Arrangementer 2023

 

 

                                                   Torsdag den 14. december 2023 Julefrokost på Gerlev kro.

Vi var 55 medlemmer, der kørte med Gribskov Turistfart fra det sidste opsamlingssted i Græsted mod målet Gerlev kro. Der havde været et par afbud grundet sygdom.

Formanden bød velkommen undervejs og fortalte, hvad vi skulle have at spise, det var den ”Store julebuffet med ris a`lamande til dessert, derefter kaffe med brunkager.

Kl. 11:45 ankom vi til Gerlev kro, men først var Hanne og Lone rundt og opkræve betaling 350,00 kr. pr. person for arrangementet.

Så var det også tid til at komme ind på kroen og finde sin plads inden vi gik ombord i buffeen, vi sad ved 7 borde.

Da vi havde spist var der ris a `la mande med en mandel i. Der var 7 skåle og en mandel i hver. Så der var 7 glade vindere der fik en mandelgave med hjem.

Under hele arrangementet var der levende musik spillet af krofatter, vi fik også sunget nogle julesange og der var også flere der fik rørt dansebenene.

Hvis man lige manglede at købe nogle julegaver eller mandelgaver, var der rig mulighed for det. Hele lokalet var fuldt med juleting, gaveartikler og meget andet.

Kl. 16:00 var det tid til at vende næsen hjemad.

Da vi nærmede os Græsted, hvor de første skulle af, takkede formanden af for i dag og ønskede alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår og oplyste, at den første gang i 2024, vi skulle mødes er den 11. januar hvor vi skal have nytårskur med kaffe og kage, portvin og kransekage. Endvidere kommer Frank og Nellie og underholder os. På gensyn.

Irene Olsen

Midl. ref.

 
 
 
 
 

                                                          Torsdag den 7. december 2023 Julehygge 2023

Vi mødtes i Esbønderup kirke hvor Else Korsholm holdt gudstjeneste, derefter gik turen til musiklokalet på Tingbakkeskolen.

Her var møde 41 medlemmer op.

Næstformanden Hanne Stenskilde bød velkommen til julehygge i et flot pyntet lokale og oplyste, at der stadig var 2 pladser til julefrokosten på Gerlev Kro.

Mens der blev sunget ”Det kimer nu til julefest”, blev gløggen og æbleskiverne båret ind og der blev spist og drukket med velbehag.

Så var der gratis julelotteri, som var sponseret af REMA 1000, der var bl. andet 2 frosne ænder, vin, chokolade og julestjerner fra pyntet på bordene. Der var mange gevinster.

Ind i mellem blev der sunget julesange og salmer. Det var rigtig hyggeligt.

Så var det tid for næstformanden til at takke af, og hun ønskede dem, som ikke kom til julefrokosten den 14. december en rigtig glædelig jul og et godt nytår og mindede om, at det første møde i januar 2024 var den 11. januar hvor Frank og Nelli kommer og underholder. Vi skal ønske hinanden et godt nytår med vin og kransekage.

Tak for i dag og på gensyn den 14. december til julefrokost på Gerlev kro.

Irene Olsen

Midl. ref.

                                 

                                                 Torsdag den 23. november 2023

Formanden ønskede velkommen til de 47 medlemmer, der var mødt op til bankospil og håbede at det blev en hyggelig eftermiddag, og fortsatte med at sige: 

Jeg ved godt at mange af jer har hørt det før, men det er vigtigt, at alle ved at vi mangler 2 i bestyrelsen til generalforsamlingen. Og det jeg siger nu, må I ikke opfatte som et surt opstød” Men nu varer det ikke så længe før vi går ind i et nyt år og derfor vil jeg gøre opmærksom på, at vi til generalforsamlingen i januar 2024 mangler 1 nyt bestyrelsesmedlem og 1 suppleant (da det ene nyvalgte suppleant fra jan. 23 måtte holde af private grunde.) Det kan gå så galt, at hvis vi ikke får nye medlemmer i bestyrelsen, må foreningen ophøre.

Lidt om bestyrelsen: vi er 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. Vi holder ca. 2 bestyrelsesmøder om året hvor vi tilrettelægger de nye arrangementer for det næste halvår. Til møderne sætter vi borde og stole op, dækker kaffeborde, laver kaffe og sætter kaffe/brød på bordene. Og der er der altid nogle, der hjælper til. Vi har det sjovt og gemytlig i bestyrelsen, så vær ikke bange for at melde jer. Tænk over det. Inden for de sidste 3 år er 3 pensionistforeninger blevet nedlagt, da man ikke kunne få nye ind i bestyrelsen. Græsted, Gilleleje og SOS pensionistforening. Det skulle nødigt ske for vores forening.

Så sang vi nr. 59 Der er noget i luften.

Derefter var der kaffe/te med hjemmebagte boller med pålæg på.

Nu var det tid at begynde bankospillet, der var fine præmier:

1.     række: 1 glas honning og et marcipanbrød til højre sidemand.

2.     rækker: 1 halmkrans bundet med hortensia og 2 øl til højre sidemand.

3.     rækker: 1 Toms skildpadde julekalender og 2 øl til højre sidemand.

Vi holdt en kort pause hvor formanden fortalte nogle vitser og derefter gik vi i gang med bankospillet igen.

Kl. 17:00 sluttede bankospillet og der blev trukket lod på indgangsnumrene til nogle gevinster.

Formanden takkede af for i dag og meddelte at næste gang vi mødes er torsdag den 7. december hvor vi mødes i Esbønderup kirke til gudstjeneste. Efter gudstjenesten kører vi tilbage til Tingbakkeskole, hvor vi skal have gløgg og æbleskiver. Jeg må desværre beklage, at det ikke har været muligt at få nogen til at gå lucia. I Esbønderup børnehave var der ikke store børn nok. Vi har spurgt flere steder, men det har ikke været muligt at få nogen til at gå lucia.

Der vil også være julelotteri. Husk at vi først slutter kl. 17:45.

Husk også at I kan tilmelde jer til juleafslutningen den 14. december på Gerlev Kro hvor vi skal have den store julebuffet med risalamande og mandelgave og senere kaffe/te med småkager. Prisen er 350,00 kr. excl. Drikkevarer. Foreningen betaler bussen ud af de penge fra ”De gode ting”.

Så sang vi nr. 216 Jeg elsker den gamle den vaklende rønne og derefter vores slagsang.

Kom godt hjem og pas på jer selv.

Irene Olsen

Midl. referent.

 

 
 

                                            Torsdag den 9. november 2023

Formanden ønskede god eftermiddag til de 56 fremmødte medlemmer og en særlig velkomst til Thopper, som skulle underholde os med musik og sang fra Giro 413 og Country Hits.

Formanden oplyste om nogle ændringer i programmet. Den 23. november 2023 vil der være bankospil. (hvis I vil rette det i jeres program). Derudover kom formanden med en lille reminder, nu varer det ikke så længe før vi går ind i et nyt år og derfor vil jeg gøre opmærksom at vi til generalforsamlingen i januar 2024 mangler 1 nyt bestyrelsesmedlem og 1 suppleant (da det ene nyvalgte suppleant fra jan. 23 måtte holde af private grunde.)

Det kan gå så galt, at hvis vi ikke får nye medlemmer i bestyrelses, må foreningen ophøre.

Lidt om bestyrelsen: vi er 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. Vi holder ca. 2 bestyrelsesmøder om året hvor vi tilrettelægger de nye arrangementer for det næste halvår. Til møderne sætter vi borde og stole op, dækker kaffeborde, laver kaffe og sætter kaffe/brød på bordene. Og der er der altid nogle, der hjælper til. Vi har det sjovt og gemytlig i bestyrelsen, så vær ikke bange for at melde jer. Tænk over det. Inden for de sidste 3 år er 3 pensionistforeninger blevet nedlagt, da man ikke kunne få nye ind i bestyrelsen.

Græsted, Gilleleje og SOS pensionistforening. Det skulle nødigt ske for vores forening.

Så sang vi nr. 86 Som en rejselysten flåde.

Så var det tid til kaffe og mandarinkageog Julie og Bendt gav portvin, De havde fejret diamantbryllup, ”Godt gået”. Så vi fik skålet med Julie og Bendt.

Så gik Thopper ellers i gang med sine country sange og sange fra Giro 413. Det var rigtig hyggeligt.

Så var der en lille pause hvor formanden fortalte nogle vitser. Og derefter gik Thopper i gang igen og endte med et ekstranummer.

Så var kl. blevet 17:00 , og det var tid til at stoppe. Thopper fik en ordentligt klapsalve for sin gode underholdning.

Så var der som sædvanlig lodtrækning på medlemsnumrene. Der var 3 gevinster, som bestod af 3 kalender.

Hanne fortalte om den sidste weekend i Højelt hos ”De gode ting”, Det var gået rigtig godt, klubben havde tjent ca. 10.000,00. I hele året 2023 havde foreningen tjent 55.000,00 kr. Så Hanne meddelte medlemmerne, at der var gratis bus til juleturen til Gerlev Kro. Og ellers var pengene gået til dyrere foredrag og en dyr 55 års fødselsdag.

Formanden sagde tak for i dag, næste gang vi mødes er torsdag den 23. november hvor vi som sagt skal have bankospil med nogle julede gevinster.

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Vi sluttede med at synge nr 101 Flyv fugl flyv over furesøens vove.

Og derefter vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. referent

 

   
 
 
 
                                                             
 
 
                                                                     Torsdag den 26. oktober 2023

Formanden bød velkommen til 51 medlemmer, og en særlig velkomst til Brian Lange, som ville fortælle om sine 15 år som faldskærmsjæger i Fremmedlegionen.

Som I kan høre, er der ændringer i programmet.

Først den 9. november kommer ”Topper” og vil underholde os med Giro 413 og Country Hits, og den 23. november 2023 vil der være bankospil. (hvis I vil rette det i jeres program).

Vi sang: nr 64:Hvor smiler fager den danske kyst.

 Så fik vi kaffe/te med dejlige æblemuffins og hjembagte kernesmåkager til. Vi skålede også med Else Dyrvig, som gav portvin i dag, da hun havde rundet et skarpt hjørne.

Så var det tid for Brian Lange til at fortælle om sit liv som faldskærmssoldat i fremmedlegionen. Vi hørte om drengen fra Haderslev, der drømmer om at blive elitesoldat. Brian beskrev både det krævende optagelsesforløb, øvelser og flere af de missioner, som han deltog i rundt omkring i verden.

Vi fik lige en lille pause hvor formanden fortalte nogle vitser.

Derefter gik Brian i gang igen. Han var ikke til at stoppe, først kl. 17:10 stoppede han, men han kunne have fortalt meget mere.

Brian fik en ordentligt klapsalve for sit gode foredrag.

Så takkede formanden af og fortalte, at næste gang vi mødes er torsdag den 9. november hvor ”Topper” vil underholde os med Giro 413 og Country Hits

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Vi havde kun tid til at synge vores slagsang, da bussen holdt for døren for at bringe nogle af medlemmerne hjem.

Irene Olsen

Midl. ref.

 

                                                                  Torsdag den 12. oktober 2023 Fødselsdag.

Formanden ønskede god eftermiddag og hjertelig velkommen og en særlig velkomst til Bertel Abildgaard ”alias guitarkaj” som vil underholde os med et godt grin og parodier.

Denne dag var det gratis at deltage, men til gengæld solgte vi amerikansk lotteri.

Formanden berettede om ”hvordan Esrum Ældre Klub blev startet” der står i referatet:

Den 16. oktober + 1968 var vi nogle personer der mente at der skulle starte en Klub for Esrum og omegn, et fristed for folke- enke- og invalidepensionister, som kan optages mod betaling. Klubben er en selvejende institution.

Underskrevet af:

Villy Pedersen, Aksel Larsen, Bent Jensen, Edith Steffensen,  Ella Nielsen og Karen Peteren.

Det var sådan klubben blev til, og der er nok nogle navne som nogen kender til.

Formanden håbede at klubben bliver ved at bestå, men i øjeblikket syntes hum, det er op ad bakke.

Så sang vi nr. 55 Nu ”falmer skoven trindt om land” og derefter fik vi kaffe/te med lagkage og mandelhorn samt portvin som vi skålede med hinanden i.

Så gik ”guitarkaj” ellers i gang. Vi fik både fødselsdagssang og andre fællessange og en masse anekdoter.

Så var det tid til pause, hvor vi trak lod på medlemsnumrene med 4 blomster og derefter trak vi amerikansk lotteri, som bestod af gevinsterne:

 3 flasker Rosevin, 3 gavekort fra REMA 1000 på h.h.v. 100,00 kr. 75,00 kr. og 1 glas marmelade og 1 æske Toms chokolade på 100 og 200 numrene.

Så gik ”guitarkaj” eller i gang igen med sang og anekdoter.

Og efter en formidabelt klapsalve var det tid til at formanden sagde farvel og tak for i dag og næste gang vi mødes er torsdag den 26. oktober hvor ”Topper” vil underholde os med Giro 413 og Country Hits.

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Til sidst sang vi nr. 217 Natten breder sine vinger og derefter vores slagsang

Irene Olsen

Midl. referent

                                Torsdag den 28. september 2023

Formanden ønskede god eftermiddag og hjertelig velkommen og håbede at vi får nogle hyggelige timer sammen. Vi havde besøg af Søren Flot, som underholdt os med sit foredrag om skibet Jutlandia.

Formanden reklamerede for Esrum gymnastikforening, som har arrangeret Seniorgymnastik for mænd og kvinder om onsdagen kl. 10:15 til 11:30 i Tingbakkehallen på 1. sal.

Vi sang nr. 57 Dybt hælder året i sin gang.

Da Grethe Steinman havde fødselsdag gav hun portvin, og Grethe fik en fødselsdagssang og vi skålede med hende.

Derefter var der kaffe og kage.

Så gik Søren Flot i gang med sit foredrag. Det var meget spændende, hvor vi både fik den politiske baggrund for etableringen afJutlandia og nogle rørende og spændende episoder ombord på Jutlandia.

I pausen fortalte formanden nogle vitser.

Kl. 17:00 sluttede Søren Flot af og fik en ordentligt klapsalve for sit foredrag.

Så var der lodtrækning på medlemsnumrene, som sædvanlig havde Hanne købt 3 flotte gevinster, denne gang 3 viskestykker.

Så var det tid til at sige tak for i dag, næste gang vi mødes er torsdag den 12. oktober, hvor vi skal fejre klubbens 55 års fødselsdag med portvin, kaffe, lagkage og mandelhorn. Bertel Abildgård kommer og underholder os med musik og sang. Der skal ikke betales for arrangementet heller ikke bussen.

I stedet afholder vi amerikansk lotteri

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Vi sang nr. 88 Danmark nu blåner den lyse nat, og derefter vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. referent.

 
                                                                       
 
 

                                             Torsdag den 14. september 2023

Formanden ønskede velkommen til 53 medlemmer og hjertelig velkommen til Erik Aksel, som underholdt os med sit foredrag ”Nye Humørpiller”.

Sammen med kaffen og makron muffins gav formanden portvin og chokolade, da hun havde rundet det skarpe hjørne med 80 år. Og hun syntes ikke engang at det gjorde ondt.

Så sang vi nr. 54 september himmel er så blå.

Så gik Erik Aksel ellers i gang. Han fortalte om sin baggrund og han havde mange former for humor. Det var meget fornøjeligt.

Så holdt vi en lille pause, hvor man kunne strække benene.

Ca. 16:40 sluttede Erik Aksel af. og fik en ordentligt klapsalve.

Da der var tid nok, inden vi skulle slutte fortalte formanden nogle vitser, derefter sang vi nr. 113 Det haver så nyligen regnet.

Derefter trak vi lod på medlemsnumrene. Hanne havde sørget for 3 fine gevinster.

Så sagde formanden tak for i dag, næste gang vi mødes er torsdag den 28. september, hvor Søren Topp vil underholde os med sit foredrag om ”Jutlandia”

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Til slut sang vi nr. 128 Den danske sang er en ung, blond pige

Og derefter vores slagsang

Irene Olsen

Midl. referant

 

                                                              Torsdag den 31. august 2023  Bankospil

Formanden ønskede 47 medlemmer hjertelig velkommen til og håbede, at vi ville få nogle hyggelige timer sammen.

Vi skal synge: nr. 43 Du Danske sommer jeg elsker dig.

Derefter fik vi kaffe med sandwich.

Så var det tid til at spille banko, der var fine præmier:

1 række: 1 flaske vin + 1 æske Toms chokolade til højre sidemand.

2. rækker: 1 gavekort fra Rema 1000 på 75,00 kr. + 1 bakke flødeboller til højre sidemand.

Pladen fuld: 1 gavekort fra Rema 1000 på 100,00 kr. + 1 glas sild til højre sidemand.

I pausen fortalte formanden nogle vittigheder.

Så var det slut med bankospillet og der blev trukket lod på kontrolnumrene, gevinsterne bestod af: blomster, chokolade, 2 glas sild og måkager.

Så var det tid til at takke af og næste gang vi mødes er torsdag den 14. september hvor Erik Lindgren vil underholde os med sit foredrag ”Nye humør piller”

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Da tiden var knap nøjedes vi med at synge vores slagsang, for bussen holdt allerede og ventede på at køre nogle af medlemmerne hjem.

Irene Olsen

Midl. referent

 

                                                                  Torsdag den 17. august 2023 Startfest

Der var mødt 54 glade medlemmer op til vores startfest. Der var dækket fine borde med blomster, der var leveret af Grethe Steinmann.

Bestyrelsen havde på forhånd besluttet, at det denne dag skulle være gratis at deltage både for arrangementet og bussen.

I forhallen sad Inge og solgte lotteri.

Formanden bød velkommen og håbede at vi ville få nogle rigtige hyggelige timer sammen. Hun fortalte, at klubben havde søgt ”Det grønne hus” i Helsinge om et tilskud til køb af en computer og en printer, grundet at vores kasserer efter mange år har besluttet at stoppe til næste generalforsamling. Det er så meningen, at den nye kasserer får en computer og printer til rådighed.

I maj måned blev jeg ringet op af ”Det grønne hus” og de fortalte, at vi var bevilget et tilskud på 7.000,-. Betingelsen var at vi mødte op på kulturnatten den 2. juni, hvor vi ville få checken overrakt.

Det gjorde Hanne og jeg og det var en oplevelse. Der blev delt mange penge ud til foreninger.

Hatten af for ”Det grønne hus, som er baseret på frivilligt arbejde. Der modtages og sælges ting og sager, som så bliver til at overskud som foreningerne nyder godt af.

Formanden nævnte også at hun havde modtaget en mail fra Esrum gymnastikforening. De har oprettet et seniorhold af bege køn på onsdage kl. 10:15 – 11:30 i Tingbakkehallens 1. sal.

Det er Estrid som er instruktør.

Så var det tid til at spise vores medbragte mad, men inden da sang vi nr. 49 Marken er mejet.

I pausen blev lotteriet udtrukket.  Gevinsterne var 1 gavekort fra REMA 1000 i Esbønderup på h.h.v. 75,00 kr. og 50,00 kr., vin, flødeboller og sild.

Så var det tid til kaffe med mandarinkage til og Henning gav portvin i anledning af hans 80 års fødselsdag i foråret 2023, så Henning fik et klapsalver og 3 hurraer.

Undervejs sang vi nr. 192 Katinka, Katinka luk vinduet op og nr. 210 Jeg elsker den gamle den vaklende rønne.

Nu var klokken blevet 19:30, så det var tid til at trække 3 gevinster på medlemsnumrene. Det var 3 bøtter med lækkert indhold.

Formanden sagde, at næste gang vi ses er torsdag den 31.august hvor vi skal spille banko. Tag gerne en god ven eller nabo med.

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Til allersidst sang vi nr. nr. 204 Skul gammel venskab ren forgå + vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. Referent

 

                                                                             Torsdag den 8. juni 2023.

                                                    Afslutning i ”Gillelejehallen”

Der var 72 medlemmer som mødte op til afslutningen kl. 13:00 i Gillelejehallen, hvor vi skulle have en dejlig buffet som Ulla havde lavet.

Formanden bød velkommen og fortalte, at det jo var vores livret ”Gratis mad”, vi skulle have. Det var REMA 1000, som havde doneret 25.000, kr. til en fest for medlemmerne. Karsten og Patricia fra REMA 1000, som også var inviteret fik et par ordentlige klapsalver som tak fra medlemmerne. Formanden håbede, at vi fik nogle rigtige hyggelige timer, der var også bestilt musik ved Stig Sommer.

 Så var vi klar til menuen som bestod af:

Forst en forret: Tunmousse med smør og brød”.

Derefter var der buffet, som bestod af:

Nøddeindbagt kyllingebryst.

Glaseret skinke med rødvinssovs.

Sprængt kalveculotte med peberrods sovn.

Butterdejsindbagte kartofter.

Waldorfsalat.

Timianbagte nye gulerødder.

Broccolisalat.

Salat med vandmelon og jordbær.

Små nye kartofter.

Desserten bestod af rabarbertrifli.

Undervejs underholdt Stig Sommer os med musik, viser og skålsange.

I pausen var der trækning af amerikansk lotteri, som blev solgt ved indgangen.

Der var 4 serier og præmierne i hver serie var:

1 gavekort fra REMA 1000 på 75,00 kt.

1 fl. Rød Ålborg.

1 gavekort fra REMA 1000 på 50,00 kr.

1 fl. Rose vin.

Og på 100 og 200 numre var der 1 pose ”Spangsberg Fed Mix”.

Efter lotteriet drak vi en tiltrængt kop kaffe/te med chokolader til.

Såvar dansegulvet åbent, der var dog ikke så mange, der havde mod til at danse, det hjalp da Stig spillede en ”Boogie Woogie”, den fik en hel del ud på gulvet. Men vi må jo også huske på, at vi er blevet ældre.

Kl. 17:00 takkede formanden af og håbede, at vi havde haft nogle hyggelige timer med god mad. Hun bad os passe godt på sig selv og ønskede alle en god sommer. Vi ses igen d. 17. august til startfest, hvor vi skal have medbragt mad og drikkevarer.

Stig sluttede med at spille vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. ref.

 

 

                                                                         Torsdag den 25. maj 2023.

                                           Løvspringstur til Birkegårdens Haver

Vi var 45 deltagere som kørte med Gribskov Turistfart med Jane som chauffør. Efter opsamling de forskellige steder endte vi i Græsted og så gik turen mod Birkegårdens Haver.

Vi havde en dejlig køretur, og ca. 12:10 ankom vi til Birkegårdens Haver.

Så fik vi stegt kyllingebryst med rabarberkompot, agurkesalat, hvide kartofler og flødesauce.

Da vi havde spist holdt starteren og ejeren af Birkegårdens Haver Merry Sørensen et foredrag om, hvordan haven havde udviklet sig. Det startede i 1970 hvor stedet blev forandret fra et lille husmandssted til et dejligt landbrug med 100 malkekøer. Birkegårdens Haver startede op med den engelske/danske Have, som blev anlagt i 1995 og d.1.7.96 åbnede haven for gæster og således gik det slag i slag med at indrette nye haver bl.a. den Japanske have. Det var et spændende foredrag, men vi manglede en mikrofon, så alle kunne høre, hvad der blev sagt.

Så gik vi rundt i haven og hvor var der meget at se på, Der var alle mulige forskellige haver, og alt var meget velholdt.

Så var det tid til en kaffetår, hvor vi fik æbletærte med creme fraiche til.

Klokken 16:00 gik turen hjemad, og vi kørte over den gamle bro. Og lige før broen vi en kold øl/vand og fik strakt benene.

Da vi ankom til Græsted takkede formanden Jane for en dejlig køretur og håbede at alle havde haft en hyggelig dag og på gensyn den 8. juni til vores afslutning i Gillelejehallen.

Irene Olsen

Midl. referent

                                                                              Torsdag den 20. april 2023

                                                      Besøg af Thomas Koppel

Formanden ønskede hjertelig velkommen og en særlig velkomst til Thomas Koppel, som vil fortælle om sin nye bog om sin slægt. I over 100 år og i fire generationer har slægten sunget og spillet i alle mulige former og genrer og man får indblik i hvordan det hele startede.

I pausen vil der gå lister rundt til tilmelding til vores afslutning i Gillelejehallen. Det er gratis at deltage REMA 1000 i Esbønderup har doneret 25.000 til festen. Det er tredje gang listen går rundt så vær opmærksom på, at du ikke bliver skrevet på 2 gange. Hvis du er i tvivl om du er skrevet på, så henvend dig til formanden som har styr på hvem der har skrevet sig på.

Hvis I bliver forhindret i at komme så husk at melde afbud, så foreningen ikke skal betale for kuverten.

Lige en praktisk information, når I indløser gavekortet fra REMA 1000 skal man sige, hvor meget beløbet er på.

Vi sang nr. 39: Kom maj du søde milde.

Derefter var der kaffe med dejlige wienerpekan og småkager.

Så var det Thomas Koppel´s tur. Han fortalte meget levende om sin familie gennem 100 år. Det var meget spændende at høre og han sluttede af med at synge ”Sangen om Larsen” hvor vi sang med på omkvædet.

Thomas Koppel fik et par ordenlige klapsalver og en stor pakke med champagne, rødvin og chokolade som tak.

Så var turen kommet til at trække lod på medlemsnumrene. Hanne havde købt 3 pakker med fine kort i.

Derefter var det tid til at sige farvel og tak for i dag. Vi fik at vide, at man kunne ringe til formanden torsdag den 12. maj fra kl. 9:00 hvis man ville med på vores løvspringstur, som går til Birkegårdens Haver, hvor vi skal spise og gå en tur i haven og så drikke kaffe. Turen koster 300,00 kr. og tilmeldingen er ”først til mølle princippet” og tilmeldingen er bindende.

Vi sluttede med at synge nr. 218 Når jeg ser på skønne blomster.

Og derefter vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. referent

 

                                                                     Torsdag den 20. april 2023 ”Bankospil”

Formanden ønskede velkommen. Der var mødt 49 medlemmer op til vores bankospil.

Formanden oplyste, at der lå sedler med oplysninger på bordet om vores afslutning i Gillelejehallen den 8. juni 2023, vi får noget god mad som Ulla fra Hallen laver. Derudover er der kaffe. Stig Sommer vil underholde os og der bliver også mulighed for en svingom. Der vil også være lotteri.

Arrangementet er doneret af REMA 1000 i Esbønderup. Dog skal man selv betale for drikkevarerne.

Endvidere anmodede formanden om, at hvis man blev forhindret i at komme, så husk at melde afbud, så foreningen ikke skal betale for kuverten.

Formanden fastslog, at der var nogle regler ved bankospillet, som skulle præciseres. Man har kun banko når ”det sidst opråbte bankonummer er på pladen, og det næste nummer må ikke være råbt op. Vi tog det op i bestyrelsen efter sidste bankospil, og der var flertal for, at det skulle foregå sådan.

I bedes også markere højt og tydeligt, når I har banko.

Så var der 8 bankospil med præmier 1. fl. rosevin, 1 gavekort fra REMA 1000 på 50,00 kr. og 1 fl. Rød Ålborg + chokolade, småkager og 1 blomst som sidegevinst.

Vi skal synge: nr 184: En vår er kommet så mildt og stille

I pausen gik der lister rundt til tilmelding til afslutningen den 8. juni.

Så var det slut med bankospil.

Formanden sagde tak for i dag, kom godt hjem og pas godt på jer selv. Næste gang vi mødes, er torsdag den 4. maj hvor Thomas Koppel kommer og fortæller om sin nye bog. I over 100 år og i fire generationer har slægten sunget og spillet i alle mulige former og genrer og man får indblik i, hvordan det hele startede 

Vi skal synge nr.  190 Min Amanda var fra Kerteminde.

Og derefter vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. Referent 

                                                                      Torsdag den 13. april 2023.

                                             Hygge med Nellie og Frank.

Formanden bød hjertelig velkommen og fortalte at Ilse Lykke ringede i mandags og sagde, at hun var blevet indlagt, så hun var nødsaget til at aflyse vores ”modeshow med Ilse Lykke og Tøjeksperten her fra Helsinge”. Helbredet er man ikke herre over, det var rigtig kedeligt, men dog værst for Ilse. Så havde vi lagt hovedet i blød og tænkt, at det kunne være at Nellie og Frank kunne komme og underholde os, og vi var så heldige, at de både kunne og ville komme. Så en særlig tak og velkomst til Nellie og Frank.

Jeg håber, at vi får et par hyggelige timer. Jeg ved endnu ikke om det er muligt at arrangere et modeshow, inden vi stopper i dette forår.

I dag skal I have jeres livret, det er gratis at komme i dag, for Jens Jakob giver kringle, da han har rundet et skarpt hjørne. Tillykke til Jens Jakob.

Jeg har en lille, nej en stor bøn til jer, vores kasserer Inge har meddelt, at hun går af til generalforsamlingen i 2024, så mangler vi et bestyrelsesmedlem, så hvis der er nogen, der har mod og lyst til at komme ind i bestyrelsen, vil vi være meget taknemmelige. Nu kan I jo tænke over det. Kom evt. og stil spørgsmål.

Vi skal synge nr. 30 Det er i dag et solskinsvejr.

Så drak vi kaffe og spiste dejlig kringle og småkager.

Vi gik rundt og solgte amerikansk lotteri. Man kunne købe et lod for 2,50 kr. og det ville blive trukket i pausen.

Så gik Nellie og Frank i gang med deres underholdning, de kunne en masse sjove og eftertænksomme viser.

I pausen trak vi lod af amerikanske lotteri og gevinsterne var gavekort fra REMA 1000. Første præmie gav 100,00 kr. 2. præmien gav 75,00 kr. og 3 præmien 50,00 kr. Der var 3 serier.

Der blev også trukket lod på medlemsnumrene. De 3 gevinster var forårsrengøring af hovedet.

Efter lodtrækningen gik Nellie og Frank i gang igen med Deres viser og fællessang. Det var rigtig hyggeligt.

Tusind tak til Nellie og Frank. De fik nogle flasker vin og et par kæmpe klapsalver.

Så var det tid at sige tak for i dag. Næste gang vi mødes er allerede den 20. april, hvor vi skal spille banko.

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Vi sluttede med vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. referent

 

                                                    Torsdag den 23. marts 2023.  

                                          Hyggeeftermiddag og ”Vi synger sammen med Lisbeth Kaae”

Formanden ønskede god eftermiddag og hjertelig velkommen og en særlig velkomst til Lisbeth Kaae, som hjalp os med fællessang. Lisbeth spillede både harmonika og klaver. Det var meningen at Thomas Koppel skulle have været her, men han havde taget fejl af datoen, så i stedet var Lisbet Kaae villig til at komme. Så Thomas Koppel kommer den 4. maj.

Formanden erindrede også om, at afslutningen torsdag den 11. maj 23 er flyttet til torsdag den 8. juni 2023. Der var mødt 54 medlemmer.

Vi sang  nr 35:  Nu er dagen fuld af sang.

Så var det tid til at drikke kaffe med Nøddetærte og flødeskum/creme fraiche.

Derefter gik Lisbet i gang. Vi sang af fuld hals:

Lidt god musik.

Jeg vil male himlen blå

Dagen i dag er din min ven. Mel: Oppe på bjerget.

Gå med i lunden, så spidser vi munden.

Er du dus med himlens fugle.

Du er min øjesten.

Susanne, Birgitte og Hanne.

Pensionistens Sorte penge – Mel.: Jeg plukker fløjsgræs.

Så var det tid til en pause hvor Hanne fortalte om deres 3 dage i ”De gode ting” i Højelt. Klubben havde tjent 8.010,00 kr..

Det havde været en rigtig travl søndag, så det var godt at flere fra bestyrelsen hjalp til, og var flinke til at komme med kaffe og kage.

Formanden fortalte også nogle vitser.

Så tog vi fat på anden omgang, vi sang:

Pensionistsangen Mel.: Den er fin med kompasset.

Så længe jeg lever (John Mogensen)

Nu har livet nået højden. Mel.: Nu går våren gennem Nyhavn.

Den glade vandrer  kaldes jeg.

Jeg skal til mit første bal.

Så var vi også godt tørre i halsen og formanden takkede Lisbet for musikledsagelse og fik 6 flasker vin som tak.

Derefter var det tid for lodtrækning på medlemsnumrene. Hanne Stenskilde havde købt 3 spande med rengøringsartikler. Hun syntes, at nu var det forår, og tid til rengøring. Det skabte stor latter.

Så takkede formanden af og fortalte at næste gang er torsdag den 13. april hvor Ilse Lykke og Tøjeksperten i Helsinge holder modeopvisning. Det plejer at være rigtig hyggeligt, hvor vi kan prøve og købe både dame og herretøj.

Så sang vi nr. 217: Natten breder sine vinger og derefter vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. referent

                                         Torsdag den 9. marts 2023.

                                          Besøg af ”Familien på farten”

                                          ”Tre generationer Island rundt”

Formanden ønskede god eftermiddag og hjertelig velkommen og en særlig velkomst til Anne Grethe og Helge alias ”Familien på farten”, som underholdt os med et musikalsk billedforedrag ”Tre generationer Island rundt”.

Formanden oplyste at afslutningen den 11. maj 2023 er flyttet til torsdag den 8. juni 2023.

Så sang vi en fødselsdagssang for Anne Grethe, som Helge fra ”Familien på farten” havde fortalt, at det var Anne Grethe`s fødselsdag i dag.

Derefter sang vi nr. 24 Sneflokke kommer vrimlende.

Så gik vi til kaffen med mandarinkage og kokostoppe til.

Efterfølgende var det så Anne Grethe og Helge`s tur til at fortælle om deres ”80 dage og 15.000 km. Island rundt.

Denne gang havde de deres barnebarn Frida på 1½ år med, samt hendes forældre Simone og Hjalte.

Det var en tur med musikalsk billedforedrag.

De havde været på en fantastisk tur, hvor de havde krydset de iskolde gletsjer-floder og set brændende lava-marker. De havde badet i varme kilder og badesøer.

De havde kørt på Islands farligste vej.

Anne Grethe fortalte så levende om turen, at man næsten følte at man havde været med.

Undervejs holdt de en lille pause hvor Hanne fortalte, at ældreklubben havde fået tid i Højelt til ”de gode ting” den 17/3, 18/3 og 19/3 2023. Så hvis nogen havde nogle ting, de ville donere til ”De gode ting”, skulle de ringe til Lone eller Hanne, så skulle de nok afhente. anne fortæller om ”De gode ting” i Højelt den 17/3 18/3 og 19/

Billedforedraget sluttede med at der var mange spørgsmål til Anne Grethe og Helge.

De fik en ordentligt klapsalve for deres foredrag. Vi var alle meget begejstret.

Så var det tid at trække lod på medlemsnumrene.

Så bød formanden tak for i dag og fortalte, at næste gang vi skal mødes er torsdag den 23. marts 2023, hvor Thomas Koppel vil fortælle om sin nye bog. I over 100 år og i fire generationer har slægten sunget og spillet i alle mulige former og genrer og man får indblik i, hvordan det hele startede.

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Så sang vi nr. 31 Nu lakker det ad tiden småt, og derefter vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. ref.

 

 

                      Torsdag den 23. februar 2023 Bankospil i Esrum Ældre Klub

Formanden bød velkommen til bankospil og håbede vi fik nogle hyggelige timer sammen.

Derudover oplyste formanden at der i vores program står at vi skal have afslutning torsdag den 11. maj 23. Det har vi været nødsaget til at flytte til torsdag den 8. juni 2023, grundet at vi ikke kunne booke Gillelejehallen d. 11.maj2023. Vi skal helt frem til torsdag den 8. juni 23. Så afslutningen kommer til at foregå i Gillelejehallen hvor Ulla som sædvanlig skal lave en dejlig buffet. Det hører I nærmere om både med tiden, bustider, tilmelding og hvad det koster.

 Vi sang nr. 97 Jeg ved en lærkerede og derefter var der kaffe med ”madder” og kokosmakroner.

Så var det tid til at spille banko og gevinsterne denne gang bestod af:

1. række 1 æske Spangsberg flødeboller. 2 rækker en flaske rosevin og fuld plade en  rød ålborg derudover var der sidegevinster til sidemanden på højre side, som bestod af en æske Toms chokolade / 1 blomst.

Så var klokken blevet 17:10 så formanden takkede for i dag og oplyste, at næste gang vi mødes er torsdag den 9. marts hvor ”Familien på farten” kommer med et billedforedrag ”Tre generationer Island rundt”, De har været her før. Det er nogle fantastiske foredrag ledsaget af musik, de holder af.

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Vi nøjedes med at synge vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. referant                                                           

                                                                 Arrangement i Esrum Ældre Klub                                                                    

                                                              Torsdag den 9. februar 2023 Fastelavn

Formanden ønskede hjertelig velkommen til fastelavnsfest og håbede at vi fik nogle hyggelige timer sammen. Der var mødt 58 medlemmer op.

Det var dejligt at så mange havde klædt sig lidt ud.   Man kan se billeder fra dagen her

Formanden oplyste, at I vores program for 1. halvår 2023 står der, at vi skal have afslutning torsdag den 11. maj 23. Det har vi været nødsaget til at flytte til torsdag den 8. juni 2023, grundet at vi ikke kunne booke Gillelejehallen d. 11.maj. Vi skulle helt frem til torsdag den 8. juni 23. Så afslutningen kommer til at foregå i Gillelejehallen hvor Ulla som sædvanlig skal lave en dejlig buffet. Det hører i nærmere om både med tiden, bustider, tilmelding og hvad det koster.

Så sang vi nr. 28: Hvad var det dog der skete.

Derefter sang vi ”fastelavn er mit navn” og fastelavnsbollerne kom på bordet. Det var Inge og Anne der havde bagt frosne fastelavnsboller fra Rema og de blev pyntet af Lone og Anne.  De gjorde stort lykke.

Så gik snakken og ind imellem sang vi nr. 231 ”I stuen ved vindved jeg sidder” og nr. 233 ”Jeg er en folkepensionist”

Så var det tid til at få pølser, brød, ketchup og sennep og i mellemtiden havde medlemmer forsynet sit med en øl/vand.

Hanne havde lavet 3 flotte fastelavnsris, som der blev trukket lod om på medlemsnumrene.

Nu var tid for at formanden at sige at næste gang vi mødes er torsdag den 23. februar 2023 hvor vi skal spille banko. I må meget gerne tage en gæst eller to med.

Tak for i dag, kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Vi sang nr. 217 ”Natten breder sine vinger” og derefter vores slagsang.

Irene Olsen

Midl. referant

 

 
 
                                                               
                                                               
                                                               Arrangement i Esrum Ældre Klub
                                                                    Torsdag den 2. februar 2023
 
Formanden ønskede velkommen og en særlig velkomst til Karl Erik Frederiksen som skulle fortælle vandrehistorier fra nær og fjern og også nogle røverhistorier. 
 
Formanden oplyste også, at der har været lidt undret om hvorfor vi så tidligt gik rundt og krævede penge op for arrangementet, men det skyldtes at i pausen var der flere der ikke er på deres plads, så det er nemmest for os at gå rundt i starten af arrangementet. Det  håbede formanden at der er forståelse for.
 
Desuden fortalte formanden at der i vores program for 1. halvår 2023 står der at vi skal have afslutning torsdag den 11. maj 23. Det har vi været nødsaget til at flytte til den 8. juni 2023. Grunden er, at vi ikke kunne booke Gillelejehallen d. 11.maj. Vi skulle helt frem til den 8. juni 23. Så afslutningen  kommer så til at foregå i Gillelejehallen hvor Ulla som sædvanlig skal lave en dejlig buffet. Det hører i nærmere om både med tiden, bustider, tilmelding og hvad det koster.
 
Vi sang nr. 192 Katinka, Katinka med Mette på klaveret-
 
Så fik vi kaffe og lagkage som Lone, Inge, Tove og Anne havde lavet. De var rigtig flotte og så smagte de godt.
 
Derefter var det Karl Erik Frederiksen´s tur og han fortalte meget levende om vandrerhistorier og røverhistorier, bl. a. om Mor Grib og Munke fra Esrumkloster og nonner fra et kloster i Gribskov.
 
Undervejs var der en lille pause.
 
Så fortalte Karl Erik Frederiksen flere historier og han sluttede med at få et ordentligt klapsalve som tak.
 
Så blev der trukket lod på medlemsnumrene.
 
Så var det tid at formanden sagde farvel og tak for i dag.
Næste gang vi mødes er torsdag den 9. februar 2023 der  skal vi skal fejre fastelavn hvor vi får kaffe med  fastelavnsboller og senere spiser vi pølser hvor vi får en øl/vand til. 
Formanden syntes det kunne være rigtig sjovt og hyggeligt hvis i klæder jer lidt ud eller bare har en hat eller maske på og sluttede med et kom godt hjem og pas godt på jer selv.
 
Til slut sang vi nr.  200 I den store tavse nat og derefter vores slagsang.
 
Irene Olsen
midl. referent
 

 

GENERALFORSAMLING  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB 

DEN  19.  JANUAR  2023

Irene bød velkommen til generalforsamlingen med en særlig velkomst til formanden for udvalget for ældre- social og sundhed Helle Lund og næstformand Pia Foght fra Gribskov Kommune, der ville fortælle om deres arbejde i kommunen.

Irene fortalte først om eftermiddagens program.

Der var mødt 52 medlemmer til generalforsamlingen.

Allerførst rettede Irene en stor tak til Inge Blok, der havde været kasserer  og bestyrelsesmedlem i klubben i 30 år den 23. januar 2020. Grundet coronaen var jubilæet ikke blevet markeret for 3 år siden. Bedre sent end aldrig, og Inge blev nu fejret med et glas portvin, og med overrækkelse af en stor buket blomster samt et gavekort til butikkerne i Helsinge. Der blev udbragt et LEVE for Inge med skål og tillykke samt flere hurraråb.

Nu sang vi nr. 90 ”Jeg ved hvor der findes en have så skøn”.

Så fik vi kaffe med dejligt wienerbrød + småkager.

Nu var det tid til at lytte til damerne fra kommunen.

Helle Lund lagde ud og fortalte, at der nu blev iværksat rengøring for de ældre hver fjortende dag og ikke som tidligere hver tredje uge. Hun talte om udbud i Socialområdet vedrørende Plejecentrene.

Nu kom Pia Foght til orde og nævnte først, at alt tager tid, og at der var indrettet et demenscenter på  Trongården i Vejby. Det gav aflastning til familierne med demente personer, og her var der 4 aflastningspladser. Idéen var at de ansatte blev styrket i deres daglige arbejde med demente.

Der kom en klage over at transport fra hjem til optræning var meget langsommelig. Dette spørgsmål ville de tage op til drøftelse.

Budgettet skulle snart drøftes, og der kommer flere og flere ældre i kommunen, og det er en belastning for personalet, og man var nødt til at bruge vikarer, da man  manglede 45 fastansatte.

Man kæmpede for de mange foreninger i kommunen, der forsøgte at hjælpe folk ud af ensomhed.

I vores Ældre Klub satte vi pris på, at vi kunne bruge skolens lokaler gratis til vore møder.

I kommunen arbejdede man også for en løsning vedr. Gilleleje Aktivitetshus.

Damerne sagde tak fordi de var inviteret med, og de fik klapsalver til slut.

Derefter var de en pause med servering af en gratis øl eller vand. Der var høflig selvbetjening.

Irene reklamerede for at møde i Laurentiushuset tirsdag den 24/1 kl. 19,00. Her bliver der foredrag af en hospitalspræst fra Rigshospitalet, Lotte Blicher Mørk, der vil fortælle om ”Fiks lige mit liv, please”

GENERALFORSAMLING:

Nu blev der uddelt dagsorden og regnskab til alle de fremmødte.

Her startede Irene med at vi holdt 1 minuts stilhed for 3 medlemmer, der var afgået ved døden i det forløbne år.

Helle Mikkelsen, Saltrup

Poula Thomsen, Vejby samt

Ena Nielsen, Helsinge (tidl. Esbønderup), der blev begravet denne dag fra Esbønderup Kirke.

Æret være deres minde.

Pkt. 1. Valg af dirigent.

Ingen meldte sig frivilligt, derfor foreslog bestyrelsen John Clausen, der var villig til at påtage sig opgaven, og han fik en tak og gav ordet til formanden.

Pkt. 2. Formandens beretning.

Året havde været et godt år, og nu var der 100 medlemmer i Ældre Klubben. Fremmødet havde været fint.

Det blev nævnt at der havde været 4 bankospil, startfest, afslutningsfest, fastelavn mådeshow, Lucia, juleafslutning, velkommen til det nye år, løvspringstur til Gjorslev, løvfaldstur til Thorsvang Samlermuseum, underholdning af Lise Nees, Kim Greiner, Knud Leth, Sylvest Jensen, Den glade musiker samt Bertel Abildgaard. På hjemmesiden kan man læse mere udførligt om alle møder og aktiviteter.

Formanden nævnte, at vi havde haft  2 ihærdige bestyrelsesmedlemmer Lone og Hanne, som havde knoklet i årene 2021 og 2022 med et salg i ”De gode ting” i h.h.v. Skærød og Højelt, hvor de havde tjent kr. 32.380,50 til klubbens kasse.

Disse penge havde medlemmer haft glæde af – først som tilskud til afslutningsfesten i Gillelejehallen, hvor vi fik ekstra god mad fra Ulla, og til juleafslutningen på Lynge Kro i december, der blev gratis for medlemmerne, som dog selv skulle betale for drikkevarerne.

Til vores julehygge på skolen fik vi en kæmpe overraskelse. Da vi skulle hente gløgg og æbleskiver hos REMA 1000 i Esbønderup plejede vi også at få doneret nogle gevinster til vores julelotteri, men i stedet fik vi overrakt et stort skilt, der viste en check på kr. 25.000,00 til en fest for medlemmerne.

Det var helt utroligt flot, og vi var meget rørte.

Vi i bestyrelsen siger som nævnt, tak for et godt fremmøde. Vi er også meget glade for at der kommer medlemmer og hjælper til med at stille borde og stole op, lave kaffe m.m. og efter møderne hjælper til med at rydde af og vaske op.

Hvis nogen har et godt emne til foredrag, så kom til os, vi er meget lydhøre.

Bestyrelsen vil gøre sit til, at ældreklubben fortsat vil være et sted, hvor medlemmerne glæder sig til at komme.

Pkt 3. Fremlæggelse af regnskabet samt fastsættelse af kontingentet.

Inge Blok læste regnskabet op, og meddelte at der i øjeblikket var 100 medlemmer.

Medlemskontingentet på kr. 200,00 om året skulle fortsat være uændret.

Beholdningen var i alt pr. 31/12 2022 på kr. 56.794,03.

Pkt. 4. Valg til bestyrelsen.

På valg var Irene Olsen, der modtog genvalg, Lone Petersen, der også var villig til at fortsætte, Grethe Steinmann, der ikke ønskede genvalg.

Tove kom ind som bestyrelsesmedlem i stedet for at være suppleant.

Pkt. 5 Valg af suppleant.

På valg var Anne Hansen, der modtog genvalg. 

Lillian Christiansen blev nyvalgt som suppleant.

Pkt. 6. Valg af bilagskontrollant.

Else Dyrvig Petersen modtog ikke genvalg, og i stedet blev John Clausen valgt.

Pkt. 7. Valg af suppleant til bilagskontrollant.

Anne Grete Jensen modtog genvalg.

Pkt. 8. Behandling af forslag.

Ingen forslag blev fremlagt.

Pkt. 9. Eventuelt.

Der var intet til drøftelse.

Irene sluttede med en personlig udtalelse til mig og min mand:

”Jeg vil gerne takke Grethe Steinmann for dit store arbejde i bestyrelsen, du blev valgt ind i januar 2014 som suppleant, og fra 2020 blev du referent som du var super til.

Så har vi jo også fået en sidegevinst med din mand Niels, som trofast har hjulpet med opstilling af borde og stole m.m. samt vores musikanlæg.

I skal begge have tusind tak, og her er en buket blomster og tilsammen et gavekort til Helsingebutikkerne”.

Vi takker begge for den flotte gave og de fine ord. Vi holder ikke op p.g.a. utilfredshed, men vi helst stoppe ”mens legen er god”.

Der var nu lodtrækning på medlemsnumrene.

Irene sluttede med – tak for i dag, næste gang er om 14 dage – torsdag den 2/2, hvor Karl Erik Frederiksen kommer og underholder os med ”Vandre- og røverhistorier fra nær og fjern”.

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Dagens sidste sang blev nr. 217, ”Far er så streng” efterfulgt af vores slagsang.

Grethe Steinmann

referent (for sidstegang)

 

 

NYTÅRSKOMSAMMEN  I  ESRUM ÆLDRE  KLUB 

DEN  5.  JANUAR  2023

 

Irene ønskede os alle et rigtig godt nytår og bød os velkommen til den første torsdag i 2023. Der var en særlig velkomst til Nellie og Frank Samuelsen, som ville underholde os 55 fremmødte med musik og viser.

Det var niende gang de kom til vort nytårsmøde, så nu var det næsten blevet en årlig  tradition. Den slags vil vi nødig undvære.

Irene startede med at læse et forårscitat.

en første fællessang var nr. 79 ”Vær velkommen herrens år”.

Så startede vi med kaffen og de lækre vandbakkelser samt flere slags småkager.

Lidt efter blev det tid til undeholdningen, og Nellie bød også velkommen og kunne ikke forstå, at de nu havde været her gennem så mange år. Hun takkede også for selskabet fra Esrum Ældre Klub på Bornholmerturen i september.

Nu begyndte visesangen at fylde lokalet, og vi hørte bl.a. en sang Frank havde skrevet om forskellige laster. Nu fik en sang på en melodi af Kris Kristoffersen, og sangen om Ann Sofie samt en sang om børn og børnebørn.

Der kom en vise af Cornelis Vreeswijk, og den handlede om en folkepensionist ”Du kan ingenting ta' med dig når du går”. Vi fik en sang om sømænd, og noget om hjemmehjælpere i stor stil. Vi hørte også om ture i deres autocamper – Dumle.

Så fik vi sangen ”Vi er på vej'n igen”.

Vi fik derefter sangen af John Mogensen, ”Så længe jeg lever”.

Nu blev der en pause i underholdningen, og Irene ønskede os alle et godt nytår mens vi skålede med hinanden og fik serveret et glas portvin. Til den liflige drik blev der serveret dejlig kransekage, som Irene havde bagt.

Irene  kom nu med nogle fornøjelige vitser.

Snakken gik livligt, og alle så ud til at hygge sig.

Nu fik vi igen mange fonøjelige musiknumre, bl.a. en sang om mandeinfluenza og en virus blues af Benny Andersen. Kim Larsen skulle vi også høre  med  ”Sangen om Moder Jord”.

Vi sluttede med vores slaggang til musikledsagelse, og derefter var der høje klapsalver til ægteparret Samuelsen.

De fik begge overrakt 3 flasker vin som tak for eftermiddagens gode underholdning.

Der var lodtrækning på medlemsnumrene, og derefter sluttede Irene  med – tak for i dag, næste gang vi mødes er torsdag den 19/1, hvor vi skal have generalforsamling. Her får vi besøg af formand og næstformand for udvalget for ældre, social og sundhed i Gribskov Kommune Helle Saugmann og Pia Foght.

Vi nåede til dagens sidste sang nr. 159 ”Lykken er ikke gods eller guld”.

Kom godt hjem og pas godt på jer selv.

Grethe Steinmann

referent