til de 68 deltagere, og foreslog at vi skulle synge ” Det Er I Dag Et Vejr et Solskindsvejr” Af Ludvig Holstein, og det var jo lige det det var.

Herefter var der kaffe, franskbrødsmadder med pålæg, smurt af køkkenpersonalet, og bagefter en lille småkage.Men inden da, var der travlt ved salgsboden, hvor man købte plader, og forsøgte at vælge de aller-bedste ud.

Udvælgelse af plader

Inden spillet startede gik Irene til microfonen og fortalte om spillereglerne i Ældreklubben, som jo ikke er et profspil, men et hyggespil hvor alle kan være med, hvor der ikke er de store præmier, og hvor man ikke bruger reglen med bankonummeret, det var især ment som en oplysning til alle de nye som var begyndt i klubben.

Kl. ca 15.15 gik spillet i gang, ved brikkerne sad Betty som opråber, og Inge Pedersen som kontrol-lant

 


I pausen fik Irene lattermusklerne i gang, med et par velvalgte vitser, og efter lodtrækning på bankonumrene sang man ”I Den Store Tavse Nat” af Ludvig Brandstrup, og sidst slagsangen.

 

Sekretær

Betty Ellegaard

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub

den 21 marts 2019

Irene bød velkommen til alle 61 fremmødte og speciel velkommen til Søren Ervig, som var kommet helt fra Løvel, som ligger ca. 10 km. nord for Viborg, for at fortælle og vise billeder fra vildmarken.

Men først sang vi ”Hvad var det dog der skete” af Kaj Munk, og fik en kop kaffe med mandarin-kage, bagt af Irene og Betty plus en lille småkage, og så gik Søren Ervig i gang.


Søren Ervig er opvokset i København, er uddannet som zoologisk konservator i Tyskland med store pattedyr som speciale. Arbejdede derefter med sit fag i Holland og immigrerede til USA i 1966, hvor han bosatte sig i Houston, Texas og senere i Seattle, Washington. Så flyttede Ervig til Nord Norge, hvor han i seks år arbejdede med de zoologiske udstillinger ved Tromsø Museum og ved Tromsø Universitet. Derefter gik turen i 1974 tilbage til Nordamerika, Canada. Efter et år i Winnipeg, Manitoba, fortsatte Søren vest på til Edmonton, Alberta, hvor han tog en eksamen som guide/outfitter med ret til at guide udenlandske jægere, der ønskede at jage storvildt.

Efter ti år som professionel guide med bjørne som speciale i randbjergene af Rocky Mountains og Peace River regionen, solgte Ervig sit firma og flyttede i 1985 ud til Vancouver Island i British Columbia. Med det lille fiskeleje Sooke som sit udgangspunkt, fik han mere fart i sine rejser rundt i verden - og dermed også i sin skribent virksomhed.

Siden 1985 har Søren Ervig ernæret sig som jagt-, fiske- og vildmarksskribent for internationale tidsskrifter med bogudgivelser i flere lande.

I 2002 blev Søren gift med danske Tinne og de er nu bosat i Danmark, hvorfra Ervig fortsætter sin tilværelse som vildmarks-rejsende, skribent og som en yndet foredragsholder i de skandinaviske lande.

Herefter viste Søren Ervig en masse fantastiske billeder af dyr og landskaber fra sine vildmarksturer rundt i verden, bl.a. Alasca, som er 34 gange så stor som Danmark, og har 900.000 indbyggere. Her fangede han laks, med salte sild på krogen, vi så billeder af de fangede laks, som var op til 2 meter lange.

Efter en pause, hvor Irene fortalte om en tur med Græsted seniorklub til Fyn, fortsatte Søren Ervig med at fortælle om ulve, ja, han startede faktisk med et ulvehyl, han var nemlig i stand til at kommunikere med ulve.

Søren Ervig er en af dem, som har været helt tæt på en ulv. Efter at være gået rundt om et klippefremspring i de canadiske bjerge stod en ulv og kiggede på ham.- Vi kiggede hinanden i øjnene. Jeg følte, at der var nogle lange minutter, hvor vi stod og kiggede på hinanden. Men det var det nok ikke. Ulven sprang væk, og jeg var blevet beriget med at være tre til fire meter fra den, siger han.Søren Ervig har i 30 år levet i vild natur, hvor mødet med en ulv var en del af at færdes udendørs.- Jeg mærkede ingen angst overhovedet. Det var bare wow. Det var fantastisk, siger han.

Søren Ervig har været på storvildtsjagt med 8 piger i Tanzania, hvor de så cebraer fole og gnuer kælve, pigerne nedlagde 25 stk store gamle storvildt med 25 skud, det var imponerende, til slut fortalte han en anekdote om sin kammerat Finn, vortesvinet, heksen og bruden fra Hvids Vinstue.

Efter foredraget og billedfremvisningen var der lodtrækning på medlemsnumrene, og sangen ” Jeg Elsker Den Gamle Den Vaklende Rønne” af Olfert Jespersen, derefter slagsangen og tak for i dag.

 

Sekretær

Betty Ellegaard

 

 

Referat fra arrangement Esrum Ældre Klub,

den 7. Marts 2019

 

Denne eftermiddag var klubbens medlemmer inviteret til Blistrup medborgerhus, af Græsted Rotary Klubs amatørteater.

 

Conny Anna og Tommy

I år var det en lidt anderledes forestilling idet det var to slagfærdige syngepiger, Conny og Anne der sammen med deres spillemand Tommy, skabte en stemning der ledte tankerne hen på den gamle sangerindepavillon ”Bakkens Hvile”, og der blev bestemt ikke sparet på de gode gamle frække og sjove viser, og de blev serveret med et glimt i Øjet, som sig hør og bør.

Der var tilmeldt 67 medlemmer fra Esrum Ældre Klub, som havde en festlig og fornøjelig eftermiddag.

Men inden festlighederne startede var der gratis kaffe, wienerbrød og småkager, og ellers var baren åben, hvor der blev solgt øl, vand og vin til meget rimelige priser., og så gik det ellers løs, klokken 14.15 med et festligt og fornøjeligt syngepigeshow for voksne med Anna og Conny, som søde, sjove, farverige, friske og frække syngepiger i flotte kjoler, hatte og fjer, samt Tommy på harmonika og med sang, i den gamle bakkesangerindestil. På programmet var bl.a. Køb Blomster, Marinus, Solitudevej, Henry, Tante Anna, Styrmand Mohr, mig og min søster, Gymnastikpigerne og mange andre.

Det hele blev serveret med smil og højt humør og blev kædet sammen med rappe replikker til et underholdende og fornøjeligt show ad 3 gange 20 min, mens alle i salen skrålede med på alle omkvædene.

 

Der var virkelig gjort noget ud af det, man følte sig næsten hensat til Dyrehavsbakken i Klampenborg, i det dygtige scenehold havde kælet for kulisserne, så Bakken ikke længere bare var en illusion, men virkelighed, specielt da publikum sang med på de gamle viser..

Stor tak til Græsted Rotary Klub for en dejlig eftermiddag i Blistrup Medborgerhus.

Sekretær

Betty Ellegaard

 

_______________________________________________________oOo________________________________________________________________

 

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 21 februar 2019

 

Irene bød velkommen, og fortalte de 65 forsamlede medlemmer hvad eftermiddagen bød på, først kaffe og lækre fastelavnsboller med flødeskum, som Inge B. og Betty havde bagt og fyldt, og herefter småkager.

Irene fortalte også om Rotarys arrangement næste gang, d.7 marts og at de der ikke tilmeldte sig sidst kunne gøre det i dag.

Herefter sang vi ” Nu Lakker Det Ad Tiden Småt” af Chr. Winter.

Sidste gang slog Irene et slag for at man klædte sig ud, eller bare tog en hat på, denne opfordring var der mange der tog op.

 

Efter kaffen og fastelavnsbollerne var der tid til at sludre med hinanden på kryds og tværs, og efter en tid fik forsamlingen besked på at forsyne sig med en gratis øl, eller vand hos Bent Ole, og da alle havde sat sig igen blev pølser med brød, sennep og ketchup budt rundt og alle gik mætte og glade hjem.

Men inden da, var der vitser , og bagefter trak vi lod på medlemsnumrene om 

fine fastelavnsris som Hanne havde lavet.

Vi sluttede med sangen ” Gyldenlakken” af Severin ,og til allersidst slagsangen, og så var bussen klar i gården.

 

Sekretær

Betty Ellegaard

_______________________________________________oOo______________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 7 februar 19

 

Dette arrangement var årets første bankospil, der var mødt 70 personer op, som Irene bød velkommen.

Irene orienterede om arrangement hos Rotary i Blistrup, d. 7. marts, hvortil der ville gå tilmeldingslister rundt i pausen.

Her har Inge gang i salget inden man skal ind og finde sine plader og pladser.

Da dette var overstået og alle var på plads sang vi ”Tørresnoren” af Sigfred Pedersen, og så var der kaffe, med de obligatoriske franskbrødsmadder med pålæg, som traditionen tro bliver serveret til bankospillene, samt en lille småkage.

Kl. 15.20 gik bankospillet i gang, og gevinsterne blev fordelt, der var Bogø Chokolade på én række, 3 små vinflasker på to rækker, og en flaske snaps på pladen fuld, og til alle sidegevinster var der blomsterfrø, som mindede modtagerne om, at foråret er på vej.

Efter fire spil var der tid til en lille pause, hvor man kunne købe drikkevarer hos Bent Ole, og hvor Irene fortalte vitser.

 

Efter fire nye spil var klokken 17.00, og spillet var slut, dog var der lige lodtrækningen på kontrol-numrene, og så skulle vi synge ” Natten Breder Sine Vinger” af Adolf Recke, og til sidst vores slagsang, hvorefter Irene mindede om, at næste gang var det fastelavn, og opfordrede til at alle klæde sig ud, evt bare med en lille hat, og derefter sagde hun tak for i dag, og bussen holdt for døren.

 

Sekretær

Betty Ellegaard

___________________________________________oOo__________________________________________________

 

Referat af generalforsamling i Esrum Ældre Klub

Januar 2019

 

Irene bød velkommen til de 68 fremmødte medlemmer, og fortalte at Kim Eriksen som er organist ved Esbønderup og Villingerød kirker, ville fortælle om et sangkor i Esbønderup, herefter ville der være kaffe og kringle,hjembragt fra Kvickly af Hanne så, generalforsamlingen og efter denne fremvisning af billeder fra vores miniferie til Agerskov kro.

Kim Eriksen                                                                                  Formand Irene Olsen

Kim Eriksen fortalte, at han ville starte et sangkor i Esbønderup menighedshus Sct. Laurentius-huset,hvor han ville spille, og deltagerne skulle syngeog vælge sange fra højskolesangbogen, første gang d. 6.februar kl. 14,30, der ville blive serveret en kop kaffe, og måske et stykke kage.

Korsangen ville fremover finde sted en gang om måneden, han håbede at der var nogle blandt for-samlingen som havde lyst til at deltage i dette arrangement.

Herefter spillede han til sangen ” Den Danske Sang Er En Ung Blond Pige”af Kai Hoffmann.Hvorefter vi tog afsked med Kim, og generalforsamlingen kunne starte.

Formanden bad om et minuts stilhed for at mindes 3 medlemmer som var afgået ved døden i det forløbne år. Irene spurgte herefter om der var emner til dirigent, det var der ikke, hvorfor bestyrelsen foreslog Leif Ellegaard.

Punkt 1. Leif Ellegaard modtog valget, gennemgik dagsordenen og gav ordet til formanden.

Punkt 2. Irene fremlagde beretningen for året der var gået.

Ja så gik det år, jeg synes at det har været et godt år.

Vi har fået en del nye medlemmer i 2018, det er rigtig dejligt, men der er desværre også nogle der holder op i foreningen af den ene eller den anden grund.

Vi havde vores sædvanlige nytårskur med Nellie og Frank Samuelsen, som underholdt os med musik og viser.

Så havde vi H.C.Jepsen som underholdt os med musikquis.

Leif Stubkjær med lysbilledforedrag ” Sydhavs-oddyssé”

Græsted Rotary opførte deres teaterstykke i Blistrup medborgerhus ” Far på færde”

Magna Haakanson berettede om tiden som ”trisse (kondruktrise) samt senere som chauffør hos Kbh.sporveje og HT.

Vores løvspringstur gik til Christiansborg ( folketinget ) vi var inviteret af Christine Antorinni, som viste os rundt i folketinget.Det var en streng tur for dem som ikke var så godt gående. Der var bl.a. store sikkerhedsforanstaltninger inden vi overhovedet kom indenfor.

Inden vi kørte til Christiansborg var vi på Lynge kro og fik en dejlig middag.

Så har Rasmus Rhode underholdt os med foredraget ” Slæderejse med Sirius”

Leif Stubkjær med ” Pingvinelskerens Paradis-Falklandsøerne.

Kim Greiner med ” Det smilende Vietnam”

Den 16 oktober fyldte foreningen 50 år, det holdt vi i Gillelejehallen, med stort fremmøde,118 personer, vi i bestyrelsen syntes at det var en fed fest. Så dagen blev fejret på behørig vis.

Så har vi haft afslutning, bankospil, startfest, og julehygge med besøg i Esbønderup kirke og Luciaoptog.

Husk at dem der er interesserede i IT, kan gå ind på vores hjemmeside under Esrum Ældre Klub, og se de fine referater med billeder fra vores arrangementer, som Betty som sekretær står for.

Hvis der er nogen som har forslag til foredrag eller andet, som man synes er spændende, må i endelig komme til bestyrelsen.

Vi i bestyrelsen, siger tak for et godt fremmøde igennem hele året, og håber på et lige så godt år i 2019. bestyrelsen vil gøre sit til at Esrum Ældre Klub fortsat vil være en klub som medlemmerne glæder sig til at komme til.

Irenes beretning blev enstemmig vedtaget, med akklamation.

Punkt 3. Kassereren gennemgik regnskabet, hertil var der ingen kommentarer, og regnskabetblev godkendt med akklamation.

Kontingent uændret.

Punkt 4. Valg: Formand Irene blev enstemmig valgt for en 2 årig periode, suppleant Grethe Steinmann var tidligere trådt ind i bestyrelsen i stedet for Grethe Olsen, som var trådt ud p.g.a. Sygdom, modtog genvalg

Punkt 5. Der skulle vælges 2 suppleanter for Grethe Steinmann og Sussi Rasmussen, det blev Anne Hansen og Lone Petersen.

Den nye bestyrelse ser således ud.

Formand Irene Olsen

Næstformand Hanne Stenskilde

Kasserer Inge Blok

Sekretær Betty Ellegaard

Medlem Grethe Steinmann

Suppleant Anne Hansen

Suppleant Lone Petersen

Punkt 6 Bilagskontrollant Jens Jakob Hindhede modtog ikke genvalg, i stedet blev Else

Dyrvig valgt.

Punkt 7 Som suppleant til bilagskontrollant, blev valgt Anne Grethe Jensen, i stedet for Else

Dyrvig.

Punkt 8 Intet

Punkt 9 Der blev delt gaver ud til de afgående medlemmer, samt en stor tak for arbejdet

Så var der pause, hvor bestyrelsen var vært ved en gratis øl eller vand, og Irene var klar med et par fornøjelige vitser.

Efter dette var der billed kavalkade fra vores miniferie, fremvist af Niels Steinmann og kommen-teret af Grethe Steinmann, en kavalkade der vagte jubel ind imellem.

Grethe Steinmanns sang om turen blev også sunget, og så var der lodtrækning på medlemsnumrene

Der Er Lys I Lygten Lillemor” af Axel Andreasen, og vores slagsang sluttede generalforsamlingen af, og da klokken ikke var 17.15 endnu, var der også tid til en lille sludder.

Betty Ellegaard

Sekretær

______________________________________________oOo_______________________________________________

Referat af arrangement i Esrum Ældre Klub d. 10 jan. 2019

Denne dag afholdt klubben sin traditionsrige nytårskur, Irene startede med at byde alle velkommen, og en speciel velkomst til Frank Samuelsen, som skulle spille og synge for os for femte år i træk, og hans hustru Nellie, som var med for andet år i træk.

Men inden de skulle optræde, sang vi ” Vær Velkommen Herrens År” af Gruntvig. Herefter var der kaffe med minimuffins og Pomfritterolles, og da dette var sunket, og klokken var blevet 15.30 var det Frank og Nellies tur til at underholde.

Frank lagde ud med en sang om Lille Ali med parabolen, frit efter Den lille Ole med paraplyen.

Så kom vi til mandelgaven, Frank var godt sur over at han aldrig havde fået sådan én, og det havde han lavet en sang om, en sang med temmelig mange bitre kommentarer, sjov var den, og den udløste også en ordentlig klapsalve.

Nu var det blevet tid til en fællessang, vi mindedes Raquel Rastenni med sangen Hele ugen alene.

Den næste sang var Shuppernes Krig og Fred, her kom Frank med en slet skjult hentydning til Britta, som stak af med kassen i Satspuljen, og sådan noget ender jo som regel helt galt, så fra tropesol og hvidt strandsand til værelse med stivede gardiner

Efter dette kom så Benny Holst og Poul Dissings Sov min lille hundemand, Gæstebuds blues og Que sera sera, sidstnævnte som fællessang, og derefter Halfdan Rasmussens Noget om billigrejser, og til sidst inden pausen Kim Larsens Stille i Verden, fra 1996.

I pausen blev der disket op med kransekage, små fyldte chokolader og portvin til de 72 fremmødte medlemmer, så vi kunne ønske hinanden godt nytår.

Snakken gik lystigt indtil Frank og Nellie igen tog fat på underholdningen, med Velkommen i den grønne lund af Erik Grib, og så en hjemmelavet sang om at Min computer forstår mig ikke, derefter Benny Andersens Vennesangen, Shu Bi Duas hvalen Valborg,

Og Traditionen tro sluttede musikduoen af med Me and my vife ( Godnight Irene ), og så var der lodtrækning på medlemsnumrene inden vi sluttede af med ” Dejlig Er Jorden ” af Ingemann.

Og straks efter vores slagsang holdt bussen for døren, med Jane ved roret.

 

Sekretær

Betty Ellegaard

________________________________________________________________________________________________

 


Udskriv