Arrangementer 2020 - 2021

 

JULEHYGGE I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB

 

DEN  9.  DECEMBER  2021

 

Eftermiddagen startede med kirkegang i Esbønderup Kirke kl. 15,00. Her stod juletræet pyntet med lys og en lysende stjerne, og den store adventskrans havde nu hængt der fra første søndag i advent.

Vi fik sunget nogle af vore hyggelige julesalmer og hørt præstens ord.

Efter kirketid gik turen op til Tingbakkeskolen, og her var bordene pyntet med gran, røde julestjerne og små ”levende” fyrfadslys.

Irene bød alle de 51 fremmødte velkommen og kunne samtidig meddele, at julefrokosten ugen efter til Lynge Kro, desværre var aflyst p.g.a. de nye coronarestriktioner, der nu skulle indføres.

Vi nød alle den varme gløgg og æbleskiverne, og der var også stillet skåle med småkager på bordene.

Vi sang derefter ”Det kimer nu til julefest” og ”Dejlig er jorden”. Så trængte vi til nogle vitser, mente Irene. Det vækker altid jubel og smil.

Så var det tid til det store, gratis julelotteri, hvor der var sponsoreret utroligt mange flotte gevinster. Lone læste navnene op på dem, der var sponsorer, og det var: Tandlæge Spartan Græsted, REMA 1000 Esbønderup, MENY Græsted, Ilse Lykke Helsinge, fodplejer Lone Kragh Esrum, Gamle Ting Esbønderup, Spanske Fristelser Dronningmølle, Boch Mode Græsted, ERNA ERNA Græsted, Gribskov Rengøring Græsted, La Cantina, Græsted, Tina damefrisør, Græsted, Drømmehuset Dronningmølle, Dronningmølle Bodega, Queen Mill Dronningmølle, Vild med dyr Dronningmølle, Sysser og Henning Holm Villingerød.

Sponsorerne fik kraftige klapsalver. Alle var heldige at få en ting med hjem.   

 

Så var det igen tid til at synge, og først sang vi ”Kimer i klokker” og derpå ”Dejlig er den himmelblå”. Der blev lige tid til en ekstra vits.

Nu blev det tid til at synge den gamle sang af Peter Faber ”Højt fra træets grønne top”.

Der blev uddelt nye programmer for det næste halvår, og bustiderne blev ændret, hvilket fremgik af programmet.

Irene ønskede os alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår, og mindede om, at vi igen starter den 6. januar 2022 med musikalsk underholdning af Nellie og Frank Samuelsen.

 

Grethe Steinmann

sekretær

BANKOSPIL  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB

 

DEN  18.  NOVEMBER  2021

 

Her var det igen Irene, der bød velkommen til de 55 fremmødte. Irene håbede vi ville få et par hyggelige timer sammen.

Irene fortalte også, at vi var heldige, at vi havde fået Mette Ryder Jensen til at spille til vore sange. Det var vi alle glade for.

I pausen blev der delt sedler ud, så man kunne tilmelde sig til julefrokosten på Lynge Kro den 16. december.Irene meddelte også, at alle skulle medbringe Coronapas til turen. Det var noget Kroen krævede.

Der bliver bestilt 2 busser, så alle fik mulighed for at deltage på turen.

Vi sang nu nr. 128  -  ”Den danske sang”.

I kaffepausen mellem spillene, leverede Irene et par festlige vitser.

Spillet trak lidt ud, så der blev ikke tid til flere sange.

Der lød nu en TAK for i dag, med håbet om, at vi alle havde hygget os.

Næste møde er den 9/12, hvor vi alle skal mødes i Esbønderup Kirke til gudstjeneste, hvor der bliver Luciaoptog med børn fra Esbønderup Børnehave. Derefter foregår resten på Tingbakkeskolen, hvor alle får serveret Gløgg og Æbleskiver, og hvor der er gratis julelotteri og tid til hyggeligt samvær. Sluttidspunktet bliver lidt senere - kl. 17,45.

Irene håbede alle kom godt hjem, og kunne passe godt på sig selv.

 

Grethe Steinmann

sekretær

MØDE  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB


DEN  4.  NOVEMBER  2021


Billedforedrag med Anne Grethe Trangbæk og Helge Rude Kristensen


Familie på farten i Canada og Alaska.


Irene sagde god eftermiddag og hjertelig velkommen og en særlig velkomst til foredragsholderne, som nu underholdt os for tredje gang.

De måtte holde foredraget uden den sædvanlige kaffepause, da de havde misforstået mødetidspunktet hos os. De skulle være færdige lidt før kl. 17,00, da de have et andet arrangement i Jylland senere på dagen.

Sangene måtte vente til efter foredraget.


Da der var mørklagt i lokalet, kunne foredraget starte, og det var igen fantastisk spændende og med dejlig ledsagemusik til billederne. 

Vi så den storslåede natur i både Canada og Alaska, og det var en tur på 180 dage og 44.000 kilometer i deres gamle Land Cruiser. Sejlturen gik over Atlanten til Halifax i i det østlige Canada. Herfra startede den lange køretur til toppen af Alaska med mange spændende oplevelser i den skønne og vilde natur. De traf mange mennesker undervejs, og dyrelivet bød  på spændende oplevelser med bl.a. fugle, elge, ulve og bjørne. 

Der var ro i lokalet og tiden gik hurtigt, da det var en fantastisk beretning Anne Grethe leverede.

Da klokken var halvfem takkede Irene for fortællingen, og der lød klapsalver som tak fra alle 64 deltagerne.

Irene bød nu velkommen til Mette Ryder Jensen fra Gilleleje. Hun havde lovet at spille til de sange, vi skulle synge, og det var alle glade for.

Kaffen drak vi til foredraget i halvmørke, og de gode hjemmebagte mandarinkager blev også sat til livs.

Vi sang nu sangen ”Vi pløjed' og vi så'de”. Derefter var der lodtrækning på medlemsnumrene.

Irene reklamerede for et foredrag i Laurentiushuset i Esbønderup næste onsdag, og der kommer Camilla Nielsson, og fortæller om sit filmarbejde i Zimbabwe.

Vi nåede også at få et par vitser, og Irene sagde tak for i dag, og for alle de gode oplevelser. Irene ønskede, vi kom godt hjem og ville passe på hinanden.

Den sidste sang var, ”Det lysner over agres felt” hvorefter vi sluttede med slagsangen.


Grethe Steinmann

sekretær

MØDE  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB  DEN  28.  OKTOBER  2021


Foredrag og billeder, hvor Emilie Steinmann fortalte om sine ophold som udsendt i Irak.

Irene bød alle velkommen, og en særlig velkomst til foredragsholderen.

Emilie skulle underholde om krigen mod Islamisk Stat og om sine oplevelser som tolk i arabisk.

Irene meddelte, at pedellen har sagt, at vi ikke må køre ind og parkere i skolegården før efter klokken 14,45. Det er af hensyn til sikkerheden med legende skolebørn.

Irene sagde også hurra til, at vi har fået en dame, der vil spille klaver til de sange, vi skal synge, og hun hedder Mette og kommer næste gang vi har møde.

Det er når vi igen skal opleve ”Familie på farten” den 4. november.  Her vil Anne Grethe og Helge underholde med et billedforedrag ”I Canada og Alaska”.

Da der var sket en misforståelse m.h.t mødetidspunktet, skal foredraget begynde præcis kl. 15,00, og der bliver ikke tid til en pause, og ikke megen tid til sange.


Vi startede eftermiddagen med at synge ”Jeg ser de bøgelyse øer”, hvorefter foredraget kunne begynde. Det var meget spændende at høre om Irak og om forholdene, som Emilie levede under dernede. Det var en verden, vi intet kendte til. Klimaet var også meget forskelligt fra det, vi er vant til. Emilie var bl.a. leder af et hold tolke, der kom fra forskellige lande. Det var en mandeverden med meget få kvinder. Forholdene var meget primitive, og uden den store luksus.


Da der blev en pause, underholdt Irene med nogle vitser, og så fortsatte det spændende foredrag.

Emilie sluttede med at fortælle, at det var skønt at komme tilbage til Danmark, hvor der var grønne træer og blåt hav, og ikke udsigt til en masse sand.


Det blev klappet efter foredraget, og derefter var der lodtrækning på medlemsnumrene.


Vi nåede den sidste sang - ”Lykken er ikke gods eller guld”, og slagsangen fik vi også med.

  

Irene sagde ”tak for i dag, kom godt hjem og pas godt på jer selv”, til de 44 fremmødte.


Grethe Steinmann

sekretær 

LØVFALDSTUR  MED  ESRUM  ÆLDRE  KLUB 


 DEN 21.  OKTOBER  2021


Vi var 51 deltagere på turen.

Bussen hentede os i Esbønderup, efter at Preben havde kørt en rundtur fra Gilleleje.

Det var en meget våd og regnfuld start på formiddagen, og vi kørte videre til Græsted, hvor de sidste stod på bussen.

Nu bød Anne-Lise os velkommen, og fortalte om programmet for turen. Der var lidt ændringer, da vi ikke skulle se Sandskulpturerne i Hundested. Vi skulle have middagen på Ellegården ved Hillerød, og vi blev oplyst om priserne på øl og vand.

Preben bød også velkommen, og han håbede, vi kunne huske hans navn fra tidligere ture.

Han fortalte, vi skulle køre rundt på småveje i naturen, og han gav oplysninger om de steder, vi passerede.

Lone og Inge indkasserede penge for turen.

Turen gik forbi Pibe Mølle ved Alsønderup, og vi drejede væk derfra og kørte mod Ellegården, hvor vi ankom  kl. 11,30.

Her blev vi alle bænket i den store sal, og fik nu serveret en dejlig mør flæskesteg med div. tilbehør. Derefter fik vi en dejlig portion hjemmelavet is. Der var stofduge og blomster på alle bordene. Drikkevarerne kunne vi købe ved baren.

Efter et par timer med livlig snak gik turen videre, og atter rundt på små veje gennem det danske landskab. Preben fortalte stadig om det, vi så undervejs. Nu blev vejret heldigvis fint, da solen tittede frem, og der var blå himmel, og så kom alle efterårsfarverne rigtig til sin ret.

Preben vendte bussen på den store parkeringsplads ved Liseleje, og vi nåede inden længe Asserbo Kro. Nu var det kaffetid, og vi nød kaffen og de fine lagkager samt lidt til den søde tand.

Da klokken var fire var det tid til at køre hjemad, og inden længe var det tid til en drikkepause på Klubbens regning. Vi holdt i nærheden af Sandkroen, og pausen blev ikke lang, da det blæste og var lidt køligt.

Halv fem var der afgang, og turen gik nu mod Græsted.

Anne-Lise takkede for en dejlig tur, og fornemmede at snakken gik lystigt, og vi havde fået dejlig mad med kaffe og lagkage efterfølgende. Der var også en tak til Preben for turen, og hun mindede os om, at der allerede var nyt møde på Tingbakken næste torsdag den 28/10, med et foredrag samt billeder, som Emilie Steinmann vil underholde os med. Vi skal høre om hendes ophold som udsendt i Irak.

Fra Preben lød en sidste tak, og han satte nu de første af i Græsted.

Klokken fem var vi tilbage i Esbønderup, hvor bilen stod parat for at køre os det sidste stykke af turen, der blev en rigtig, dejlig oplevelse.


Grethe Steinmann

sekretær
 

MØDE  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB

 

TORSDAG  DEN  7.  OKTOBER  2021

 

Irene bød velkommen til alle medlemmerne, og en særlig velkomst til dagens foredragsholder Henrik Teileskov og frue.

Deltagerantallet var 51.

Ægteparret kom fra Nivå og tog os med på en spændende rejse til ”De Vestindiske øer”.

Irene påpegede, at man først måtte parkere i skolegården efter kl. 14,45.

Irene sagde også, at hun håbede på at finde en person, der kunne spille klaver til de sange, vi plejer at synge.

Den første sang blev sunget, og det var ”Nu falmer skoven trindt om land”, og den var meget aktuel for årstiden.

Vi drak kaffe og nød den dejlige prinsessestang, der blev serveret til.

Nu startede det gode foredrag om øerne, der engang var danske, og vi fik set mange billeder, og hørte om den triste side af slavehandelen på øerne, samt billeder fra øerne før og nu.

Man havde haft slaverne til at sørge for produktionen af sukker fra de store sukkerplantager, men nu kom den største indtægtskilde fra de penge turisterne lagde, når de ankrede op ved øerne i deres store krydstogtskibe.

Der blev en kort kaffepause i det fængslende foredrag, og Irene underholdt os med et par vitser.

Nu hørte vi resten af foredraget, og Irene sluttede med at takke for den gode fortælling. Der blev også tid til at få nogle spørgsmål besvaret.

Der var lodtrækning på medlemsnumrene, og vi sang derpå ”Gyldenlakken”.

Derefter endte eftermiddagen med vores slagsang, inden vi gik hver til sit.

 

Grethe Steinmann

sekretær.


 

Møde i Esrum Ældre Klub den 23. september 2021

Med bankospil.

 

Irene bød velkommen og ønskede også de nye hjertelig velkommen, vi var 48 deltagere. Herefter fortalte Irene at man først må parkere i skolegården efter kl. 14.45, det kunne faktisk udløse en bøde hvis vi ikke overholdt dette, Irene spurgte om der var en blandt medlemmerne som havde lyst at spille til sangene, det gør det hele lidt hyggeligere og nemmere med lidt musik til de sange vi synger.

 Herefter sang vi MARKEN ER MEJET.

Så fik vi kaffe og hertil franskbrødsmadder med pålæg, lidt småkager var der også.

Næste punkt var bankospil, her var der rigtig mange fine præmier at vinde, ind i mellem spillene holdt vi en lille pause, hvor der var salg af drikkevarer. Vi sluttede ned at trække lod på billetterne og igen var der flotte præmier.

Herefter havde Irene igen ordet hvor hun takkede for hyggeligt samvær og fortalte at næste gang vi ses torsdag den 7. oktober kommer Henrik Teileskov og fortæller om en spændende rejse til DE VESTINDISKE ØER.

Ligeledes fortalte Irene at vi fra den 24. september kunne tilmelde os til løvfaldsturen med spisning på Hundested Kro samt besøge, SANDSKULTURENE.

Ind i mellem var der også tid til lidt ”VITSER”.

Vi sluttede med at synge DANMARK NU BLUNDER DEN LYSE NAT.

Allersidst sang vi vores slagsang.

Irene sluttede med, TAK FOR I DAG OG KOM GODT HJEM, PAS PÅ JER SELV.

Referat:

 Anne-Lise Nielsen

MØDE  I ESRUM  ÆLDRE  KLUB  DEN  9.  SEPTEMBER  2021

 

FOREDRAG VED PEER FAURSKOV

 

Hanne bød os velkommen, og hun bød også velkommen til Peer Faurskov, der skulle holde foredrag om Vietnams hårdføre folk og landets smukke natur.

 

Vi startede med at synge ”Dybt hælder året i sin gang”, og derefter blev foredragsholderen informeret om eftermiddagens forløb.

 

Før kaffen overrakte Inge Blok gavekort til Lone og Hanne for deres store indsats med salg af ting og sager i genbrugsteltene i Skærød og Højelt.

 

Så drak vi kaffen og spiste ølkage til. Snakken gik livligt, og kort tid efter startede foredraget da gardinerne var blevet trukket for.

 

Det var meget spændende billeder, der viste os landets natur, og den var meget anderledes end det, vi er vant til. Vi så mange billeder fra hovestaden Hanoi og andre billeder, der viste os, hvordan man boede ude på landet. Vi så også livet fra søsiden, da Peer Faurskov sejlede med et flot skib ude i den store bugt ved den nordlige del af det meget langstrakte land. Der var mange markeder, hvor man solgte den frugt, der blev dyrket ude på landet. Mange steder var der rismarker, da ris var en stor del af den daglige kost.

Befolkningen stiftede vi også bekendtskab med. Alle var meget gæstfrie, smilende og imødekommende.

Hanne takkede Peer for det udmærkede og fortællende foredrag, og nu blev der trukket gevinster på medlemsnumrene.

Vi sluttede med først at synge  ”Marken er mejet” og derefter klubbens slagsang.

Der var mødt 59 deltagere til eftermiddagens arrangement.

 

Grethe Steinmann

sekretær

STARTFEST   I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB  -  26.  AUGUST  2021


Det blev en dag med fuldt hus - 73 deltagere.


Eftermiddagen startede med en sang - ”Dagen i dag er din min ven”.

Irene bød os velkommen, og hun var glad for det store fremmøde, og kom samtidig med dagens gode overraskelse, at der ikke skulle betales for kaffe, kage og buskørsel.


De 8 dødsfald der var sket siden sidste generalforsamling blev mindet med 2 minutters stilhed.


Nu blev der taget hul på generalforsamlingen.


Punkt 1 - valg af dirigent: John blev valgt som dirigent, og han modtog valget.


Punkt 2 - formandens beretning: Irene fortalte om årets begivenheder, og at Coronaen ødelagde 2020 samt første del af 2021, så møderne måtte aflyses.

Beretningen blev godkendt.


Punkt 3 - Inge Blok forelagde regnskabet for 2020. Regnskabet blev godkendt, og kontingentet kunne fortsætte med samme beløb. Dette blev også godkendt.


Punkt 4 - valg af bestyrelsen: Der var 3 fra bestyrelsen, der var på valg, Irene Olsen, Grethe Steinmann og Lone Petersen. Alle modtog genvalg. Det blev godkendt uden indsigelser.


Punkt 5 -  valg af suppleant: Anne Hansen blev genvalgt.


Punkt 6 - valg af bilagskontrollant: Else Dyrvig blev genvalgt.


Punkt 7 -  valg af suppleant  til bilagskontrollant: Anne Grethe Jensen blev genvalgt.


Punkt 8 - Behandling af forslag: Der forelå ingen forslag.


Punkt 9 - Eventuelt: Der var ingen bemærkninger.   


Dirigenten  takkede for god ro og orden.


Nu kunne spisningen begynde. Alle nød hyggen og samværet, så snakken gik livligt.

Irene læste nogle sjove vitser op for os.

Nu var der lodtrækning om gevinsterne - vin, blomster, chokolade, kaffe samt marmelade.

Nu blev der serveret kaffe med dejlig jordbærlagkage.

Lone fortalte om deres salg af ting på genbrugspladsen i Højelt ”De gode ting”, hvor hun og Hanne var super sælgere. I weekenden  skulle de til Skærød, og her ville de igen prøve at sælge ting til fordel for klubben. De håbede på et godt salg. I Højelt gav det kr. 11.000, 00 til klubben.

Snakken gik også godt over kaffen og den lækre kage. 

Irene sagde tak for den dejlige dag, og vi sang ”Jeg ved hvor der findes en have så  skøn”, og derefter ønskede hun os en god hjemtur og indbød til næste  arrangement, hvor Peter Faurskov vil holde foredrag om Vietnam.  Aftenen sluttede med vores slagsang.


Grethe Steinmann

sekretær

 

REFERAT  AF  MØDE  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB

 

DEN  22.  OKTOBER  2020.

 

Irene bød os alle velkommen med  et ”god middag”. Der var mødt 46 deltagere i alt.

Dagens foredrag var blev aflyst p.g.a. coronaen, og vi holdt nu et bankospil, hvor vi alle fik udleveret 3 gratis plader. Det blev et mindre spil end det sædvanlige.

 

Det var første gang, vi prøvede at indkalde til møde med besked om deltagelse i forvejen, og det fungerede.

 

Inden bankospillet startede kontrollerede Frede, at alle brikkerne lå rigtigt på pladen.

Anne-Lise bød nu velkommen til bankospillet, og hun læste numrene op.

Der var mange gode præmier til de heldige vindere.

 

Da klokken var 14,00 var spillet forbi, og der var mange glade modtagere af gevinsterne.

 

Nu blev der serveret kaffe og lækre gulerodsboller med smør, og derefter fik vi lagkager, der var lavet efter alle kunstens regler.

Snakken livligt, og der var ingen døde punkter.

 

Irene serverede nu nogle vitser, som fik os alle til at trække på smilebåndet.

 

Derefter var der lodtrækning på medlemsnumrene, og vi fik endnu en lille vits.

 

Irene sluttede med at takke for en dejlig dag, og meddelte, der ville komme en mail ud vedr. tilmelding til næste møde.

 

Grethe Steinmann

sekretær


 

Referat af møde i Esrum Ældre Klub

 

den 17. september 2020.

 

Det blev én dejlig og fornøjelig eftermiddag med et musikalsk-billedforedrag af Anne Grethe og Helge, der underholdt om ”en gåtur fra Nordkap til Give”.

 

Irene bød velkommen til de 52 deltagere i arrangementet, og en særlig velkomst til foredragsholderne. Irene nævnte samtidig, at vi glædede og til gensynet med det friske ægtepar.

 

Helge takkede fordi, de måtte komme igen.

Han fortalte om starten på deres tur, og vi nød den dejlige musik m. bl. a.Tørfisk, der spillede ”Fuglene letter mod vinden”.

 

Da klokken nærmede sig to, var der kaffepause. Her nød vi alle den dejlige squashkage, som Lone havde bagt. Vi fik også et glas Portvin, som Inge Pedersen gav som tak for den blomsterhilsen, hun fik overrakt efter sit lange virke som medhjælper i Ældre Klubben.

 

Da kaffepausen var forbi, fortsatte vi med at se de dejlige billeder fra Norgesturen.

 

Ved tretiden var foredraget til ende, og Helge stod til rådighed med besvarelse af spørgsmål vedr. turen.

Han fortalte bl.a. at han var 69 år da han travede den lange tur på 3500 km., og han havde tabt 13 kilo.

 

Det var også muligt at købe nogle rejsebeskrivelser i bogform, de havde medbragt.

 

Irene takkede også og der lød klapsalver.

 

Næste gang var der bankospil, og man skulle helst have lige penge med.

Slagsangen blev sunget som sidste indslag.

 

Gethe Steinmann

sekretær

 

 

v

STARTFEST  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB
DEN 3.  SEPTEMBER  2020.

 

Irene bød alle velkommen, og håbede vi ville få nogle hyggelige timer sammen.

Der var fint fremmøde - 69 deltagere. Det var nyt for os alle, at vi nu skulle mødes i Gillelejehallen,
men det var p.g.a. coronasituationen i landet. Nu skal der betales for leje at lokalerne, men klubben har penge i kassen.

Der var klapsalver til Irene.

Vi startede sæsonen som vi plejer med en hyggedag, og med vores medbragte mad.
Alle så ud til at have det rart, og vi mødtes i det dejligste solskinsvejr.
Irene havde medbragt en sang som vi sang ”Dagen i dag”, og det gik udmærket, selvom om der ikke var musikledsagelse.
Ved totiden var vi færdige med spisningen, og nu var det kaffetid, og hertil fik vi små, lækre vandbakkelser.

Nu holdt Irene en tale, hvor hun takkede Inge Pedersen for hendes store hjælp i Ældre Klubben i en lang årrække. Hun havde troligt passet ”jobbet” i køkkenet, og som påskønnelse for det, fik hun overrakt en stor fin sammenplantning. Inge blev glad og rørt, kunne vi alle fornemme.

Nu fortalte Anne-Lise Nielsen og Anne Hansen om et projekt, som Gribskov Kommune har søsat. Det hedder ”Fællesskabsstafetten” og løber af stabelen den 19. september.

Det er for at få et samarbejde i stand mellem kommunens mange forskellige foreninger. Man kan læse mere om selve arrangementet på ”nettet”.

Irene fortalte også nogle vitser, og det hører sig til.

Der var uddeling af 3 gevinster på vore medlemsnumre.

Irene fortalte, at hun var glad for, at der var kommet så mange, og hun fortalte om det næste møde om 14 dage, hvor vi igen får besøg af  Anne Grethe og Helge fra Give.  De vil underholde os med et billedforedrag ” en gåtur fra Nordkap til Give”.

Vi sluttede dagen med at synge vores slagsang, der handler om, at vi skal få smilet frem.

Grethe Steinmann

sekretær

 


 

Referat  fra  møde  i  Esrum  Ældre  Klub

den  5. marts  2020.

 

Irene startede med at byde velkommen til de 63 deltagere, der sad ved bordene. Der var en særlig velkomst til foredragsholderne ægteparret Anne Grethe og Helge Rude Kristensen fra Give.

Da Hanne Stenskilde lige havde haft fødselsdag gav hun Portvin til alle, og hun fik et TILLYKKE fra hele forsamlingen.

Ulla Johansen, der står får sommerturen til Agerskov Kro i juni, meddelte at der skulle betales for turen på mødet den 2. april.

Vi sang nu nr. 30 i den røde sangbog, ” Det er i dag et vejr” af  Ludvig Holstein.

 

Nu var det tid til film og foredrag, og det var noget der fængslede os alle. Det handlede om parrets rejse i 120 dage og 22.000 km. i den sydlige del af Afrika.

Anne Grethe fortalte meget levende om turen, og Helge stod for teknikken. Billederne var utrolig flotte, og var ledsaget af dejlig musik, der var fint afstemt til de skønne billeder. Vi så meget flotte landskaber, og mange billeder af de vilde dyr samt hvorledes de sorte levede og boede i deres små landsbyer.

Vi blev alle revet væk fra hverdagen og kom ind i en helt anden verden.

Tiden fløj afsted den eftermiddag.

 

Midt i foredraget var der en lille kaffepause, og da foredraget sluttede var der klapsalver og en stor tak fra Irene for alt det storslåede, vi havde oplevet.

 

Der var lodtrækning på medlemsnumrene, og 3 medlemmer kunne gå hjem med en spændende gevinst.

 

Tiden løb fra os, og vi nåede kun at slutte med vores slagsang.

 

Grethe Steinmann

referent.

 

 

FASTELAVNSFEST  I  ESRUM  ÆLDERE  KLUB
DEN  20. FEBRUAR  2020.

Der var stort fremmøde, da der var mødt 80 medlemmer op på dagen.
Lokalet var fyldt helt op, og der skulle dækkes op til flere end til de sædvanlige.
Der var mange der havde gjort noget ekstra ud af påklædningen.

Irene bød velkommen til alle og håbede vi fik en hyggelig eftermiddag.
Vi begyndte med at synge nr. 31 ”Nu lakker det ad tiden småt”.

Derefter fik vi kaffe og te med dejlige fastelavnsboller og småkager, og snakken gik livligt.

Irene delte  en sang ud ”Dagen i dag er din min ven”, og Anne Grete sang for.

Så havde Irene igen nogle festlige vitser i ”ærmet, og smilet kom frem.

Senere fik vi pølser med brød samt en gratis øl eller vand.

Herefter var der lodtrækning, og det var flotte fastelavnsris, som Hanne havde pyntet.

Irene sluttede med en tak for i dag, og vi sang nr. 231 ”Gyldenlakken”.

Derefter sang vi vores slagsang.

Grethe Steinmann referent

 

REFERAT  AF  MØDE  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB

DEN  6.  FEBRUAR  2020

 

Irene indledte mødet med at fortælle, at Betty døde den 4. februar, og vi mindedes Betty med et minuts stilhed.

Herefter bød Irene velkommen til BANKO – eftermiddag, og vi sang nr. 28 ”Hvad var det dog der skete” .

Derefter drak vi kaffe med pålægsmadder og småkager.

Så gik vi over til spillet. Hanne og Anne styrede opråb m.v. Frede konstaterede at alle brikkerne lå korrekt på pladen.

Efter 4 spil var der pause, hvor man kunne købe øl og vand.

Efter endnu 4 spil var der lodtrækning på bankonumrene.

Der var mange medlemmer, der kom hjem med fine gevinster.

Irene serverede også et par festlige vitser.

Til slut sang vi nr. 16 ”Fred hviler over land og by” samt vores slutsang.

Irene minde om, at det var hyggeligt, hvis man kom udklædt til næste møde den 20/2, da det var fastelavn.

 

Der var 65 deltagere til dagens bankospil.

 

Grethe Steinmann referent
 

Referat af generalforsamling i Esrum Ældre Klub

den 23. januar 2020

 

Irene bød velkommen til de 72 fremmødte medlemmer.

Særligt velkommen til de to repræsentanter fra Ældrerådet, Kirsten B. Ambus og Nana Westergård- Nielsen, som vil fortælle om Ældrerådets arbejde.

Vi begyndte med at sige tillykke til Ragnhild og Hans, som for nylig har fejret krondiamantbryllup. Ragnhild og Hans gav et glas portvin til lejligheden.

Derefter sang vi "Det haver så nyligen regnet", og så var der kaffe/te med wienerbrødskringle.

Formanden bad om 2 minutters stilhed for at mindes 4 medlemmer, som var afgået ved døden i det forløbne år.

Irene spurgte herefter om der var emner til dirigent. Det var der ikke, og bestyrelsen foreslog Leif Ellegaard.

Punkt 1,  Leif Ellegaard modtog valget, gennemgik dagsordenen og gav ordet til formanden.

 

Punkt 2,  Irene fremlagde beretningen for året, der var gået. Så gik det år, og det har været et godt år. Der er kommet flere nye medlemmer i 2019, men der har desværre også været nogle, der holder op i foreningen af den ene eller den anden grund.

Irene orienterede om arrangementer i 2019:

 

Året startede med den traditionsrige nytårskur, hvor Nellie og Frank Samuelsen underholdt med musik og sang.

Først i februar var der bankospil. Fastelavnsarrangement. Græsted Rotary Klub havde inviteret til syngepigeshow i Blistrup. Vildmarksshow v. Søren Ervig. Først i april var der igen bankospil. Allan Vendeldorf holdt foredrag om Fuglehans fra Helsinge og sin bedstefars hus.

Modeopvisning af hhv. Ilse Lykke og Tøjeksperten fra Helsinge. Afslutning af forårssæsonen med et arrangement på Tingbakken. Løvspringstur med middag på Lynge Kro og kanalrundfart i København. Startfest på Tingbakken efter sommeren.

Bedemand Dennis Tobiasen fortalte om "Det at være bedemand" og om hans ophold blandt børn i en flygtningelejr i Bethlehem by på Vestbredden. Løvfaldstur rundt i Nordsjælland og kaffebord på Ølsted Kro. Kim Greiner underholdt med et foredrag om Christianshavns kroge.

Den 7. november var der bankospil. Anne Morgenthaler Echwald fortalte om sit ophold i Nordkorea i halvfjerdserne. Julehygge, hvor vi begyndte med eftermiddagsgudstjeneste og luciaoptog (Esbønderup børnehave) i Esbønderup kirke og derefter julehygge på Tingbakken.

Juleafslutning på Gerlev Kro.

I bestyrelsen siger vi tak for et godt fremmøde og håber på et lige så godt år i 2020.

Bestyrelsen vil gøre sit til, at Ældreklubben fortsat vil være et sted, som medlemmerne glæder sig til at komme til.

Irenes beretning blev enstemmigt vedtaget med akklamation.

Punkt 3,  Kassereren gennemgik regnskabet. Hertil var der ingen kommentarer, og regnskabet blev godkendt med akklamation. Kontingentet forblev uændret.

 

Punkt 4, Bestyrelsesmedlem Hanne Stenskilde blev enstemmigt valgt for en ny 2-årig periode, og bestyrelsesmedlem Inge Blok blev ligeledes enstemmigt valgt for en ny 2-årig periode.

 

Punkt 4a,  Betty Ellegaard har på grund af sygdom set sig nødsaget til at udtræde af bestyrelsen, og Lone Petersen, som hidtil har været supleant, har været villig til at træde ind i bestyrelsen. Ændringerne blev godkendt.

 

Punkt 5,  Anne-Lise Nielsen er villig til at indtræde som supleant og blev enstemmigt valgt hertil.

Den nye bestyrelse ser således ud:

Irene Olsen                         Formand

Hanne Stenskilde                Næstformand

Inge Blok                            Kasserer                             

Grethe Steinmann               Referent

Lone Petersen                     Medlem        

 Anne Hansen                     Suppleant

 Anne-Lise Nielsen             Suppleant

 

Punkt 6,  Bilagskontrollant Lilly Hansen blev genvalgt for en ny 2-årig periode.

 

Punkt 7,  Som stedfortræder til bilagskontrollant blev genvalgt Anne-Grete Jensen

 

Punkt 8,  Intet.

 

Punkt 9,  Eventuelt.

Irene udtalte en stor tak til Betty for hendes tid i Ældreklubben. Betty blev valgt ind i bestyrelsen i 2013 og samme forår også valgt til referent af klubbens sammenkomster. Tak til Betty for hendes store indsats og for hendes arrangement af udflugten til Lynge Kro og Kanalrundfarten sidste sommer - En dejlig tur. Irene ønskede Betty god vind fremover, og Betty fik overrakt en buket blomster.

Også stor tak til Leif Ellegaard for hans hjælp og indsats for klubben.

Betty fik ordet og forklarede sin situation som terminalpatient. Betty udtrykte stor tak for at være med i Ældreklubben og sagde tak til alle klubbens medlemmer.

Hanne Stenskilde fik herefter ordet og udtrykte en stor tak til Irene for at have været formand for Ældreklubben i 10 år. Vi er glade for Irenes store arbejde for klubben, og som tak overrakte Hanne en flot buket blomster til Irene.

Undervejs gav Irene et par vitser og der blev holdt en pause, hvor Ældreklubben gav gratis øl og vand til alle.

Inden afslutningen blev der trukket lod på medlemsnumrene om 3 sæt led-lys.

Irene takkede for god ro og orden, og man sluttede med at synge "Jeg elsker den gamle den vaklende rønne" og vores slagsang.

Orientering om Ældrerådets arbejde.

Kirsten B. Ambus og Nana Westergård-Nielsen, der er medlemmer af Ældrerådet i Gribskov kommune, er kommet for at fortælle om Ældrerådets arbejde.

Kirsten B. Ambus begyndte med at sige tak fordi de måtte komme og gøre opmærksom på rådets arbejde.

Ældrerådet skal høres i alle forhold, der har med ældre at gøre, og kan desuden af egen drift tage generelle emner op om ældres forhold.

Ældrerådet i Gribskov har f.eks. afgivet udtalelse om demens.

Rådet varetager opgaver på alle områder/emner, som man kommer i berøring med, når man som ældre får brug for hjælp og pleje. Der bliver sagt mange kønne ord, men måske mangler der lidt handling.

Ældrerådet har rimelig god kontakt til Gribskov kommunes udvalg for Ældre.

Plejecenter Toftebo i Esbønderup nedlægges i løbet af indeværende år. En del af aflastningspladserne er foreslået flyttet til Helsingegården.

Nana Westergård-Nielsen fik ordet. Ældrerådet er en slags vagthunde overfor Byrådet. Nana har særligt interesseret sig for boliger og bofællesskaber (seniorboliger).

Det blev præciseret, at det er vigtigt med kvalificeret pleje i den sidste tid.

Nana vil gerne arbejde med OK-fonden om nye tiltag.

Kirsten og Nana efterlyste kommentarer/ønsker fra forsamlingen:

Det blev fremført, at der mangler boliger i både Esrum og Esbønderup, meget gerne lejeboliger.

Rengøring hver 14. dag - og fremover hver 3. uge - er alt for lidt for f.eks. terminalpatienter.

Gribskov kommunes ældrepleje er langt under, hvad man kan ønske sig.

Kirsten B. Ambus nævnte, at man fra kommunen får det svar, at hvis borgerne har brug for det, så vil de blive visiteret til det.

Der bør særligt være blik på demenspleje og aflastningsmuligheder.

Hvorfor lukkes Toftebo? Bygningerne er utidssvarende og kræver vedligeholdelse. En borger udtalte, at man burde vente med lukning af Toftebo til der var fremkommet nogle flere og bedre aflastningspladser.

Med hensyn til Toftebo var der forskellige udsagn:

Nogle havde kendskab til borgere, der har været godt tilfredse med aflastningen og træningsmulighederne på Toftebo,

nogle kender til borgere, der har været utilfredse med opholdet på Toftebo, og

nogle borgere har været alt for lang tid på Toftebo inden, der er blevet en ledig plejehjemsplads.

Det blev nævnt, at man bør se på mulighederne for indretning af de nye Sundhedshuse. 

 

Grethe Steinmann

Referent

 

REFERAT  AF  MØDE  I  ESRUM  ÆLDRE  KLUB
TORSDAG  DEN  9.  JANUAR   2020.

Irene bød velkommen til de 79 deltagere, og hun ønskede først et godt nytår til alle, og en særlig velkomst til Nellie og Frank Samuelsen fra Blistrup. De ville underholde med sang og musik, og det var nu blevet en hyggelig tradition gennem flere år.
Irene fortalte derefter, at Ulla Johansen og Preben Jørgensen har arrangeret en tur til det sønderjyske inkl. ophold på Agerskov Kro den 17/6 til 20/6 2020. Prisen bliver 3,000,00 kr. pr. person på dobbeltværelse, og tillæg 600,00 kr. for enkeltværelse. Der er 30 pladser endnu i bussen.
Vi sang nr. 79 ”Vær velkommen Herrens år”, og derefter blev der serveret kaffe med hjemmebagte boller.

Nu underholdt ægteparret Samuelsen med mange hyggelige numre:

”De gør det allesammen bedre end mig”
”Doktor Hansen”
”Næstehærlighed” - Pastoren er på vejen hjem
”Ung pige med specielle evner”  Lille Karen
”Dengang far han var dreng” - Troels Trier
”Kærligheden og sømanden”
”Kærligheden og slagteren”
”Kærligheden og bageren”
”Kærligheden og Erna (kok)”
Kærligheden og en konto der var ribbet”
”Livets store spørgsmål” - tager de dankort i himlen osv.”
”Sejt at være ungkarl”.

Irene gav os et par vitser.

Så var der pause med portvin og hjemmebagt kransekage.

Nellie gav en vits, og fortsatte med sang og musik:

”Enkefru Beate”
”En lille pige i flade sko” - i en opdateret udgave
”Lord Snobby”
”Hver gang det bliver november - julegaverne”
”Ud at køre – langturschauffør med hans Scania Vabis – Hans Christian”
”Det kan være et problem at have penge”
”Sangen om de 18 svaner” - alle sang med på sangen af Cornelis Vreeswijk og ABBA.
Nellie og Frank sluttede med ”Oda, Elvira og Nero” - Vandkunstens lille café.

Der var nu lodtrækning på medlemsnumrene.

Irene sagde tak for i dag, og vi sluttede med at synge nr. 67, ”Dejlig er jorden”.

Til sidst vores slagsang.

Grethe Steinmann